Lifestyle 

7 soluții ca să nu te îneci în negativ

Cînd simți că te îneci în gînduri negative, nicidecum  nu poți scăpa de ele, trebuie să faci ceva urgent. Aici sunt 7 moduri cum să scuturi din cap toată negativitatea inutilă.

Atunci cînd apar în cap gîndurile negative, oamenii încearcă adesea să scape de ele, ca să nu se îngrijoreze  în zadar. Ei încordează  toată puterea sufletească, pentru a scoate  gîndurile neplăcute din cap, dar ca rezultat se primește  efectul de „maimuță albă“.

Cu cît nu încercați să vă gîndiți la negativ, cu atît mai mult aluneci în el. Pentru a înceta într-adevăr să vă gîndiți la ceva rău, ai nevoie de ceva mai mult decît încercări de a nu te gîndi. Aici sunt 7 sfaturi despre cum să ieși din prăpastia de negativitate și să nu îți aburești creierul.

Schimbați limbajul corpului

Deci, dacă ești atacat de gînduri triste, furioase, emoții mohorîte și gînduri fără speranță, trage atenție la corpul tău. Uită-te la fața ta: colțurile buzelor tale sunt lăsate, fruntea  încruntată? Cum țineți spatele – gîrbovit?

Acest lucru se aplică și în ordine inversă – postura strînsă  și fața încruntată vă face dispoziția, după cum înțelegeți, nu prea bună. Înseamn că primul pas pentru a scăpa de gîndurile rele este să schimbați postura și expresia feței.

Și într-adevăr aceasta ajută! De îndată ce ai observat gîndurile negative, îndreptați-vă spatele și umerii, simțiți unde se acumulează tensiunea în corp și relaxează-te, zîmbește.  Deja după  cîteva momente, vei simți că fundalul emoțional se corectează. Și dacă un astfel de limbaj al corpului va deveni un  obicei …

Discutați despre aceasta

Sunt oameni care spun la toți despre problemele lor, ca și cum chiar ar savura. Sunt alții care le țin în interior pînă la ultimul, și apoi au o criză de nervi.

Dacă v-au rămas careva emoții negative, care în nici un fel nu vor să treacă, încercați să le spunți celor dragi. Ideia e că emoțiile negative pot  fi un sentiment neformat care te frămîntă, și de ce – este neclar.

Atunci cînd le transformi  în cuvinte, emoțiile primesc o formă și tu le vezi în perspectiva corectă. După conversație s-ar putea să  fii chiar surprins, ce mare prostie a fost să vă faceți griji pentru asta, și negativul va dispărea.

Un minut  de  liniște

Dacă în mintea ta pentru un minut pătrund o mie de gînduri, este dificil de a decide ceva pentru sine și să le controlezi cumva. Dacă sunteți blocat pe negativ, încercați doar pentru un minut să nu vă gîndiți la nimic.

Acordînd atenție la ceea ce se întîmplă în capul tău, și ce gînduri acolo domină, puteți corecta puțin situația, adăugînd o porție pozitivă.

Schimbați  tonul gîndurilor  

Chiar devine înfricoșător, atunci cînd îți dai seama că de la o mică schimbare în formulare se schimbă tonul întregii fraze sau a gîndului. Cît de des ne asuprim pe noi înșine din cauza gîndurilor  formulate incorect , de și le puteți schimba un pic, și cu aceeași sursă inițială rezultatele vor fi diferite.

De exemplu, în loc să te gîndești:„am o perioadă dificilă în viață, și am multe probleme“, puteți schimba gîndul la „este  o perioada de schimbare în viața mea, și eu caut soluții mai bune“.

Abordare  creativă

Atunci cînd ești atacat de gînduri negative, puteți cheltui puțin timp pentru creativitate.

Puteți face orice doriți: scrie o proză sau o poezie, desenează cu creionul sau cu vopseaua, dansați, în cele din urmă.

Descărcarea  emoțiilor prin creativitate un fel de art-terapie, care nu numai că va oferi o descărcare, dar, de asemenea, va ridica dispoziția. Gîndurile negative vor trece prin voi, se vor transforma într-o  formă și va rămîne în ea, dar nu în cap.

Primblați-vă

De multe ori se pare că propriul nostru cap – este singura sursă de negativitate. Cel mai adesea așa și este, dar poate fi și altfel. Dacă sunteți înconjurați de oameni negativi, de exemplu, în  familie toți întodeauna se ceartă și se învinuesc reciproc sau la locul de muncă toți sunt cu nervi, jumătate din negativ se poate datora dispoziției acestora.

Dacă nu sunteți un guru, este puțin probabil ca vei scapa de gîndurile negative, fiind în acel mediu, așa că, după posibilități, părăsiți acest mediu pentru a vă liniști. Pur și simplu ieșiți la o plimbare sau mergeți undeva: la o expoziție,într-o cafenea favorită, la cinema aceasta vă va ajuta să găsiți  echilibrul sufletesc.

Mugurii pozitivului  (lista mulțumirii)

Ca să nu te îneci în gîndurile și emoțiile negative, trebuie urgent să te gîndești la alceva, și pentru asta îți va fi de ajutor această listă a mulțumirii.

Chiar stînd într-un apartament confortabil și cald, venind de la lucrul iubit , unele persoane ar putea crede că viața lor – groapă de gunoi, iar el – un luser complet. Și toate din cauza coincidențelor mici și necazurilor nesemnificative în timpul zilei și atîrnînd pe suflet proiectul neîndeplinit. Acesta a  fost un exemplu, și asta e ceea ce trebuie de  făcut:

Scrie tot ceea ce este bun în viața ta, și scrie-l în modul de recunoștință.„Sunt recunoscător pentru aspectul fizic și sănătate“, „Sunt recunoscător pentru rudele iubite și iubitoare “, „Sunt recunoscător pentru prieteni adevărați“și toate în acest sens.

Acest lucru vă ajuta să  schimbați  gîndurile pe un val pozitiv, astfel încît, după lista mulțumirii toate gîndurile negative nu vor părea atât de înfricoșătoare. În cele din urmă, dacă aveți atît de mult bine, oare este asta o problemă?

Viața ta în mîinile tale

Nu lăsați negativul să intre în viața voastră. În puterea voastă să schimbați modul de gîndire într-o notă pozitivă și să aranjezi viața.

Cum vă luptați cu depresia ?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment