Frumusețe 

7 secrete ale machiajului francez

După cum se știe cartea de vizită a oricărei franțuzoaice —  frumusețea naturală: buclele neglijente, un machiaj ușor și un farmec incredibil. Iată 7 secrete care vă vor ajuta să faceți machiajul francez!

Secretul № 1 Un fond de ten lejer

Franțuzoaicele iubesc naturalețea în toate manifestările sale. Ele consideră că dacă după aplicarea machiajului nu se vede pielea, acesta este un semn de prost gust. De aceea fetele nu supraîncarcă fața cu un strat dens de fond de ten, dar doar ascund puțin imperfecțiunile. Produsele cosmetice favorite pentru aceasta —  concealer și fonduri de ten lejere. Astfel de produse îi dau un aspect uniform tenului, creînd în același timp un efect „fără machiaj”. Pentru a obține acest rezultat, alegeți în calitate de fond de ten un BB-cream sau un CC-cream. Ele nu numai îi dau un aspect uniform tenului și îi conferă strălucire, dar și hidratează și protejează pielea.

Secretul № 2 O piele strălucitoare

Principala regulă a machiajului francez: fața nu ar trebui să fie absolut mată, ca o mască. Dar ar trebui pe față să se reflecte strălucirea soarelui. Dar este important să nu exagerați, altfel apare riscul ca pielea să pară grasă. Cel mai bine este să folosiți o pudră translucidă și un iluminator. Cu ajutorul pudrei, puteți fixa fondul de ten pe T- zona, iar cu iluminatorul să evidențiați pur și simplu părțile proeminente. Trebuie să treceți cu cîteva mișcari cu o pensulă de machiaj peste pomeți, tîmple, bărbie și frunte. Astfel, iluminatorul va îndeplini două funcții: va face ca fața să strălucească și va fixa machiajul acolo unde nu este pudra de fixare.

Secretul № 3 Un fard de obraz delicat

Cel mai bun accesoriu pentru cea care întotdeauna se grăbește să se întîlnească cu prietenele, sau în întîmpinarea aventurilor, — un fard de obraz lejer. Nuanța fardului de obraz ar trebui să fie universală —  nu contează dacă ați păstrat culoarea pielii măslinie sau te-ai bronzat pe întinderile Provence. Cu această sarcină, fac față cel mai bine produsele cu nuanțe roz-piersic. În plus la toate, produsul compact întotdeauna încape chiar și în cea mai mică geantă de mînă, iar în timpul zilei poate fi înnoit cu ajutorul degetelor. Luați puțin produs pe degetul mijlociu și inelar și cu niște mișcări lejere aplicați pe pomeți.

Secretul № 4 Accentul pe ochi

Să zboare de la un capăt al orașului la altul pentru a se pregăti pentru seară? Aceasta la sigur nu este în stilul lor. Splendoarea franceză adevărată este să poți doar cu cîteva mișcări să transformi un machiaj nude de zi într-un machiaj de seară fermecător. Deoarece arma principală a femeilor din Franța este privirea, ele fac accent pe ea cu ajutorul unor mascara colorate. Dar strălucirea ar trebui să fie discretă— va fi suficient doar să fie evidențiate numai vîrfurile genelor. Astfel, culoarea ochilor va deveni mai strălucitoare, iar privirea va fi mai expresivă.

Secretul № 5 Efectul buzelor sărutate

Un pahar de vin o priveliște spre Turnul Eiffel și cornurile aromate își fac treaba! O trăsătură distinctivă a frumoaselor franceze — este efectul „buzelor sărutate”. De cele mai multe ori se face special, dar, uneori, prin voința împrejurărilor. În afară de sărutări, există o modalitate ușoară de a realiza acest rezultat: alegeți un ruj, luați cantitatea necesară de produs pe degetul inelar și aplicați pe buze. Cel mai plăcut — este că puteți oricînd să variați intensitatea culorii rujului și să adăugați un luci de buze transparent deasupra.

Secretul № 6 Sprîncene groase

Sprîncenele naturale groase decorează fața aproape a oricărei persoane romantice, deoarece acestea joacă un rol important în imagine. Forma potrivită poate schimba total aspectul. Dacă doriți să evidențiați sprîncenele mai tare, le puteți accentua cu farduri, să desenați firele de păr cu un creion subțire și să evidențiați arcul cu un iluminator. Mai întîi, piaptănă firele de păr, apoi umple cu culoarea de la mijloc spre vîrf și estompează, ca să nu fie prea întunecată. Și apoi umpleți începutul sprîncenei desenînd fire puțin mai lungi decît firele de păr — se va primi foarte natural.

Secretul № 7 Manichiură îngrijită

Și cum fără neschimbata clasică — manichiura franceză? Doar că acum fetele au mers mers mai departe și nu s-au limitat doar la o bandă albă —  ea poate fi roșie, roz și chiar albastră. Trebuie doar să procurați culoarea dorită și să desenați cu grijă de-a lungul vîrfului unghiei și să corectați linia cu un bețișor de lemn. După uscare, fixați totul cu un top coat și care va fi — alegerea este a ta: puteți folosi unul transparent, roz-deschis sau lac cu paiete.

Ce părere ai despre «machiajul fără machiaj»?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment