Frumusețe 

Ce formă a sprâncenelor ți se potrivește feței tale? Un ghid clar și simplu

Cu o îndoire sau ca o semilună? Scurtă sau lungă? Lată sau subțire? Nu te grăbi să te orientezi pe fotografiile modelelor, principalul lucru este ca sprâncenele să accentueze corect accentele în funție de forma feței tale.

Kelly Baker, un stilist de sprâncene, cunoscut în toată lumea de la Hollywood, a compilat un ghid clar și a spus, cum trebuie să corespundă forma sprâncenelor și forma feței. Clienții ei renumiți au un aspect perfect!

Forma sprâncenelor pentru forma feței «Inimă» 

Pentru a echilibra caracteristicile faciale folosește sprâncenele rotunde fără un punct de rupere evident, cu un arc nu prea înalt, dar destul de lungi.

Forma sprâncenelor pentru forma feței «Pătrat»

O modalitate foarte bună de a înmuia caracteristicile feței – sprâncenele înalte arcuite, ale căror vârfuri sunt puțin mai înalte, decât partea interioară a acestora. O nuanță importantă: încearcă să nu îngustezi sprâncenele la vârf, păstrând lățimea lor cât mai uniform posibil.

Forma sprâncenelor pentru forma feței «Dreptunghi»

Practic sprâncene drepte, care se ridică deasupra colțului exterior al ochiului și cu o ușoară îndoire mai aproape de capete: acestea estind vizual fața și îi fac forma mai armonioasă.

Forma sprâncenelor pentru forma feței «Rotund»

O față prea moale, lipsită de caracteristicile ascuțite, poate fi corectată cu ajutorul sprâncenelor cu o îndoire pronunțată, dincolo de mijlocul sprâncenelor, în același timp, această metodă face ca ochii să fie mai mari și mai expresivi.

Forma sprâncenelor pentru forma feței «Oval»

Se crede că aceasta este o formă ideală și îți poți permite tot, ce îți place, dar asta nu este adevărat: de exemplu sprâncenele rotunde vor transforma un oval nobil într-un ou inversat. Recomand sprâncene dprepte, puțin înclinate, cu o ușoară îndoire la capăt și o lățime aproximativ egală.

Forma sprâncenelor pentru forma feței «Oval alungit»

Scurte, late, înguste brusc la vârfuri: un accent aprins, acre „scurtează” fața și atrage atenția asupra ochilor. 

Forma sprâncenelor pentru forma feței «Romb»

Sprâncene subțiri sub formă de arc creează un efect optic al pomeților mai puțin largi, dar nu arată prea greoi și agresiv.

Forma sprâncenelor pentru forma feței tale

Pentru a determina unde începe și se termină sprâncenele, în ce loc trebuie să fie îndoirea, reține un truc vechi. Pune un creion la marginea nasului și poziționează-l paralel cu nasul – aici începe sprânceana. Înclină creionul astfel, încât acesta să treacă peste pupilă – în acest loc va fi îndoirea. Aranjează creionul astfel, încât acesta să lege marginea nasului și colțul exterior al ochiului – aceasta va fi marginea sprâncenelor.

Ce gândesc bărbații  despre machiaj, citește aici.

Cum îți îngrijijești sprâncenele?

Loading ... Loading ...

 

 

 

Related posts

Leave a Comment