Lifestyle 

5 obiceiuri proaste ale oamenilor, care au crescut în sărăcie

Ai cescut într-o familie săracă? Purtai îmbrăcămitea fraților și surorilor mai mari? Nu cereai niciodată o jucărie nouă, pentru că știai, că părinții nu au bani? Dacă este așa, probabil, tu, fără măcar să observi, ai dobândit obiceiuri, care te încurcă să-ți îmbunătățești bunăstarea.

Obiceiurile impuse de sărăcie rămân cu acest om pentru totdeauna. Chiar dacă el și-a îmbunătățit situația financiară. Acxeste obiceiuri, ca niște lipitori, sug nervii și banii.

Acest articol te va ajuta să scapi de gândirea de om sărac și, prin urmare, să-ți îmbunătățești afacerile financiare.

Mâncarea ieftină

Oamenii, care trăiesc pe un salariu minim, au doar două criterii în alegerea produselor alimentare:

  • prețul
  • și termenul de valabilitate.

Primul criteriu ar trebui să fie cât mai scăzut posibil, iar al doilea – de o lungime maximă.

Calitatea? Gustul? Producătorul? Lasă asta pentru gurmanzi. Produsele sunt cumpărate o dată pe săptămână sau mai rar. 90 la sută dintre ele sunt conserve. Fructe și legume proaspete – prea scump. Carne? Maximum măruntaie.

Dar omul se obișnuiește cu totul. Atât de mult, încât, atunci când el este deja capabil să cumpere alimente normale, trebuie să reînvețe din nou gustul lor.

Banii „de prisos”

Banii mari în buzunarul unui om sărac – este un nonsens. Premiul, cadoul, banii din alte susre – dacă au apărut ceva bani „în plus”, aceștia trebuie cheltuiți de urgență. Acesta este un reflex generat de „infecția“ de sărăcie.

Obiceiul de a cheltui imediat banii „în plus“ este atât de puternică, încât în presă apar mereu cazuri „curioase“ de genul – șomerul Ilie a câștigat un milion și l-a cheltuit timp de o săptămâna.

E un paradox: oamenii, care au nevoie de bani, nu îi economisesc, iar cei bogați, invers, sunt capabili de a economisi.

Cadourile

Dacă o persoană nu are bani, el nu-și bate capul de cadouri. Adulții înțeleg acest lucru și nu se concentrează asupra acestui lucru.

Dar copiii…

Iată niște adidași noi, dar asta-i un cadou ziua ta.

Dacă ai crescut într-o familie săracă, atunci cu siguranță știi această frază. Și este puțin probabil că cineva dintre voi s-a supărat, că după șase luni, de ziua lui de naștere, el va rămâne fără cadou, cel mai important lucru acum sunt adidașii noi!

De regulă, copiii înțeleg problemele financiare ale familiei și nu se plâng – „Maaaamă, cumpără-mi…“ – chiar dacă într-adevăr vrea acel lucru. Dar adulții rămân cu un sentiment de vinovăție. Pentru totdeauna.

Prin urmare, atunci când familia iese din gaura financiară, părinții încep să cumpere copiilor o grămadă de cadouri. Obiceiul de a compensa economisirea forțată cu ajutorul cadourilor se manifestă și atunci, când copilul s-a născut deja într-o familie nu săracă, dar părinții lui au crescut în sărăcie.

Dacă eu nu am avut, lasă cel puțin copiii mei să aibă.

Contabilitatea

Obiceiul de a număra mereu banie este, de asemnea, o altă manifestare a „infecției“ de sărăcie.

Știi exact cât de mulți bani ai pe card, cât ai în portmoneu (până la copeici). Adaugi automat în minte costul produselor din coș și verifici întotdeauna chitanțele.

Frica „Oare am suficienți bani la mine să plătesc tot ce am adunat în coș?“ va urmări în continuare pe cei, care au crescut în sărăcie.

Cele mai principale lucruri

Dacă o persoană trăiește în sărăcie, el cumpără doar ceea, de ce are nevoie la momentul dat.

Exemplu. Vara, se vând haine de iarnă cu o reducere mare. Prețul – aproape degeaba. Modelul – simpatic. Omul ghidat de gândirea de om sărac, nu le va cumpăra, chiar dacă el are bani „în plus“. La urma urmei, mai este încă o grămadă de timp până va veni iarna – ce-mi trebuiesc mie haine de iarnă, când afară e vara?

Programează-te la succes și la o viață fără sărăcie

Sărăcia creează gândirea. Dar, pentru a o schimba, este destul doar să-ți schimbi obiceiurile. Odată ce vei scăpa de obiceiurile descrise, este posibil să observi în curând, că ai devenit mai de succes și o persoană cu încredede în sine. Pentru că vei dezvolta imunitate împotriva „infecției“ sărăciei.

Related posts

Leave a Comment