Sex/Relații 

Care femei sunt norocoase în dragoste

Celor frumoase? Nu, aspectul exterior nu are o importanță mare – mai importante sunt caracteristicile psihologice ale personalității și maturitatea emoțională. Psihoterapeutul Valentina Moskalenko enumeră calitățile, care asigură femeii o relație stabilă de dragoste.

VA FI NOROCOASĂ ÎN DRAGOSTE, DACĂ

 • Ea se iubește pe sine în întregime, chiar dacă ar vrea să schimbe ceva în sine. Baza relației sale cu el constă în dragoste și respect, ea are întotdeauna grijă de asta și le susține. Ea pur și simplu se apreciază pe sine însuși și se respectă, și nu este în căutarea unei relații, în scopul de a-și menține stima de sine.
 • Ea îi acceptă pe alții așa cum sunt ei, fără a încerca să-i schimbe și să-i adapteze la cerințele sale. Ea nu renunță la atitudinea sa față de orice aspecte ale vieții, inclusiv în plan sexual, nu suprimă nici emoțiile „negative”, nicic pe cele „pozitive”.
 • Se hrănește și „crește” fiecare latură în sine: personalitatea sa, aspectul său exterior, credințele și valorile sale, interesele și realizările sale.
 • Stima de sine este suficient de mare, astfel încât ea obține plăcerea de la momentele când se află în societate de bărbați, care sunt buni așa cum sunt ei. Ea nu are nevoie să fie pentru cineva dorită, pentru a simți că ea este un om decent.
 • Ea își permite să fie deschisă și încrezătoare cu unii oameni. Ea nu se teme, că oamenii o vor afla și învăța destul de profund, dar ea, de asemenea, nu permite să fie exploatată de oamenii, care nu sunt interesați de bunăstarea ei.
 • Ea formulează pentru sine următoarele întrebări: „Cât de bune sunt aceste relații pentru mine? Contribuie oare ele la dezvoltarea mea? Îmi permit ele să fiu ceea, ce pot și doresc să fi eu?”
 • Dacă relațiile aduc nimic altceva decât probleme, neplăceri, și distrug personalitatea ei, ea poate spune ușor: „Lasă-l să plece” – și nu cade în disperare. Ea are un cerc de prieteni, care o susțin, are sănătate, interese adânci în viață, ceea ce îi permite să supraviețuiască criza.
 • Ea este capabilă să se protejeze pe sine însuși, sănătatea sa, bunăstarea sa. Ea nu este atrasă de o luptă intensă în relații, de dramă, haos.
 • Ea știe că niște relații sănătoase, stabile și care se dezvoltă pot fi numai între partenerii, care au valori similare, interese și scopuri în viață. Fiecare dintre parteneri are capacitatea de a atinge intimitate. De asemenea, ea știe că ea este demnă de toate cele mai bune, ce îi poate oferi viața.

EA NU ESTE NOROCOASĂ ÎN DRAGOSTE. DE CE?

De ce, de ce femeile bune, atente și fidele sunt atât de ghinioniste cronic? Femeile nu sunt de vină în asta. Chiar și circumstanțele întâlnirii cu partenerul nu au nicio legătură cu asta. Cel mai important – ce fel a fost copilăria lor, ce fel de relații au avut cu membrii familiei în casa părintească.

Iată, ce le distinge de obicei pe femeile, care sunt ghinioniste în dragoste:

 • Adesea, ele provin din familii disfuncționale (nesănătoase), în care nu se satisfăceau nevoile lor emoționale. De exemplu, tatăl sau mama puteau fi bolnavi de alcoolism.
 • Părinții nu aveau prea multă grijă de ele, și ele încep să-și umple nevoia nesatisfăcută de atenție cu o îngrijire intensivă față de cineva, mai ales față de un bărbat cu o soartă dificilă, față de un bărbat, care are o puternică nevoie de ajutor, de îngrijire. Ele devin soții, bone, mame. Misiunea lor este de a salva.
 • Datorită faptului, că aceste femei în copilărie nu au fost în măsură să transforme unul sau ambii părinți într-o mamă și tată iubitori, care să aibă grijă de ele, la vârsta adultă ele sunt atrase la bărbații emoțional inaccesibili, pe care ele încearcă să-i schimbe cu dragostea lor fără margini.
 • După ce s-au confruntat cu groaza de respingere din copilărie, ele fac tot posibilul pentru a preveni ruperea relației cu bărbatul, pe care îl iubesc.
 • Ele nu se opresc la nici o cheltuială de timp, efort și chiar bani, în cazul în care astea îl vor „ajuta” pe bărbatul iubit.
 • Obișnuite în familia sa cu o lipsă de iubire, aceste femei sunt dispuse să aștepte atât cât este necesar, să spere și să facă tot posibilul, pentru a-i satisface dorințele și cererile alesului său.
 • Ele sunt gata să-și asume cu mult mai mult de cincizeci la sută de vinovăție și responsabilitate în orice relații.

Stima de sine la ele este foarte scăzută, iar ăn adâmcul inimii ele nu cred, că merită de fapt să fie fericite. Mai degrabă, ele sunt dispuse să creadă, că trebuie încă să câștige dreptul de a se bucura de viață.

Aceste femei au o nevoie foarte mare de a controla comportamentul, gândurile și sentimentele bărbatului său. Ele stau la paza relațiilor sale, ca o santinelă de serviciu, deoarece în copilărie ele s-au obișnuit să trăiască în condiții de nesiguranță.

Ele se străduie să ajute întotdeauna și pretutindeni pe alții, să devină necesare și chiar de neînlocuit. Adesea, aceste femei aleg așa-numitele profesii umaniste (asistentă medicală, psiholog, educatoare, profesoară, chelneriță).

 • În relații, pentru ele este mai important modul în care ar trebui să fie acestea, decât acea situație, care a apărut; ele mai mult visează, decât trăiesc.
 • Iubirea și suferința lor sunt foarte grele pentru ele, cât și pentru partenerul lor. Aceasta este o iubire „mistuitoare și care arde totul în jur”.
 • Aceste femei pot fi predispuse (genetic sau emoțional) la o dependență de alcool, droguri, medicamente, de anumite feluri de produse alimentare (de exemplu, dulciuri).
 • Ele sunt atrase de oameni cu probleme, care au nevoie de „salvare”, lor le este mai aproape situația, în care există haos, incertitudine, suferință emoțională, în timp ce ele evită responsabilitatea pentru ele însele.
 • Aceste femei pot experimenta o tendință la depresie, pe care ele încearcă să o prevină, implicându-se în relații „furtunoase” și extrem de fragile, instabile.
 • Ele nu sunt atrase de bărbați buni, cu o viață stabilă, de încredere și interesați de ele. Ele consideră, că acești bărbați sunt drăguți, dar plictisitori, pămpălăi.

Ghinionul în dragoste – nu este pentru totdeauna, orice femeie poate lucra asupra sa, se poate schimba, și atunci totul se va schimba spre bine.

Autoanaliza (sau supunerea introspecției) – este o parte al acestui lucru asupra sa. Principalul lucru este să nu te cerți cu tine însuți, să te accepți așa cum ești, să te îmbunătățești pe sine însuți (nu pe alții), și atunci vei fi capabilă să construiești o relație fericită.

Femeia, fericită în dragoste, niciodată nu se va întoarce la fostul, și își va respecta alegerea

Related posts

Leave a Comment