Frumusețe 

Blond, dar nu acela, de care ai nevoie: de unde apare tenta gălbuie și cum să lupți cu ea 

Ai dorit întotdeauna să devii blondă, dar nu puteai hotărî să mergi la un așa pas cum ar fi vopsirea părului? Felicitări, acum a sosit anume acel moment, pe care îl așteptai!

Ar trebui să știi, că blondul este o chestiune delicată, și că este cu mult mai dificil dsă te vopsești înntr-o blondă „corectă“, decât să devii o femeie brunetă sau cu păr castaniu. Dacă ai de gând să-ți vopsești părul la domiciliu, încearcă să eviți cele mai frecvente și răspândite greșeli. Iar dacă totul s-a întâmplat deja și în locul blondului dorit tu ai obținut o nuanță gălbuie, verde sau niște „câlți arși“, sfaturile noastre te vor ajuta să corectezi treaba.

Ai obținut o nuanță prea gălbuie

Vopsirea în blondă este considerată cea mai dificilă, nu degeaba coloriștii învață atât de mult timp și își „lucrează” măiestria pe parcursul întregii vieți. Cea mai frecventă problemă – atunci, când în loc de nuanța dorită tu obții o „îngălbenire de pui“. Atunci când te vopsești în blondă este important să iei în considerare câteva lucruri: culoarea naturală a părului, ce culoare avea vopseaua anterioară și în ce stare se află părul tău la moment. 

Cum să eviți nuanța nedorită:

În primul rând, nici într-un caz nu ține vopseaua pe păr mai mult timp, decât este necesar: asta nu te va ajuta să devii „mai blondă“, în timp ce tenta gălbuie o poți obține foarte ușor. Încearcă să vopsești mai întâi doar o șuviță de păr. Da, durează mult timp, este plictisitor, dar aceasta este o opțiune garantată că nu vei greși cu rezultatul final. Dacă totuși s-a întâmplat așa, că ai acum părul cu nuanță gălbuie, încearcă să corectezi situația cu ajutorul unui șampon violet.

Ai obținut o nuanță prea verzuie

Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în cazul, în care înainte de asta ți-ai vopsit părul cu henna. Henna, în general, este un lucru destul de periculos, și după ea orice vopsea, cât de scumpă nu ar fi ea, poate da rezultate imprevizibile.

Cum să eviți nuanța nedorită:

Aici vei avea nevoie numai de răbdare: va trebui să aștepți până când henna va trece complet și numai apoi te vei putea vopsi în blonda mult dorită.

Părul a devenit prea fragil și poros

Cel mai probabil, ai decis să „sari“ deodată peste câteva culori. Există posibilitatea, că vei obține anume culoarea dorită – dar starea generală a părului lasă mult de dorit.

Cum să eviți nuanța nedorită:

Ce s-a întâmplat – s-a întâmplat. În cazul, în care nu îți poți permite procedurile de reînnoire a părului la salon, trebuie să ai multă răbdare și să faci regulat măști hrănitoare pentru părul tău fragil. 

P.S: Aproape am uitat încă un lucru, care este foarte important. Dacă ai trecut la blond de la o nuanță profundă întunecată, nu uita să-ți vopsești și sprâncenele. Contrastul puternic dintre sprâncene și păr arată nefiresc și deloc frumos.

 

Related posts

Leave a Comment