Sănătate 

8 ierburi folositoare, care pot fi ușor cultivate acasă

Plantează acești vindecători populari pe fereastră! Acești vindecători vor servi cu credință și fidelitate sănătății tale și îți vor decora pervazul ferestrei cu persoana sa verde și frumoasă!

  1. ROZMARINUL

Rozmarinul conține un acid, care protejează creierul uman de efectele nocive ale radicalilor liberi. Acidul poate preveni chiar și schimbările din creier legate de înaintarea în vârstă. Încă un avantaj al acestei plante – ea reduce efectele nocive ale substanțelor toxice, care distrug neuronii din creier.

  1. SALVIA

Salvia are un efect benefic asupra vaselor mici, creând un efect vasodilatator rezistent, ameliorează spasmele, normalizează circulația sângelui în vasele din creier. Dacă o persoană are vreun diagnostic pus de medici dintre următoarele – „distonie vasculară”, ateroscleroză, amețeli frecvente – anume proprietățile utile a a cestei plante ajută la îmbunătățirea sănătății. Salvia mai este întrebuințată și în perioada de recuperare după accident vascular cerebral.

  1. CORIANDRUL

Coriandrul este foarte benefic, dacă este consumat crud, adică proaspăt, de exemplu, salata cu coriandru este o sursă excelentă de vitamine, dar, pentru un efect mai accentuat, trebuie consumate suplimentar infuzii și decocturi din această plantă. Acestea din urmă contribuie la eliminarea din organism ale sărurilor în exces, întăresc vasele sanguine, sunt folositoare pentru prevenirea cancerului.

  1. PĂTRUNJELUL

Pătrunjelul este o sursă excelentă de fibre, care nu sunt absorbite de organism, ci se umflă, acumulează substanțele toxice, colesterolul, cancerigenii și le elimină din organism. Mai mult decât atât, fibrele din pătrunjel normalizează funcția intestinală. Cercetătorii au constatat, că pătrunjelul conține o substanță, care oprește creșterea celulelor canceroase, care cauzează cancerul sângelui (leucemia).

  1. CIMBRUL

Încă din cele mai vechi timpuri, Theofrastus și Avicenna au scris despre proprietățile benefice ale cimbrului și le foloseau pe scară largă în practica medicală. Ei includeau semințele de cimbru în unele compoziții terapeutice complexe, care aveau ca bază mierea, oțetul, uleiul sau vinul, țelina, pătrunjelul, menta, valeriana, isop, asafoetida și usturoiul.

Medicii moderni recunosc, de asemenea, toate beneficiile cimbrului. Și ei afirmă, că acesta ajută la restabilirea încrederii în sine a oamenilor instabili, adaugă forță și contribuie la păstrarea vederii.

  1. ȘOVÂRFUL (OREGANO)

Oregano este un antispasmodic ușor, capabil de a ameliora multe dureri. Acesta se descurcă bine cu durerile de cap, durerile musculare și spasme. Uleiul de oregano este folosit pentru frecarea spatelui împotriva reumatismului și radiculitei, durerilor la nivelul articulațiilor.

  1. MENTA

Menta, printre altele, se folosește pentru a trata bolile stomacului (în special spasmele), flatulența, diareea, greața și vărsăturile, precum și în calitate de colagog – la prezența pietrelor în vezica biliară și ca o substanță, care ameliorează durerile din cauza colicii hepatice.

  1. BUSUIOCUL

Busuiocul conține antioxidantul eugenol, care protejează inima de efectele nocive ale radicalilor liberi. Eugenolul este o componentă a uleiurilor esențiale de busuioc și contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Related posts

Leave a Comment