Frumusețe 

Ce Este Un Highlighter Și Cum Se Folosește?

Highlighterul este un produs cosmetic, care îți permite să accentuezi trăsăturile într-o manieră naturală și să adaugi un plus de strălucire machiajului tău. El pune accentul pe avantajele tale și ascunde defectele minore. Ideea de bază a iluminatoarelor este de a manipula optic anume acele zone și trăsături, de care nu prea ești mulțumită.

Fiecare fată dorește să arate tânără și atrăgătoare, dar asta nu este întotdeauna posibil. Pentru a ajuta jumătatea frumoasă a omenirii, a fost creat un instrument miraculos – highlighterul. Ce este un highlighter și cum se folosește?
Produsul îmbunătățește tonusul pielii, ceea ce face pielea mai fină și face machiajul să arate mai natural. Acesta poate fi aplicat atât la primele etape, cât și la cele finale de crearea unei imagini. Iluminatorul are particule mici, care îndeplinesc funcția de a reflecta lumina. Acțiunea acestor mici particule strălucitoare fac zonele dorite mai deschise și fac acest produs nu este dens. Este mult mai eficient decât fardurile argintii, care sunt folosite de multe femei pentru a evidenția anumite trăsături. Cu fardurile este foarte ușor să exagerezi, iar highlighterul arată pe piele foarte natural. Trebuie menționat faptul că acest produs nu are efect de mascare. Acesta nu poate ascunde cercurile întunecate de sub ochi și nu te va scăpa de coșurile de pe piele. De aceste probleme se ocupă cu succes fondurile de ten. Cu ajutorul iluminatorului, așa este numit el de make-up artiști, se pot ascunde semnele de oboseală și se poate întoarce strălucirea pielii. Iar dacă dorești să obții un efect de mascare a micilor defecte de pe piele și să fixezii rezultatul, poți aplica fără frică orice fel de pudră deasupra highlighterului, după câteva minute după finalizarea machiajului. Cu ajutorul unei pudre minerale sau de orez, nu vei astupa porii și vei obține rezultatul dorit, care se va menține pentru o lungă perioadă de timp. Dacă vei face cunoștință cu conceptul highlighter pentru față și vei înțelege ce este asta și cum se folosește, viața ta va deveni mult mai ușoară.

Pentru a obține efectul dorit, este necesar să înveți tehnica corectă de aplicare a highlighterului. În primul rând, trebuie să faci tenul pielii să fie neted, folosind un primer hidratant și un fond de ten potrivit, după asta să aplici balsam pe buze. Apoi, cu ajutorul oricăror produse de mascare a neajunsurilor, este necesar să ascunzi cercurile întunecate sau pungile de sub ochi. Apoi aplicăm un machiaj obișnuit de zi cu zi. Folosind o pensulă subțire, ia un pic de iluminator și aplică pe următoarele zone: estompează sub sprâncene și între ele, fă o mișcare ușoară de la nas până la colțul ochiului, accentuează pomeții mai sus de granița fardului de obraz, aplică de asemenea pe zona bărbiei și deasupra buzei superioare. Pentru a estompa iluminatorul, ar fi mai bine să folosești un burete special sau o pensulă nu prea mare. Iar pentru sculptarea pe părțile mai mari ale feței, va fi mai potrivită o pensulă mai mare. Pe pomeți, highlighterul trebuie aplicat pe fața interioară spre cea exterioară. Deasupra sprâncenelor, tehnica corectă de aplicare este de jos în sus, iar pe nas – invers.

Efectul aplicării highlighter-ului

Folosin iluminatorul, se poate corecta orice zonă:

 • aplicarea pe colțurile interioare ale ochilor vor face privirea ta ademenitoare și expresivă;
 • dacă vrei să ai buze mai voluminoase și senzuale, aplică iluminator de-a lungul buzei de sus și la centrul celei de jos. Efectul va fi mai intens atunci când vei aplica rujul pe buze;
 • dacă ai obrajii pufoși, câteva linii de iluminator pe puntea nasului și efectul de distragere a atenției lucrează deja;
 • în cazul în care dorești să-ți ascunzi ochii plasați ”adânc”, aplică produsul pe mijlocul pleoapei;
 • dă cu highlighterul între sprâncene și vei putea astfel reduce vizual spațiul dintre ochi, care sunt plasați departe unul de celălalt;
 • dorești să corectezi conturul feței și să-l faci mai ”reliefat”, pune accentele pe punctele înalte ale pomeților;
 • dacă dorești să-ți ridici vizual sprânceana, trage o linie subțire care leagă mijlocul sprâncenei și tâmpla;
 • lăsând o urmă de iluminator pe colțurile buzelor, vei micșora gura prea largă;
 • crezi că nasul tău este prea mic, aplică cu atenție highlighter pe părțile laterale ale nasului;
 • dorești să-ți faci fruntea mai înaltă, atunci iluminează zona frunții de deasupra sprâncenelor;
 • pentru ca ovalul feței să arate mai alungit, fă accente pe mijlocul bărbiei;
 • dacă vrei să faci pliurile formate în jurul gurii mai puțin vizibile, este necesar să pui un pic de iluminator de-a lungul pliurilor nazolabiale, să-l estompezi și să aplici deasupra pudră.

Fiecare fashionistă își poate alege un highlighter după gustul său și în forma, care îi este cea mai confortabilă. Acesta poate fi sub forma unui stilou cu o pensulă, cu ajutorul căruia este foarte ușor de a desena niște linii subțiri și grațioase. Sau sub formă de mingi luminoase cu pudră strălucitoare – această variantă este folosită mai des pe suprafețe mai mari, cu ajutorul ei este ușor de a evidenția și zona decolteului. Având o piele normală, poți renunța la pudră și poți folosi numai acest produs. Highlighter-stick pe bază de cremă este foarte compact și ușor de utilizat.

Tipurile de highlighter

Produsul poate fi sub diferite forme:

 • Sub formă lichidă, de gel sau spray, care cu ajutorul unui pulverizator pot fi ușor aplicate uniform pe față.
 • Sub formă de cremă, cu o textură grasă, este folosit pentru un efect mai expresiv. O variantă mai puțin ușoară de aplicat, este adesea utilizată în make-upul făcut de profesioniști. Se aplică cu o pensulă sau cu degetele.
 • Sub formă de pulbere, potrivită pentru viața de zi cu zi, se aplică la fel ca pudra pe care o știm cu toții. Acest highlighter este universal, îl poți purta întotdeauna cu tine, să fie la îndemână. Este convenabil prin faptul că singur produsul se află direct în pensulă.
 • Într-o formă compactă, care se potrivește pentru aplicarea unei pensule voluminoasă și pufoasă;

Dorești să ai machiaj și să arăți totodată mai naturală? Atunci, highlighterul sub formă de pudră este sigur pentru tine. Este universal, este simplu de utilizat și poate accentua avantajos nu numai zonele dorite pe față, ci și pe corp. Este mai bine pentru a-l aplica deasupra pudrei cu efect de camuflare. Iar iluminatorul sub formă lichidă, se recomandă de a fi aplicat deasupra unei creme sau pe fond de ten. Pentru pielea uscată se va potrivi perfect highlighterul pe bază de cremă. Cu ajutorul lui poți ascunde cu ușurință modificările legate de vârstă, se aplică uniform, se absoarbe rapid și este deosebit de rezistent. Opțiunea minunată pentru aplicarea pe zone mai mari ale pielii. Este cel mai potrivit pentru un make-up de seară, hrănește ușor pielea și arată discret.

Cele mai populare sunt iluminatoarele compacte sau sub formă de pulbere. Cele lichide sunt alese în general de femeile cu tenul gras, acestea se aplică perfect și elimină lucirea nedorită a pielii.

Nuanțele highlighter-ului

O atenție deosebită trebuie acordată alegerii nuanței, în acest caz, este mai bine să folosești ajutorul unui profesionial. Poți alege, desigur, și singură o nuanță universală, dar aceasta totuși va pierde în fața unei abordări individuale. Universale se consideră a fi nuanțele albe, reci bej și argintii. Dacă acesta este primul tău iluminator și ești încrezută în puterile tale, ar fi mai bine să te oprești la forma de pulbere de o nuanță albă. Această opțiune este întotdeauna câștigătoare. Nuanțele roz sau mov vor arăta foarte frumos și avantajos pe fața de un ton roz rece. Pe pielea închisă la culoare nu poți folosi aceste culori. Culoarea aurului este perfectă pentru mulatre. Nuanțele de piersic ale iluminatorului vor fi potrivite pentru tonul de măsline și gălbui al feței. Uneori, produsul nu corespunde perfect cu tonul pielii tale, nu dispera, poți amesteca întotdeauna culorile, poți obține ceea ce dorești și poți atinge perfecțiunea. Aplică pe o pensulă mai întâi highlighter de o nuanță, apoi alta și amestecă-le pe față. Nuanțele de highlighter alese incorect pot adăuga vizibil în vârstă, pot face pielea mai bătrână, mai obosită și uneori chiar se pot evidenția pe piele. Iar asta nu arată prea natural.

Alegând nuanța, trebuie să iei în considerare, că aceasta ar trebui să fie la câteva nuanțe mai deschisă decât pielea ta. Highlighterul ar trebui să arate foarte natural și firesc. Înainte de a-l aplica pe față, nu uita să-l testezi mai întâi pe o altă zonă de piele de pe corp, de exemplu, pe încheietura mâinii. Estompează bine iluminatorul și evaluează cu atenție rezultatele, pielea trebuie să obțină un luciu discret, un glow sănătos și nicidecum o pată de sclipici.

Multe femei confundă highlighterul cu anticearcănul. Aceste produse se deosebesc unul de celălalt prin faptul că highlighterul numai iluminează pielea fără să camufleze neajunsurile. El conferă zonelor dorite contrast și expresivitate. În timp ce anticearcănul este folosit ca un produs de camuflare, de mascare a defectelor pielii

Greșelile în timpul aplicării highlighter-ului

Mai jos sunt prezentate unele dintre cele mai frecvente greșeli:

 • nu aplica iluminator pe toată lungimea puntii nasului, atunci el va arăta mai lung;
 • în cazul în care nasul este puțin îndoit sau deformat, highlighterul doar va accentua atenția asupra acestuia, așa că ar fi mai bine să te renunți la folosirea acestuia, alege alt produs mai potrivit;
 • dacă pielea ta este prea grasă, atunci alege un produs cu cele mai mici particule lucitoare;
 • nu folosi iluminatorul pentru a ascunde porii dilatați și coșurile;
 • dacă vei folosi highlighterul pe întreaga linie din jurul buzelor, acestea vor arăta mai mici decât sunt în realitate;
 • nu folosi niciodată iluminatorul deodată pe toate zonele pielii, care sunt recomandate pentru a fi corectate. Machiajul va arăta foarte nenatural.

Highlighterele au o textură ușoară, nu astupă porii și nu dăunează pielii. Ține minte toate recomandările și nuanțele de mai sus și atunci vei putea obține un efect uimitor. Nu exagera și nu aplica prea mult iluminator, ține minte, că dacă vei aplica o cantitate mai mare, asta nu înseamnă că vei obține rezultate de mascare a neajunsurilor, ci doar vei face să ai un make-up nefiresc. Îți doresc ca frumusețea ta, cu ajutorul highlighterului, să devină și mai seducătoare și atrăgătoare pentru cei din jur.

Cu privirela secretele unui make-up rapid citiți blog-ul nostru. 

Related posts

Leave a Comment