Lifestyle 

7 orașe, în care călătorii pierde noțiunea timpului

Se părea, că călătoria va dura câteva zile, care vor fi de ajuns pentru vizitarea obiectivelor turistice, pentru a cumpăra suveniruri de la piața locală pentru prietenii de acasă și pentru a face cunoștință cu locuitorii de acolo. Și apoi putem merge mai departe – la următoarea oprire. Dar trece o săptămână, iar tu ești încă acolo. Tu nu te poți forța să pleci de acolo: ai deja un bar preferat, în care personalul te întâlnește ca un vechi prieten, iar din fereastre se deschid niște peisaje impresionante și minunate, pe care încă nu ești gata să le schimbi pe altceva.

Tu nu ești singur: mulți călători cheltuie mai mult timp, decât și-au planificat în locuri, care le sunt foarte interesante pentru ei. Iată unele dintre cele mai bune locuri, în care este atât de ușor de a pierde noțiunea timpului și este practic imposibil de a pleca repede de acolo.

Ubud, Bali, Indonezia – pace și liniște

Ubud – locul perfect pentru călătorii obosiți, pentru a-și restabili puterea fizică și spirituală într-o atmosferă liniștită și prietenoasă. Bogăția templelor hinduse colorate și o abundență de copaci cu flori pe fiecare stradă au păstrat atmosfera spirituală, în ciuda popularității orașului. Numeroasele SPA saloane destul de ieftine îți vor restabili în mod fantastic energia după petrecerile din stațiunile pline de viață din Bali.

Templul Pura Taman Saraswati este unul dintre cele mai frumoase temple din Bali. O cale de piatră, care duce la intrare, este întinsă între iazuri pline de lotus și statui de piatră. Chiar înainte de intrarea în templu se află o mică cafenea, unde poți mânca în timpul zilei, iar seara te poți bucura de un dans tradițional balinez.

Un alt loc obligatoriu de vizitat este pădurea sacră a maimuțelor – o zonă protejată cu 340 de specii de maimuțe și 115 specii de copaci. Crede-mă, această călătorie nu va lăsa nici un turist indiferent. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că nu este de dorit să iei cu tine mâncare sau să enervezi maimuțele – acestea pot fi destul de agresive.

Antigua, Guatemala – un paradis de atracții turistice

Ai decis să-ți actualizezi spaniola ta sau să începi să o studiezi? Atunci fii gata să fii surprins nu numai de varietatea școlilor renumite spaniole, dar și de bogăția culturală, situată pe străzile colorate ale orașului. Abundența de atracții turistice religioase, muzee și galerii a permis orașului Antigua să obțină statutul de patrimoniu mondial UNESCO. Contemplând frumusețile coloniale ale orașului, merită să vizitezi cea mai veche școală spaniolă Proyecto Linguistico Francisco Marroquín, biserica însorită La Merced și mănăstirea abandonată Las Capuchinas.

San Sebastian, Spania – un paradis pentru gurmanzi

Fiecare dintre noi are câteva locuri, unde se gătește mâncarea noastră preferată și pe care le vizităm din când în când, dar să mănânci într-o singură seară în mai multe locuri în același timp – este o aventură destul de neobișnuită. Pentru acest concept este ideală o excursie la San Sebastian, care este cel mai bun loc pentru gurmanzii de pe întreaga planetă. Această regiune este renumită pentru renumitele sale pinchos, pe care le poți combina cu un vin local, numit rioja. Barurile cu pinchos sunt de obicei mici și zgomotoase, cu un flux constant de vizitatori, care au intrat pentru a lua o gustare.

În zilele libere de degustarea felurilor de mâncare locale poți vizita plajele superbe: plaja pentru familii Playa de la Concha și paradisul surferilor Playa de Gros.

San Pedro de Atacama, Chile – diversitatea de frumuseți

Dunele uriașe de sare și cele gigante de nisip, gheizerele, ce țâșnesc în munții acoperiți cu zăpadă și multe alte peisaje uimitoare vor surprinde chiar și cei mai experimentați călători. Deșertul din jur pare atât de neospitalier, încât majoritatea turiștilor pur și simplu nu își puteau imagina, cât de multe poți vedea și poți face în San Pedro. Iar când înțeleg și estimează avantajele acestui oraș, ei nu prea se grăbesc să plece de acolo, ci se bucură în fiecare zi de apusul soarelui în valea lunii și de căderea stelelor fără sfârșit.

Luang Prabang, Laos – relaxarea

După orașele haotice din Asia de Sud, frumosul Luang Prabang ne oferă o ușurare și o liniște mult așteptată. A venit timpul pentru a petrece zilele alene, rătăcind prin diverse temple, mergând cu bicicleta pe străzile liniștite și vizitând cafenele, unde sunt puțini oameni. O opțiune excelentă va fi alegerea unui hotel cu vedere la Mekong, unde te vei putea relaxa într-un hamac și ore întregi să privești râul. Nici nu vei observa, cum minutele se transformă în zile și zilele – în săptămâni. Pentru a petrecere timpul liber cu folos, ar trebui să vizitezi fabulosul complex mănăstiresc Wat Xieng Thong și piața de noapte surprinzător de liniștită.

Brighton, Anglia – foarte eclectic

O stațiune de familie britanică tradițională sau o petrecere de distracție în paradis? Brighton are multe fațete și, în cele din urmă, vei dori să le vezi pe toate. Este un oraș de pește și chips-uri, plimbări pe plajă, magazine foarte vechi, nopți minunate în baruri aglomerate, expoziții interesante, spectacole și festivaluri. Trebuie numaidecât să vizitezi Pavilionul Regal. O combinație unică de glamour regent cu stilul din Orientul Îndepărtat – este o reflectare perfectă a orașului eclectic Brighton.

Queenstown, Noua Zeelandă – carusel de distracții

Există câteva țări pe planetă, care sunt deschise pentru aventuri, dar numai în Queenstown spiritul de adrenalină și aventură atrage în fiecare an din ce în ce mai mulți oameni iubitori de aventuri. Acolo, unde toată lumea vede doar peisaje pitorești, Queenstown vede zone naturale pentru sporturi: râuri – pentru canoe, dealuri – pentru aeroplane, poduri – pentru sărituri, suprafațe acoperite cu zăpadă pentru sanii.

Distracția nu se oprește nici pe timp de noapte, oferind cel mai mare număr de baruri din țară.

Vezi lumea, călătorește, uimește-te! La urma urmei, viața este atât de scurtă, dar trebuie să vezi toate!

Related posts

Leave a Comment