Sănătate 

7 concepții  greșite despre menstruație, de care este timpul să scapi

 

Este surprinzător faptul că despre un astfel de fenomen larg răspîndit ca menstruația , să se cunoască  atît de puțin.

Menstruația – este o modalitate de curățare a corpului

De fapt, organismul nu are nevoie  de nici un fel de curățare și nici eliberare a substanțelor toxice cu ajutorul menstruației  ele nu sunt elimintate (nu sunt deloc, aceste substanțe  toxice).

Cel mai uimitor, că multe femei consideră  că, ca și cum organismul fiecare lună elimină ceva din corp cu ajutorul menstruației. Poate că cineva îți dorește  ca greutatea în exces să dispară astfel , însă menstruația are un alt mecanism.

Menstruația – este doar o dovadă că sa terminat rutina ciclului lunar. In procesul acestui ciclu, uterul este brăzdat de membrane de mucus – stratul interior, care este necesar pentru atașarea embrionului. Dar dacă concepția nu a fost, atunci nu este nevoie de acest strat.

Noi aruncăm  sau dăruim  hainele pe care nu le vom purta . Aproximativ vorbind, uterul face același lucru: se eliberează  de endometru, care nu a fost necesar.

Odată ce corpul înțelege  acest lucru, nivelul de hormoni care susțin creșterea țesutului, scade. Are loc sîngerarea.

Menstruațiile  dureroase și abundente încetează  numai după naștere

În timpul menstruației  alergați după  o nou pachet  de absorbante  mai des decît după pîine? Acest lucru nu înseamnă că va trebui  să suferiți pîna la menopauză, chiar dacă mama și bunica au avut  menstruații dificile.

Menstruațiile abundente  nu sunt numai un nenoroc  genetic, este de asemenea un semn al unor boli. Abundente – sunt  dacă ați fi folosit mai mult de nouă aborbante cu capacitate de absorbție normală. Desigur, nimeni nu ar aștepta în viața reală, ca  absorbantul să fie complet impregnat cu secreții: este neigienic. Dar, pentru a estima și compara, putem.

Apropo, marile remedii tradiționale –  am învedere   sexul regulat și nașterea – nu rezolvă de o dată toate problemele cu menstruația. Deci, dacă te plîngi  de menstruații abundente și dureroase, iar medicul te sfătuiește să naști, schimbă medicul.

Nu se poate să faci sex în timpul menstruației

De fapt, este posibil, nimic teribil nu  se va întâmpla. Posibil  poate fi incomod, iar tu și partenerul tau vă ve-ți murdări. Dar, niciu un fel de efecte negative asupra sănătății nu poate fi.

Nu-ți fie teamă că partenerului tău i se v-a face rău cînd va vedea sînge. Într-un  final, acesta înlocuiește un lubrifiant. Dacă încă nu sunteți mulțumit de perspectiva de dezordine, nu uita că sexul nu este doar vaginal, alte forme nu sunt mai rele.

In timpul menstruației nu se poate să vă antrenați  din greu și de a face exerciții cu răsturnări

Puteți fără grijă să faceți răsturnari. Mișcarea nu afectează menstruația ,iar menstruația  nu va încurca antrenamentele. Desigur, dacă vă simțiți bine în general.

Apropo, exercițiile fizice regulate  – este profilaxia durerilor menstruale. Șaptezeci și cinci de minute sau 150 de minute de greutăți  medii intense pe săptămână (doar atîtea), inclusiv exercițiile  de încălzire.

Așa că, în sine,menstruația  nu este un motiv pentru a amîna antrenamentele . Dacă nu vă simțiți bine, consultați un medic ginecolog cu privire la modul cum  puteți reduce simptomele. Slăbiciunea în timpul menstruației și timp de mai multe zile după  ar putea indica la o  anemie.

Ciclul normal durează  28 de zile

Durata medie a ciclului într-adevăr  este de aproximativ 28 de zile. Dar aceasta este o medie, nu o normă, deoarece norma  este mult mai largă: de la 21 la 35 de zile.

O regulă clară, despre care ciclu este bun și care nu, nu există, pentru că organismul la toți este  diferit. Prin urmare, un obicei bun – de  a ține evidența ciclului lunar, adică întodeauna.

Pentru a calcula durata ciclului, este necesar să se înceapă numărarea , din prima zi a menstruației și să se încheie în prima zi a următoarei menstruații. În cazul în care ciclul este  regulat (de exemplu, menstruația  apare la un interval de timp egal de plus sau minus șapte zile) – aceasta și este norma ta.

Dar, dacă aveți sîngerări la mijlocul ciclului, în cazul în care menstruația vine , atunci cînd îi vine în cap, sau dacă nu a venit deloc – este necesar să mergi la medic. Aceste simptome apar în  mai multe condiții diferite, care nu pot fi diagnosticate la domiciliu.

In timpul menstruației nu se poate să  înotați

Acest mit a venit din perioada în care au existat probleme cu tampoanele. O citire  separată a acestui mit: nu puteți înota în mare, ca să nu atrageți cu sînge  rechinii. Rechinii, desigur, simt sîngele, dar nuștiu de ce ei atacă mai des barbati decît femeile. Și nici o dovadă că rechinii vînează femeile care au menstruației, nu este.

În general, puteți înota. Dar, dacă aveți de gînd să faceți  scufundări sau surfing  pe o coastă periculoasă, atunci ca să fii sigură  planifică o scufundare în zile libere de sîngerarări.

Menstruațiile se sincronizează

Există o vorbă amuzantă  că  femeile care comunică mult (prietenesc  sau care lucrează împreună), ciclurile se sincronizează și  după o anumită perioadă de timp vin simultan. În popor acesta  este numit „sindromul bordelului francez“.

Știința nu a confirmat acest lucru, toate coincidențele sunt întîmplătoare . Într-un ciclu nu sunt chiar  atît de multe zile, între începutul unui ciclu a două femei întîmplătoare va fi aproximativ de  șapte zile. Iar dacă luăm în  considerare  că menstruația durează în  medie cinci zile, deci cîndva  mai devreme sau mai tîrziu  ciclurile vor începe  simultan.

Constatări

Fiecare organism – este individual. Deaceea , nu vă grabiți  să trageți  alarma și să faceți brusc concluzii.

De unde obțineți informații despre sănătatea femeilor?

Loading ... Loading ...

 

Related posts

Leave a Comment