Lifestyle Nutriție 

5 Mituri Despre Produsele Alimentare: Într-adevăr Sunt Cafeaua Și Vinul Dăunătoare Sau Nu?

De câte ori am auzit cu toții fraza: „cafeaua dăunează sănătății“, „nu trebuie să bei vin roșu“ și așa mai departe în același stil. S-a dovedit însă, că nu întotdeauna este așa. Vom încerca să risipim sau să clarificăm concepțiile greșite în jurul a ceea ce noi mâncăm și bem în mod regulat. Aici sunt unele dintre cele mai răspândite sfaturi, care au fost dezmințite cu puțin timp în urmă de către cercetările recente:

  1. Produsele degresate sau cu un conținut scăzut de grăsimi sunt sănătoaseMonika Siemicka de la British Dietetic Association a adus recent la cunoștința noastră, că produsele marcate „cu un conținut redus de grăsimi“, de multe ori au un nivel mai ridicat de zahăr. Și, prin urmare, conduc la niște rezultate complet inverse celor, la care ne așteptăm.
  2. Nu trebuie să bei vin roșuRemarcabil în acest caz este faptul, că rezultatele a celor mai multe studii recente presupun exact opusul. Unii spun, că antioxidantul resveratrol, care este prezent în coaja strugurilor roșii poate preveni înrăutățirea memoriei legată de înaintarea în vârstă. De asemenea, s-a constatat, că resveratrolul poate preveni șoarecii de la creșterea în greutate. Astfel, cercetătorii presupun, că acest fapt poate avea același efect asupra oamenilor.
  3. Lipsa micului dejun contribuie la creșterea în greutateÎntr-un articol publicat recent de Universitatea Columbia, oamenii de știință au descoperit, că sărind peste micul dejun timp de patru săptămâni, persoanele cu greutate excesivă au reușit să reducă masa corporală până la câteva kilograme.
  4. Cafeaua este foarte dăunătoare pentru sănătateDe câte ori am fost nevoiți să ascultăm sfaturi, care ne spun că ar trebui să încercăm să evităm cafeaua? Cu toate acestea, în urma a unui studiu, la care au luat parte 25.000 de bărbați și femei, s-a constatat, că la persoanele, care beau trei-cinci cești de cafea pe zi, poate fi redus riscul de atac de cord.
  5. Grăsimile saturate prezente în carne și în produsele lactate cresc riscul de boli cardiovasculare

Mai multe studii ample așa și nu au reușit să găsească o legătură între produsele alimentare, care conțin grăsimi saturate, cum ar fi ouăle, ciocolata și smântâna, cu riscul crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2 sau accident vascular cerebral. Datele recente publicate în British Medical Journal, confirmă faptul că sfaturi medicale privind reducerea consumului de produse alimenteare bogate în grăsimi saturate, probabil, ne induc în eroare.

Există diete neobișnuite, ce includ aceste alimente și băuturi

 

Related posts

Leave a Comment