Frumusețe 

10 secrete ale femeilor japoneze pentru o siluetă de invidiat

Potrivit statisticii, japonezii au o speranță de viață mai mare în comparație cu alte țări. Indicele mediu este de aproape 87 de ani. În afară de asta, femeile japoneze sunt recunoscute ca fiind cele mai subtile femei. De ce femeile japoneze nu adaugă în greutate?

Cauza № 1

Prima și principala cauză este alimentația. Femeile japoneze folosesc în prepararea mâncărurilor pește, alge marine, soia, orez, fructe și ceai verde. Regimul lor alimentar nu conține, practic, niciun fel de produse alimentare nesănătoase sau cu cu un conținut ridicat de calorii.

Cauza № 2

În mod tradițional, regimul alimentar japonez include pește prăjit, un castron de orez, legume fierte, supa miso și ceai verde în cantități mari. În calitate de desert se consumă fructe tăiate. Consumul zilnic de pește saturează organismul cu acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea omului și pentru tinerețea pielii.

Împreună cu fructele de mare, japonezii consumă în cantități foarte mari broccoli, varză obișnuită, varză creață, Chinese kale, varză napa și de Bruxelles.

Cauza № 3

Japonezii consumă numai produse alimentare proaspete. Unele produse au un termen de valabilitate nu în zile, ci chiar în ore.

Cauza № 4

Cultura japoneză presupune consumul de alimente în porții mici. Consumul de alimente este un fel de „ritual sacru”, în timpul căruia este necesar să se mestece încet, fără grabă, fiecare mușcătură din mâncare. Farfuriile pentru masă au o dimensiune foarte mică și seamănă cu farfuriile pentru desert. Mai mult decât atât, japonezii au niște cerințe pentru servirea mesei:

  • Produsele alimentare și mâncarea în general trebuie să fie proaspete.
  • Mâncarea se decorează cât mai puțin posibil.
  • Felurile de mâncare sunt preparate astfel, încât să se accentueze frumusețea lor naturală.
  • Felurile de mâncare nu trebuie să se amestece în farfurie, fiecare fel de mâncare ar trebui să aibă propria sa farfurie.
  • Mâncarea nu se servește niciodată cu porții mari.
  • Farfuria nu trebuie să fie complet umplută cu alimente.

Cauza № 5

Aproape toate felurile de mâncare din Japonia sunt ușor de digerat datorită metodei de preparare. Japonezii prepară toate felurile de mâncare la gratar, cu aburi sau le prăjesc cu mișcări bruște într-o tigaie mică specială, cu un fund convex.

Pentru prepararea mâncărurilor bucătarii folosesc uleiuri vegetale sănătoase pentru organism și bulioane ușoare din legume de sezon. Datorită acestor metode, ei nu simt niciun fel de disconfort și greutate în stomac după ce consumă astfel de mâncare. Și, cel mai important lucru, ei nu mănâncă prea mult!

Cauza № 6

Pentru japonezi, orezul este „pâinea”, care este servită la fiecare masă. În alimentație se folosește orezul fiert după o tehnologie specială. Acesta este un avantaj la japonezilor, care le permite să nu câștige în greutate. În țările occidentale, situația este opusă – consumul zilnic de produse de panificație (pâine, chifle, etc.) provoacă obezitatea.

Cauza № 7

Oamenii din Japonia consideră micul dejun un ritual sacru și nu sar niciodată peste el. În ceea ce privește cantitatea produselor alimentare consumate, micul dejun în Japonia este cel mai consistent. Micul dejun include consumul de omletă din ouă, o bucată de pește, orez fiert, supa miso, tofu cu ceapă verde, alge marine cu ceapă verde, ceai verde și alte feluri de mâncare nu prea mari.

Cauza № 8

În Japonia, practic nu se servesc dulciuri pentru desert. Asta se întâmplă în cazuri rare și cu porții foarte mici.

Cauza № 9

În comparație cu europenii, care se torturează cu diferite diete și cure de slăbire, japonezii încearcă să-și diversifice mesele lor. Dar, în ultimii ani, datorită apariției și răspândirii fast-foodului, tinerii japonezi suferă, de asemenea, de obezitate.

Cauza № 10

Toți oamenii japonezi se străduie să aibă un stil de viață sănătos. Un ritualul zilnic obligatoriu constă în efectuarea exercițiilor pentru mușchi, în fiecare zi. În ultimul timp, în Japonia, foarte mulți oameni refuză la automobile și trec la biciclete.

Odată ce am făcut cunoștință cu principiile de bază ale alimentației și atitudinea față de produsele alimentare în Japonia, putem înțelege, de ce femeile japoneze nu câștigă în greutate și își păstrează silueta într-o formă de invidiat timp de mai mulți ani.

Secretele tehnicii de spălare japoneză 

Related posts

Leave a Comment