7 concepții greșite despre menstruație, de care este timpul să scapi
Este surprinzător faptul că despre un astfel de fenomen larg răspîndit ca menstruația , să se cunoască atît de puțin.
Menstruația – este o modalitate de curățare a corpului
De fapt, organismul nu are nevoie de nici un fel de curățare și nici eliberare a substanțelor toxice cu ajutorul menstruației ele nu sunt elimintate (nu sunt deloc, aceste substanțe toxice).
Cel mai uimitor, că multe femei consideră că, ca și cum organismul fiecare lună elimină ceva din corp cu ajutorul menstruației. Poate că cineva îți dorește ca greutatea în exces să dispară astfel , însă menstruația are un alt mecanism.
Menstruația – este doar o dovadă că sa terminat rutina ciclului lunar. In procesul acestui ciclu, uterul este brăzdat de membrane de mucus – stratul interior, care este necesar pentru atașarea embrionului. Dar dacă concepția nu a fost, atunci nu este nevoie de acest strat.
Noi aruncăm sau dăruim hainele pe care nu le vom purta . Aproximativ vorbind, uterul face același lucru: se eliberează de endometru, care nu a fost necesar.
Odată ce corpul înțelege acest lucru, nivelul de hormoni care susțin creșterea țesutului, scade. Are loc sîngerarea.
Menstruațiile dureroase și abundente încetează numai după naștere
În timpul menstruației alergați după o nou pachet de absorbante mai des decît după pîine? Acest lucru nu înseamnă că va trebui să suferiți pîna la menopauză, chiar dacă mama și bunica au avut menstruații dificile.
Menstruațiile abundente nu sunt numai un nenoroc genetic, este de asemenea un semn al unor boli. Abundente – sunt dacă ați fi folosit mai mult de nouă aborbante cu capacitate de absorbție normală. Desigur, nimeni nu ar aștepta în viața reală, ca absorbantul să fie complet impregnat cu secreții: este neigienic. Dar, pentru a estima și compara, putem.
Apropo, marile remedii tradiționale – am învedere sexul regulat și nașterea – nu rezolvă de o dată toate problemele cu menstruația. Deci, dacă te plîngi de menstruații abundente și dureroase, iar medicul te sfătuiește să naști, schimbă medicul.
Nu se poate să faci sex în timpul menstruației
De fapt, este posibil, nimic teribil nu se va întâmpla. Posibil poate fi incomod, iar tu și partenerul tau vă ve-ți murdări. Dar, niciu un fel de efecte negative asupra sănătății nu poate fi.
Nu-ți fie teamă că partenerului tău i se v-a face rău cînd va vedea sînge. Într-un final, acesta înlocuiește un lubrifiant. Dacă încă nu sunteți mulțumit de perspectiva de dezordine, nu uita că sexul nu este doar vaginal, alte forme nu sunt mai rele.
In timpul menstruației nu se poate să vă antrenați din greu și de a face exerciții cu răsturnări
Puteți fără grijă să faceți răsturnari. Mișcarea nu afectează menstruația ,iar menstruația nu va încurca antrenamentele. Desigur, dacă vă simțiți bine în general.
Apropo, exercițiile fizice regulate – este profilaxia durerilor menstruale. Șaptezeci și cinci de minute sau 150 de minute de greutăți medii intense pe săptămână (doar atîtea), inclusiv exercițiile de încălzire.
Așa că, în sine,menstruația nu este un motiv pentru a amîna antrenamentele . Dacă nu vă simțiți bine, consultați un medic ginecolog cu privire la modul cum puteți reduce simptomele. Slăbiciunea în timpul menstruației și timp de mai multe zile după ar putea indica la o anemie.
Ciclul normal durează 28 de zile
Durata medie a ciclului într-adevăr este de aproximativ 28 de zile. Dar aceasta este o medie, nu o normă, deoarece norma este mult mai largă: de la 21 la 35 de zile.
O regulă clară, despre care ciclu este bun și care nu, nu există, pentru că organismul la toți este diferit. Prin urmare, un obicei bun – de a ține evidența ciclului lunar, adică întodeauna.
Pentru a calcula durata ciclului, este necesar să se înceapă numărarea , din prima zi a menstruației și să se încheie în prima zi a următoarei menstruații. În cazul în care ciclul este regulat (de exemplu, menstruația apare la un interval de timp egal de plus sau minus șapte zile) – aceasta și este norma ta.
Dar, dacă aveți sîngerări la mijlocul ciclului, în cazul în care menstruația vine , atunci cînd îi vine în cap, sau dacă nu a venit deloc – este necesar să mergi la medic. Aceste simptome apar în mai multe condiții diferite, care nu pot fi diagnosticate la domiciliu.
In timpul menstruației nu se poate să înotați
Acest mit a venit din perioada în care au existat probleme cu tampoanele. O citire separată a acestui mit: nu puteți înota în mare, ca să nu atrageți cu sînge rechinii. Rechinii, desigur, simt sîngele, dar nuștiu de ce ei atacă mai des barbati decît femeile. Și nici o dovadă că rechinii vînează femeile care au menstruației, nu este.
În general, puteți înota. Dar, dacă aveți de gînd să faceți scufundări sau surfing pe o coastă periculoasă, atunci ca să fii sigură planifică o scufundare în zile libere de sîngerarări.
Menstruațiile se sincronizează
Există o vorbă amuzantă că femeile care comunică mult (prietenesc sau care lucrează împreună), ciclurile se sincronizează și după o anumită perioadă de timp vin simultan. În popor acesta este numit „sindromul bordelului francez“.
Știința nu a confirmat acest lucru, toate coincidențele sunt întîmplătoare . Într-un ciclu nu sunt chiar atît de multe zile, între începutul unui ciclu a două femei întîmplătoare va fi aproximativ de șapte zile. Iar dacă luăm în considerare că menstruația durează în medie cinci zile, deci cîndva mai devreme sau mai tîrziu ciclurile vor începe simultan.
Constatări
Fiecare organism – este individual. Deaceea , nu vă grabiți să trageți alarma și să faceți brusc concluzii.
