Lifestyle 

4 moduri de a-ți păstra calmul, atunci când copilul nu ascultă

„Copilul meu este cel mai capricios și neascultător“, – aceste gânduri, probabil, au trecut nu numai o dată prin mintea fiecărui părinte. Mai ales atunci, când te uiți la fotografiile altor familii din rețelele sociale . Și atunci, când totul îți cade din mâini și este dificil să ai grijă de un copilul, ce să mai spunem de doi copii sau mai mulți, sfaturile psihologilor se evaporă momentan din minte.

Îți propunem să afli, în ce se ascunde cauza celor mai multe probleme cu copilul tău și să reții 4 metode de luptă cu monstrul neascultării copilului.

1. Inventează un truc secret

Problema. Este firesc și normal atunci, când copilul face ce vrea, în ciuda cuvintelor părintelui. Anormal este atunci, când acest comportament se repetă permanent, în fiecare zi. Motivul, pentru care copilul nu te aude sau nu vrea să te audă, poate fi în faptul că tu îi explici într-o limbă, pe care el nu o înțelege.

Soluția. Probabil, copilul aruncă cu regularitate gunoiul pe lângă urna pentru gunoi. Arată-i tehnica spionilor secreți, îi poți spune că toți spionii fac așa și este necesar să învețe și el să facă corect. Iar data viitoare propune-i copilulului să facă totul „ca un spion“.

2. Explică-i copilului, că există situații diferite

Problema. Se întâmplă adesea că, în urma unei lipse de somn sau a altor probleme din viață, pur și simplu nu mai rămân puteri să te joci cu copilul tău și să-l liniștești. Și ca urmare copilul rămâne fără atenție, iar la părinți apare furie și iritare.

Soluția. Spune-i copilului, că nu poți acum să-i acorzi atenție lui, pentru că acum nu este situația potrivită, și după o perioadă scurtă de timp asta va trece. Copilul nu va continua să te mai deranjeze, atâta timp cât nu se schimbă el, ci se schimbă circumstanțele.

3. Amintește-ți de tine, când erai copil

Problema. Poate că există ceva, care într-adevăr te enervează foarte mult în comunicarea ta cu copilul tău: atunci când îi schimbi hainele, îi piepteni părul, anumite gesturi sau caracteristici ale comportamentului.

Soluția. Dacă te enervezi atunci când copilul este obraznic în timp ce tu îl piepteni sau când îl scalzi, amintește-ți de momentele din copilăria ta, când mama ta se chinuia la fel cu tine, cum plângeai la fel ca copilul tău. Uitându-te mai atent la problema ta dintr-o parte, tu vei începe să o tratezi cu răbdare și chiar cu umor.

4. Cere ajutor de la partenerul tău

Problema. În situațiile limită sau de urgență, atunci când întârzii undeva, mâncarea arde pe aragaz, telefonul sună și toate astea se întâmplă chiar în momentul, când au mai rămas 5 minute înainte de ieșire sau când tocmai te-ai întors sau ai plecat în altă caveră cu treburile tale. Și, când toate astea cad pe capul tău, tu te enervezi și începi să te „descarci” pe copii.

Soluția. În astfel de cazuri, este necesar să-ți amintești, că nu ești singură acasă. Tatăl familiei, care doarme și sforăie dulce sub canonada strigătelor și alergatului copiilor nu-ți provoacă un zâmbet? Discută cu soțul despre împărțirea responsabilităților și despre algoritmului acțiunilor voastre în astfel de situații.

Este important să ții minte, că nu ar trebui să permiteți, ca în conștiința copilului să prindă rădăcini ideea, că el este cauza tuturor necazurilor și problemelor din casă, și atunci între părinți și copii va domina multașteptata înțelegere reciprocă.

Related posts

Leave a Comment