Lifestyle 

20 lucruri pentru care nu aveți nevoie să cheltui bani

Publicitatea poate face chiar și cel mai inutil lucru  să fie  dorit și necesar. Și tu ești fericit să cheltui bani pentru el, în primul moment oportun. Posibil a venit timpul să faci măcar cîteva ajustări în lista de cumpărături? Vom vorbi despre 20 de lucruri, de care te poți refuza cu ușurință fără a dăuna  sănătății.

Desigur, există lucruri și produse de care aveți nevoie, dar, de fapt, cele mai multe din ceea ce cumperi, face parte din categoria „Pur și simplu doresc“.

Încercarea de a fi fericit, acumulînd  bunuri, este la fel ca încercarea de a potoli foamea ,legîndu-te  de jur împrejur cu sandwichuri.                                                                       GeorgeCarlin, actor de comedie și scriitor American

Cosmetică

Ei bine, cum ar fi  supraviețuit industria frumuseții, dacă nu ar avea  capacitatea sa incredibilă de a vinde orice fleac cu un preț ridicat, impunînd  cumpărătorilor că acesta este un adevărat  must-have, care merită banii cheltuiți?

 1. Produse după bărbierit

În fiecare zi, bărbații  se bărbieresc  și adesea termină procedura cu un produs dupa bărbierit. Practic, toate sarcinile acestei soluții o poate îndeplini și apa rece: calmeaza pielea, porii se îngustează. Ce vă poate da aceasta , doar un miros plăcut, care rămâne pe piele. Dacă doriți să obțineți doar mirosul placut, puteți utiliza produsele  după bărbierit. Dar voi nu aveți nevoie de acestea.

 1. Exfoliant de corp

Care este principalul component dintr-un exfoliant? Particulele de  exfoliere al căror  rol este efectuat de obicei de  sîmburi  de caise zdrobite sau granule artificiale. Dar crede-mă: un burete rigid obișnuit nu este mai rău decît un exfoliant pentru a înnoi  pielea, și costă mult mai ieftin.

 1. Spray-uri de păr, care nu necesită spălare

Eticheta de pe fiecare astfel de spray ne promite că după folosire, părul tău v-a fi moale, mătăsos, strălucitor, puternic … Dar atunci cînd se utilizează astfel de produse  unele dintre componentele lor sunt acumulate treptat în păr, ceea face părul dimpotrivă, fără viață și fragil. Și din nou cumperi un spray pentru a face față acestui dezastru.

Și părul tău v-a fi moale si catifelat …

 1. Crema anti-celulită

Nu cheltuiți banii în vînt.

 1. Fond de ten

Produs controversat. Cineva într-adevăr nu își imaginează viața fără  el. Și totuși, nu acordînd o atenție la publicitate și afirmațiile revistelor  că machiajul nu poate fi fără fond de ten, uită-te la fața ta și gîndește-te: întradevăr ai nevoie de el? Sau doar este un strat care strînge fața , și care nu oferă nici un farmec adăugător  ?

 1. Gel de duș

Miros plăcut și ușor de utilizat – nimic  mai mult. Un burete de bună calitate și un săpun – uite de ce ai nevoie pentru  proceduri corecte  de baie.

Sport și Fitness

Trebuie să te ocupi cu sportul ,aici întrebări sîntem deacord.Dar oare ai nevoie de toate aceste accesorii, care – atît de ispititor și sclipicios- se află pe rafturile magazinelor sportive? Vom afla  care dintre ele sunt  complet inutile.

 1. Abonament la sala de sport

Amuzant, nu? Dar această este așa. Pentru a te menține în formă, nu aveți nevoie de un abonament la sala de sport. Dacă doriți să arătați  bine și să te simți bine, o puteți face fără nici o investiție monetară. Mai mult mergeți pe jos, alergați, urcați  scările, și pur și simplu efectuați  un set de exerciții acasă, și nu cheltui bani în plus.

 1. Echipamente sportive pentru a te antrena acasă

Ce nu a mai apărut în ultimii ani. Echipamentele sportive  pentru a te antrena  acasă ne uimesc cu varietatea de forme și o mulțime de funcții.Dar eu pun pariu că, dacă, ați achiziționat un astfel de echipament fiind atrași de publicitate,la sigur acum vă gîndiți  cum să-l vindeți mai repede,la un preț cît de cît adecvat ca cel puțin să vă recuperați banii investiți.

 1. Îmbrăcaminte pentru sport

Tricouri cu strat de de argint antiseptic, cel mai nou material, cu găuri de aerisire, șosete din microfibră … Da marchetologii  inventează tot ce le vine în cap, doar ca să ne facă să cheltuim banii. De fapt, nu ai  nevoie de  nimic, doar de o pereche de adidași  de calitate, cîteva tricouri de  bumbac, pantaloni scurți și șosete.

 1. Produse alimentare dietetice

Adugăm  aici toate aceste cereale pentru fitness și muesli, care sunt mai scumpe  decît un pod de aur. Puteți, de fapt, pur și simplu să gătiți terci? Chiar dacă nu va arăta la modă și atrăgător.

Oare nu este frumos?

 1. Pilule magice

Nu vă lăsați păcaliți  și credeți că o pilulă magică  te poate ajuta să scapi de grăsimea pe care ai acumulat-o de-a lungul anilor. Numai exercițiile  fizice active și alimentația corectă!

Haine pentru copii

Poți   cădea cu ușurință pradă marketingului  atunci cînd apar copiii în familie. La urma urmei, ei merită doar cei mai buni, și nu te zgîrcești  să cheltui ultimii  banii, refuzînd la multe lucruri  chiar și pentru tine.

 1. Incălzitor de șervetele umede pentru copii

Lumea a înnebunit? Dacă șervețelul este foarte rece, puteți pur și simplu să îl încălziți în mîini!

 1. Scaun înalt pentru copii

De ce ai nevoie de această constructive  uriașă? Cumpără un scaun -booster – scaun pentru copii, care poate fi atașat la un scaun obișnuit. Cînd nu veți mai avea nevoie de el pur si simplu îl veți scoate cu ușurință  și îl depozitați undeva, deoarece el  ocupă  foarte puțin spațiu.

 1. Baby monitor audio

Desigur, dacă locuiți într-un conac cu două etaje, această minune a tehnologiei moderne v-a fi utilă pentru tine. Dar, dacă locuiți într-un apartament obișnuit,  oare nu o să auzi cînd o să plîngă  copilul?

 1. Premergătoarele

Timp de sute de ani, copiii se ridicau cumva  pe picioarele lor . Ei se vor agăța de mobilier și tot ceea ce v-a fi în cale. Puteți ajuta copilul, susținîndu-l. Premergătoarele- sunt distractive, dar eu nu înțeleg de ce au devenit brusc un  lucru foarte necesar.

 1. Perne pentru înfășat

Poate nu este chiar așa de  scumpă, dar de ce să  cheltui bani chiar și pe acest lucru mic? Ve-ți fi capabil să schimbați  scutece si pe pătură, facînd din ea margini.

Mărfuri pentru casă

Uităte casa ta este, probabil, plină de lucruri inutile. Nu repeta aceleași greșeli și nu cheltui  bani pe absurdități.

 1. Soluție anticalcar  pentru mașina de spălat

Mașină de spălat – achiziție deja costisitoare. Dar magazinul dorește ca să cumpărați un decalcifiant cît  mai scump. De fapt, calcarul  depus  se  elimina ușor cu acid citric, care costă bănuți. Adaogi în loc de detergent și pornești un ciclu de spălare de bumbac (numai fără haine și fără centrifugă).

 1. Soluție pentru curățarea bijuteriilor de argint

Cea mai bună soluție de a curăța argintul este praful pentru  dinți.  Pe o cîrpă umedă, se aplică puțin praf , frecați bijuteria  și apoi se spală bine și se șterge cu o cîrpă uscată.

 1. Soluții pentru curățirea chiuvetei

Acestea costă o gramadă de bani. Iar  cu înfundare poate face față și bicarbonatul de sodiu , o jumatate de pahar  turnați în chiuvetă , lăsați pentru o zi. În cazul în care nu ajută, ne amintim de o metodă veche de curățare a conductelor cu un  cablu.

 1. Prosoape de hârtie pentru bucătărie

În unele situații  este un lucru foarte confortabil, dar destul de costisitor. Spălarea prosoapelor de bucătărie obișnuite te va costa mai puțin decât să cumperi regulat pe cele de hîrtie.

Cum să nu cheltui bani pe prostii

Înainte de a face o achiziție la prima vedere, necesară, gîndește-te  dacă într-adevăr ai nevoie de acest lucru.

 

Te-ai prins vreodată făcînd cumpăraturi fără sens?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment