Sănătate 

Admiră-ți corpul frumos!

Indiferent de vremea de afară, dorința de a avea un corp superb  nu lasă fetele pe tot parcursul anului. De aceea am  selectat pentru tine exerciții, care te vor ajuta  să aduci  în forma toate zonele problematice și pentru a scoate în  evidență  formele frumoase ale figurei  în lenjerie.  Bonus: toate exercițiile sunt ușor de făcut acasă.

Fese perfect rotunde

Poziția inițială: Accentul pe mâini și genunchi: mâinile sub umeri, genunchi sub șolduri, spatele drept.

Exercițiu: Ridicați piciorul îndoit la genunchi, la înălțimea bazinului și din nou lăsați  în jos, fără să atingeți podeaua. Efectuați 3 seturi de 10-15 de ori, în funcție de nivelul de pregătire.

Poziția inițială: Pentru a efectua  podul este necesar să vă întindeți pe spate, genunchii îndoiți: picioarele trebuie să fie la o distanță de 30-40 cm de fese.

Exercițiu: Strângeți mușchii abdominali și împingeți  calcîiele pe podea, ridică pelvisul în sus. Făceți o pauza de două secunde înainte de a reveni în poziția inițială. Exercițiul se face în 3 seturi de 15 ori.

Sîni fermi

Poziția inițială: Întinși pe podea. Încheietura miinii sub umeri, degetele îndreptate înainte. Picioarele trebuie sa fie depărtate la nivelul umerilor și a corpului – formînd o linie dreaptă.

Exercițiu: Cînd inspirați, îndoiți coatele la un unghi drept, lasați-vă  în jos. Cînd  expirați, luați poziția inițială.  Repetați de câte ori puteți. Dacă exercițiile de flotare pentru voi încă sunt dificile, ele pot fi, de asemenea, efectuate pe genunchi.

Poziția inițială:  Pentru acest exercițiu, avem nevoie de gantere  cu greutatea de la 2 până la 4 kg. Luați câte unul în fiecare mână. Aveti nevoie să vă  întindeți pe spate, îndoiți genunchii, presați  strîns coloana vertebrala  la podea, mâinile fiind întinse lateral.

Exercițiu :   expirați ,ridicați încet brațele în sus, ușor îndoind coatele până cînd ganterele  nu se ating între ele. Cînd inspirăm încet le lasăm în jos în poziția inițială.

Talie subțire

Poziția inițială: Pentru a efectua răsucirile,mai întii ne întindem  pe podea. Îndoiți genunchii în unghi drept sau aproximativ în  unghi drept, tălpile fiind sigur fixate pe podea.

Exercițiu: Inspirând adînc, ridicați partea superioară a corpului de pe podea. Rotunjiți spatele,  trageți pieptul la genunchiul opus. Repetați exercițiul și cu partea  opusă. Este important să nu ridicați  talia de la podea.  Este recomandabil să se facă 3 seturi de 10-15 de ori pe fiecare parte.

Poziția inițială: Placa laterală  se realizată cu mîna întinsă dreapt. Piciorul (de sus) se află pe marginea piciorului din spate,piciorul de jos  puțin înainte. Mîna liberă – o ținem  pe șold.

Exercițiu: Întinși  pe partea stîngă. Sprijinindu-vă cu mâna stîngă pe podea, ridică șoldurile și picioarele , tălpile  și picioarele  ținețile   strîns, degetele de la picioare îndrepate înainte. Cind expirați, îndreptați mîna stîngă și ridicați concomitent mîna dreaptă (țineți strict la linia umărului  stîng), sau lăsați mîinile dupî cap. Pentru a menține echilibrul, strângeți mușchii fesieri. Țineți această postură timp de 15 secunde (sau atîta timp cît poți). Odihniți -vă  și repetați  de 5 ori.

Picioare tonifiate

Poziția inițială: Stați drepți,  cu picioarele îndepartate  la nivelul  umerilor. Lăsați umerii în față apoi în spate . Mâinile le întindem  înainte.

Exercițiu: Întindeți  cu grijă șoldurile  în spate și îndoiți genunchii . Cînd efectuați genoflexiuni, asigurați-vă că spatele rămîne plat, iar umerii nu sunt ridicați . Este suficient  2 seturi de 10-15 ori.

Poziția inițială: Culcat pe spate, brațele lîngă corp.

Exercițiu: Ridicați piciorul drept cît mai sus, piciorul stîng îl ridicați de pe podea și țineți-le paralel. Apoi schimbați  picioarele . Efectuați 15 ori cu  fiecare picior.

 

Miini frumoase

Poziția inițială:  Pentru a efectua exercițiul veți avea nevoie de o banchetă sau un  scaun rezistent dar nu prea înalt . Întoarceți-vă cu spatele la scaun, puneți coatele îndoite pe scaun (vârfurile degetelor trebuie să se uite în spate). Picioarele îndoiate  la genunchi.

Exercițiu: Faceți flotări de la scaun, îndreptind miinile. Corpul se va ridica. Îndoiți brațele, lăsați  corpul. Nu e nevoie sa vă așezați pe podea. Repetați 2 seturi de 10 ori.

Poziția inițială: Stați drept,picioarele le departati la nivelul umerilor,luați  ganterele în mîini, dar nu le puneți  pe  șolduri, și coborâți în jos, ținînd în față mîinile  îndoiate puțin. Înclinați  încet corpul înainte, păstrând spatele plat.

Exercițiu: Din această poziție, respirînd adînc ,începeți să ridicați  greutățile în sus simultan cu ambele mîini. Ridicînd ganterele la nivelul umerilor sau puțin mai sus , expirați, faceți  o mică pauză și lăsați încet mîinile  în poziția inițială. Efectuați 10-12 repetări.

Related posts

Leave a Comment