Sex/Relații 

3 moduri eficiente de a învinge gelozia

Fiecare dintre noi a simțit cel puțin o dată gelozie față de partenerul său. Trei metode eficiente te vor ajuta să faci față acestui sentiment devastator.

În ce constă problema și cauza, pentru care nu există încredere

Mulți dintre noi au făcut cunoștință cu gelozia încă din copilărie, atunci când observam, că părinții acordau mai multă atenție fraților și surorilor noastre. Ne oprimă și ne rănește faptul că oamenii pe care îi iubim, nu ne acordă suficientă atenție. Ni se pare că, dacă iubim pe cineva, acest cineva ar trebui să ne aparțină nouă complet. Treptat, gelozia merge cu noi în viața de om matur și se manifestă deja în relațiile cu un partener. Atunci încep și problemele.

Gelozia are un efect distructiv asupra relațiilor noastre. Suspiciunile rănesc partenerul, el crede, că tu nu ai încredere în el. Fiind gelos, tu demonstrezi, că ai o stimă de sine scăzută și că ai o frică mare de pierdere. Toate acestea devin o cauză pentru certuri, dispute, nemulțumiri și insulte.

Celor geloși tot nu le este atât de ușor. Ei sunt chinuiți de suspiciune, îndoieli, remușcări. Gelozia poate duce uneori la un comportament inadecvat și chiar crud față de partener, față de tine și de oamenii din jur.

Cum să învingi gelozia

Dacă ai înțeles deja, că ești gelos și ți-ai dat seama, că acest sentiment te face pe tine și oamenii din jurul tău nefericiți – este deja un pas înainte spre vindecare. Dar, din păcate, nu este atât de ușor să faci față acestui sentiment. Mai jos îți prezentăm trei sfaturi, care te vor ajuta.

Ai încredere în partenerul tău

Niște relații puternicepot fi construite doar pe baza unei încrederi reciproce. Încrederea este baza prieteniei, o condiție, care ajută la menținerea sentimentelor reciproce. Poți spune, că ai incredere în partenerul tău? Cel mai probabil, că da. Și dacă ai răspuns da, asdta înseamnă, că tu prețuiești această încredere.

Atunci, gândește-te încă la un lucru. Prin gelozie și suspiciuni to omori totul, ce prețuiești atât de mult și cu ce ești mândru. Ce sens are deschiderea unul față de altul și obiceiul de a povesti despre tot, dacă nu ai încredere în jumătatea ta? Nu fă greșeli, distrugând relația cu gelozia.

Înțelege, dacă suspiciunile tale sunt justificate sau nu

Dacă începe gelozia a început să te chinuie, asta înseamnă, că este timpul să îți răspunzi la câteva întrebări: „Partenerul meu îmi dă motive pentru gelozie?“, „Oare am eu motive reale să-l suspectez de ceva?“, „El mă amăgește?“.

Cel mai probabil, tu vei da un răspuns negativ la toate aceste întrebări. Deci, care-i treaba? Este pur și simplu o prostie să fii gelos fără niciun motiv. Dacă nu există niciun motiv, atunci nu trebuie să le inventezi! Pur și simplu aruncă gândurile rele din cap, încearcă să ai încredere în partenerul tău.

Trebuie să devii mai bun

Gândește-te bine și înțelege, la ce anume ești gelos în altă persoană. Acest lucru ar putea fi un caracter interesant, o calitate a caracterului sau o capacitate remarcabilă. În loc să invidiezi, ar fi mai bine să obții și tu această calitate. Devina mai inteligent și mai fermecător, învață cum să faci masaj sau să gătești o cafea delicioasă, fă sport pentru niște forme de invidiat, câștigă mai mulți bani, etc.

Partenerul tău merită toate astea. Chestia nu constă în rezultatul final (bani, abilități sau trăsături de caracter), ci în eforturile, pe care le depui, pentru a atinge scopurile date. Fă acest lucru pentru persoana iubită.

 Constatări și rezultate

Gelozia are un efect distructiv asupra oricăror relații, indiferent de durata lor sau de cât de durabile sunt acestea. Luptă cu lucrurile, care amenință fericirea ta. Trăiește în armonie și încredere cu persoana iubită.

Ești o persoană geloasă?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment