Sănătate 

Ce mușchi lucrează în timp ce mergi cu bicicleta?

Mersul cu bicicleta nu este doar o ocupație plăcută, dar și foarte utilă pentru sănătatea și frumusețea corpului. În acest articol vă vom spune despre grupul de mușchi, care lucrează și se dezvoltă în timpul antrenamentelor.

Mulți oameni de știință și medici confirmă faptul că ciclismul are un efect pozitiv asupra întăririi mușchilor și a sistemului cardiovascular. Acesta este un antrenament cardio excelent, care are o eficacitate la fel ca alergatul. În ciuda prejudecăților că mersul cu bicicleta întărește numai picioarele, s-a dovedit, că partea superioară a corpului ciclistului de asemenea participă la întregul ”proces”.

Umerii și brațele

Desigur, umerii și brațele nu lucrează atât de activ, în comparație cu partea inferioară a corpului, însă, cu toate acestea, anume acestea se activează în timpul urcușurilor abrupte și rotațiilor volanului. Ia în considerare acest lucru în timpul trecerii traseului, dacă dorești să dai acestor mușchi mai multă sarcină.

Abdomenul

Poziția corectă a corpului pe bicicletă și înclinarea lui puțin înainte asigură încordarea abdomenului, care, cu timpul, devine mai tare și capătă o formă frumoasă. De-a lungul timpului, orice biciclist poate remarca faptul că călătoriile nu mai sunt atât de obositoare datoriă întăririi mușchilor abdominali.

Mușchii flexori ai șoldului

Mușchii flexori ai șoldului, care sunt de dimensiuni mici, se află în apropierea zonei inghinale și sunt responsabili pentru îndoirea și îndreptarea picioarelor în genunchi. Acești mușchi sunt slab protejați de leziuni, de aceea, în caz de senzații de durere în zona unde sunt situați aceștia, ar trebui să oprești antrenamentul.

Fesele

În timpul mersului cu bicicleta mușchii gluteali lucrează într-un duet cu cvadricepșii, asigurând echilibrul și postura corectă pe bicicletă.

Partea superioară a picioarelor

Anume partea superioară a picioarelor lucrează în timpul mersului cu bicicleta. Această grupă de mușchi include bicepșii femurali și cvadricepșii. Cei din urmă iau asupra sa cea mai mare parte a sarcinii și sunt responsabili pentru forța de apăsare pe pedale. Ei lucrează foarte intens mai ales în timpul urcușurilor. Bicepșii iau asupra sa sarcina, atunci când picioarele se ridică cu pedalele în sus.

Partea inferioară a picioarelor

Mușchii gambelor și tendoanele din spatele genunchilor lucrează activ, atunci când picioarele se întind pentru a apăsa pedala.

Ar trebui remarcat faptul că toate aceste grupe de mușchi lucrează nu numai în timpul mersului cu o bicicletă normală, dar și cu bicicletă staționară. Prin urmare, în orice anotimp al anului, avem posibilitatea de a ne ocupa de ciclism, care este un sport foarte sănătos și eficient.

Related posts

Leave a Comment