Sex/Relații 

10 lucruri care m-a învățat o relație fericita

Am avut relații serioase, înainte de a a-mi întâlnit soţul, unele dintre ei au durat mai mult de un an. Credeam că am fost o adultă; credeam că pot fi un partener de nivel. Acum mi-am dat seama că am greşit. Dragostea adevărata este diferită de relațiile aliatoare — chiar dacă durează ani de zile. Relațiile fericite te învață multe lucruri. Vă comportați diferit, acționați ca parte a unei echipe, mai degrabă decât ca o fire singură, ce încearcă să-şi găsească un loc sub soare. Şi uite ce am învăţat.

Neînțelegerea e inevitabilă

În cazul în care ai înțeles cuvântul partenerului în felul tău, şi apoi îţi dai seama că el a vrut să zică cu totul altceva, nu nevoie să te fixezi pe acest lucru. „Analizele constante de zbor” doar distrug relațiile. Uneori ceea ce spui va fi înțeles greşit de partenerul dumneavoastră şi vă veţi simți dezamăgire. Într-un astfel de moment doar dă înapoi şi dăţi seama că nu aceasta nu contează cu adevărat. Neînțelegerile se transforma problemele numai atunci când le lăsaţi să crească. Fii calm şi iartă înțelegerea greșită.

Învaţă să ai încredere

Cum poti sa împarți viata cu un om, dacă credeţi că el va face ceva gresit de fiecare dată, când nu eşti atent? Dacă nu aveţi încredere în partenerul dumneavoastră în materie de loialitate, integritatea şi de îngrijire, atunci nu este o relaţie bună. Relațiile mai bune începe cu o profundă încredere  şi chiar în cazul în care apar probleme (si ele apar), trebuie să fie suficient de puternice pentru a vă ţine împreună.

Odihnă separată

Desigur, iubiţii doresc să fie împreună tot timpul. Este plăcut să fii îmbrățișată toată noaptea şi să fii împreună cu iubitul toată ziua, dar atunci când faci alte lucruri? Dacă lucraţi în locuri diferite, aveţi o multe de ce vorbi seara. Când petreceți timpul cu prietenii dumneavoastră şi partenerul dumneavoastră cu ai săi, trebuie să aveţi timp şi spaţiu pentru sine şi oportunitatea de a reveni la relaţie. Aveţi şansa de a duce dorul unul de altul şi de a înţelege adevărata valoare a relatiei tale.

Încurajează creşterea şi schimbările

Într-o relaţie bună, ambii parteneri trebuie să crească şi să se schimbe. Viaţa este una, şi va trebui trăită din plin! Dacă doriţi să părăsiţi locul de muncă pentru a obţine mai multe studii, partenerul tau ar trebui să te sprijine. Dacă doriţi să încercaţi ceva nou sau să reveniţi la ceva vechi, trebuie din nou să cauti sprijin în relaţia ta. Şi va trebui să daţi acest sprijin în schimb. Încurajează partenerul dumneavoastră să găsească noi hobby-uri si să cunoască oameni interesanți. Daca credeţi ca partenerul vostru a rămas întotdeauna același, vă condamnați la o viață foarte plictisitoare împreună.

Compromisul nu înseamnă înfrângere

Ajungând la un compromis nu înseamnă renunțarea, nu înseamnă că ai pierdut. De fapt, este exact opusul. Stii cat de greu este uneori să ajungi la un compromis? Vrei să procedezi în mod diferit, deoarece crezi ca numai soluția ta este adevărată. Același lucru crede partenerul despre propunerea sa. Încercați să priviţi argumentele în mod diplomatic. Ce e mai logic? Dacă partenerul dumneavoastră are dreptate, nu-ţi fie frică să-i zici acest lucru. Primeşte varianta sa, sau schimbați soluțiile pe jumate. Important este nu să aperi punctul tău de vedere, ci de a menține relația şi de a ajuta să crească.

Recunoașterea punctelor slabe

Partenerul tău nu te considera un super-erou, şi sperăm că nici tu nu crezi acest lucru despre el. Suntem toţi fiinţe umane şi avem toate neajunsurile. Este OK să le arătăm câteodată. În plus, pentru o relaţie stabilă este bine ca slăbiciunile tale să fie cunoscute. Partenerul tau va fi mai sensibil la lucrurile care te deranjează, şi vă va susţine în cazul în care aveţi nevoie de ajutor.

Unele lucruri le pot accepta, dar nu se pot schimba

Toată lumea are „bagaje”: şi tu si partenerul tau. Se poate omul întoarce şi şterge toate acestea? Nimeni nu a reuşit încă acest lucru. Avem nevoie pentru să învăţăm să trăim cu ele. Unele lucruri să acceptă mai uşor decât altele, dar realitatea este că noi nu putem repara mereu lucrurile. Ai nevoie doar de a te mişca înainte, altfel relaţia voastră se va distruge.

Iartă rapid şi cu adevărat

Ori de câte ori un conflict se întâmpla intre voi, nu vă faceţi griji despre cine a câștigat si cine a pierdut. Învață de la conflict — sau de unde a început, înainte de a-l rezolva. Odată ce ai învăţat acest procedeu, vei fi capabil de a evita astfel de probleme în viitor. Mai mult decât atât, iartă-ţi partenerul tau. Iartă-te şi pe tine. Lupta s-a sârşit – deci lăsaţi-o în trecut. Niciodată nu păstraţi supărarea pe partener, deoarece aceasta abatere doar va reduce dorința de a fi cu acest om.

Nu este nevoie să așteptați nimic

Nu te aştepta ca partenerul tau î-ţi va citi gândurile, sau că î-ţi va aduce micul dejun la pat, sau se va oferi să spele vasele. Acest lucru nu se va întâmpla. Nu are rost să aşteptăm de la oameni ceva, mai ales dacă nu sunt chiar conștienți de aceste lucruri. Comunica. Asigurați-vă că partenerul dumneavoastră stie ce te astepti de la relaţie şi ce credeţi despre o serie de chestiuni. Acest lucru îl va ajuta să acţioneze cu atenţie în legătură cu tine, dar oricum – nu așteptați nimic.

Arata sentimentele tale

Cel mai rău lucru pe care îl puteţi face într-o relaţie este de a se juca jocuri prostești. Nu șicana partenerul tău, nu e nevoie de a-l „recompensa” cu dragoste si afectiune pentru „bună purtare”. Aveţi nevoie să vă asigurați că partenerul tau se simte întotdeauna iubit. Puteți fi fericit cu el sau fi supărat pe el, nu contează, el încă mai are nevoie să simtă iubirea ta. Nu, nu trebuie să ascundeți emoțiile — doar asigurați-vă că aţi făcut toate eforturile pentru a colabora în mod corespunzător ca să fii înţeles. Şi nu vă zgârciți la dragoste. În cele din urmă, până la urmă, totul s-a făcut de dragul acesteia, nu-i aşa?

Related posts

Leave a Comment