Frumusețe 

Ce ne îmbătrânește mai mult decât ridurile și părul cărunt 

Patru obiceiuri proaste, care influențează în mod negativ aspectul exterior, potrivit rapoartelor științifice recente

Peste 20% dintre femeile din lume găsesc la sine primele fire de păr cărunt înainte de vârsta de 30 de ani. Și, deși acesta nu este un semn direct al îmbătrânirii, totuși influențează puternic psihicul nostru, precum și apariția primelor riduri din jurul ochilor. Nu mulți oameni se gândesc la faptul că unele obiceiuri „inofensive“ accelerează ceasul nostru biologic și, în comparație cu părul cărunt, sunt mai adesea trecute cu vederea. Pe lângă bronzarea intensă (principalul super-activator al fotoîmbătrânirii), există încă câteva puncte importante, de care este necesar să ții cont, dacă nu dorești să fii nevoită să mergi la un cosmetician înainte de timp, pentru un elixir miracol al tinereții veșnice.

stilul de viață sedentar

Oamenii de știință de la Universitatea din California au publicat o lucrare în American Journal of Epidemiology, care este dedicată faptului, că stilul de viață sedentar accelerează procesul de îmbătrânire a celulelor. Mai mult decât atât, această „viteză“ este impresionantă – femeile, care petrec 8-10 ore pe zi (de exemplu, în fața unui calculator), pot arăta la 9 ani mai în vârstă, decât vârsta sa biologică! Dar nu fă panică înainte de timp, este suficient 30 de minute de mers pe jos pe zi și să urci scările timp de 1-2 minute, pentru a netezi efectul deprimant al stilului de viață sedentar.

folosirea smartphone-urilor

Una dintre cauzele îmbătrânirii premature a pielii sunt smartphone-urile și dispozitivele mobile, pe care noi le folosim zilnic. Lumina albastră emisă de telefoane și de ecranele de computer duce la fotoîmbătrânirea prematură – distrugerea colagenului din piele. Prin urmare, anume din această cauză apar ridurile faciale și petele pigmentare. Pe lângă aceasta, un alt gadget-efect secundar este lăsarea contururilor faciale și lăsarea pielii din zona gâtului. Acest efect se observă la 77% dintre proprietarii smartphone-urilor. Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare a timpului noi o petrecem cu capul coborât în jos uitându-ne fără sfârșit în rețelele sociale.

alcoolul

Este demn de reamintit faptul, că consumul frecvent de alcool poate avea efecte negative asupra aspectului fizic – mai ales acesta afectează starea pielii și a părului. Dacă în vârsta de 20+ sistemul nostru imunitar se reînnoiește destul de repede și noi nu simțim consecințele vizuale ale unei mahmureli, apoi la 30+ și 40+ de ani deja nu ne mai salvează măștile hidratante, care ar trebui să aibă un efect rapid. Este cunoscut faptul, că consumul excesiv de alcool la vârsta mijlocie contribuie la pierderea progresivă a memoriei. Da, desigur, o serie de studii arată, că unele băuturi – să zicem, vinul roșu – consumate în cantități moderate, au o serie de beneficii pentru organism, inclusiv pentru funcționarea sistemului cardiovascular. Însă, cu toate acestea, un fapt dovedit științific – oamenii, care nu beau nicio picătură de alcool, suferă mai rar de celulită și păstrează un procent ridicat de umiditate a pielii pentru o mai lungă perioadă de timp.

tristețea

Un studiu la nivel mondial efectuat de compania Steelcase și la acre au participat 12.000 de voluntari lucrători din întreaga lume a dovedit – marea majoritate a femeilor întâmpină dificultăți de concentrare și sarcini stresante enorme. Aceasta conduce la faptul, că aceste femei se simt deseori sau chiar permanent obosite, își pierd motivația personală și, ca o consecință, îmbătrânesc mult mai rapid. Cum să te înveselești și să te simți mai fericită? „Cumpără un animal de companie!“ – spun medicii din New York. Potrivit opiniei acestora, oamenii, care au pisici, au un risc cu mult mai mic de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare, iar cei, care au acasă câini – au un înalt nivel de bunăstare și o atitudine ușoară și pozitivă față de viață, iar cei, care au ales în calitate de mic prieten un cobai sau un iepure – își îmbunătățesc astfel abilitățile de comunicare. Atitudinea pozitivă sau descărcarea psihologică după o zi lungă și obositoare de lucru au un efect pozitiv direct asupra elasticității și tonusului pielii.

Nu vă mai adăugați ani, mai bine  încercați să arătați mai tinere și aveți  grijă de voi .

 

Related posts

Leave a Comment