Lifestyle 

30 de secunde pentru a schimba viata

Un sfat simplu, care te va ajuta să nu uiți cele mai importante lucruri, să separi informațiile valoroase de informațiile inutile, și ca rezultat – să iei decizii corecte și să organizezi prioritățile în mod corect.

Un om născut în secolul al 19-lea i-a dat acest sfat nepotului său, care însuși are acum deja peste 50 de ani. Acest nepot este acum o persoană renumită în domeniul său de activitate și este la fel de respectat atât printre politicieni, cât și în lumea finanțelor. Așa că putem avea încredere în cuvintele lui.

Dacă există în lume un truc principal pentru succes, atunci acesta este anume acest sfat

Prietenul meu tocmai a trecut la liceu, când bunicul lui l-a luat deoparte și i-a spus:

Imediat după orice lecție sau curs, orice întâlnire, orice eveniment important, ia-ți 30 de secunde – nici mai mult, nici mai puțin – pentru a scrie într-un carnețel principalele gânduri și idei valoroase. Chiar dacă vei face doar acest lucru, vei reuși să ai succes în viață.

Băiatul a urmat acest sfat. Și îl urmează până în ziua de astăzi. Mai târziu, el a introdus acest principiu și în viața ambilor fii ai săi, care au devenit, de asemenea, niște băieți tineri de succes.

Am hotărât să încerc și eu această tehnică simplă.

Ce concluzii am făcut eu, după ce am hotărât să urmez acest sfat:

  1. Nu este ăpur și simplu o acțiune de a lua notițe.Să nu crezi că dacă îți iei zece pagini de notițe detaliate la o întâlnire, ești scuzat de folosirea acestei tehnici de 30 de secunde de la final. Chiar dacă este foarte scurt, acest exercițiu este eficient și, probabil, chiar mai important decât acțiunea de a lua notițe a câte zeci de pagini. Aceste 30 de secunde te ajută să faci niște concluzii scurte, să interpretezi, să prioritizezi informația obținută și să iei decizii cât mai corecte!.
  2. Nu e atât de simplu.A decide permanent, ce este important și ce nu este, te poate stoarce de puteri și energie. Este uimitor cât de ușor îți este să-ți spui, că ai scris deja tot ce contează și ai înțeles deja, ce este cel mai important. Și cât de ușor este să renunți la această scurtă acțiune intensă de 30 de secunde de la sfârșit. Dar trebuie să înveți să te depășești și, totuși, să scrii cele mai importante idei. Este ca un sprint pentru creierul tău!.
  3. Evită detaliile .Detaliile sunt o capcană. informația, care dă peste noi este foarte detaliată, iar noi căutăm să reținem tot. Trebuie însă să ne obișnuim să decidem la moment, ce eliminăm și care este esența, pe care o păstrăm. Astfel, excelența, care constă în capacitatea, în arta, de a elimina totul, ce este în esces, a devenit foarte valoroasă în ziua de astăzi. Deci, esența succesului stă în esența informației..
  4. Acționează imediat, fără ezitare și amânare!În același timp, unele detalii pot fi importante. Dacă aștepți câteva ore, este posibil să uiți ceva dintre detalii. De aceea, este important să începi să interpretezi informația obținută cât mai curând posibil. Pentru a nu uita ceva important , ce poate dispărea cu timpul din memoria ta: fie că este vorba de tonul vocii cuiva, de privirea sau gestul făcut, de o simplă sugestie sau idee spusă în mijlocul discuției, etc. Succesul vine la acei oameni, care iau decizii..
  5. Vei învăța să asculți mai bine și să pui întrebări mai bune.Se va schimba chiar și structura atenției tale. Știind, că va trebui apoi să scrii un raport despre ceea, ce ai ascultat, vei fi mult mai concentrat. Este ca și cum ai începe să asculți o melodie în mijlocul unei larme asurzitoare de multe alte sunete – în acest caz va trebui să asculți mai atent și mai focalizat, pentru a auzi acea melodie. Cu cât asculți mai atent, cu atât adresezi întrebări mai bune și cu atât cele 30 de secunde de la final îți vor fi mai de folos.
  6. Vei putea ajuta mai mult pe cei din jur.Cele 30 de secunde de la final te vor ajuta să observi mai clar și să înțelegi mai bine, ce contează, ce vor alți oameni și ce este important pentru ei. Acest lucru, la rândul său, te va face să înțelegi, cum să îi ajuți și cum să le rezolvi mai efficient problemele.
  7. Odată cu timpul îți va fi mai ușor.Cu toții știm, că repetarea este mama învățăturii. Cu fiecare repetare devine mai ușor, mai automat și acesta se transformă într-un obicei, și chiar un obicei distractiv. Pe lângă asta, vei înțelege, cât de intersant și util este acest obicei și te vei întreba, de ce nu ai început mai demult să faci asta. Prin urmare, cel mai important lucru este să începi!

Cheia succesului constă în obiceiul de a face notițe despre cea mai importantă informație

Încearcă să-ți notezi informațiile importante și vei fi surprins, cât de ușor îți este acum să-ți gestionezi timpul, să memorizezi și să înțelegi mai multe lucruri!

Ce atitudine ai tu față de acțiunea de a lua notițe?

Loading ... Loading ...

 

Related posts

Leave a Comment