Lifestyle 

Ce să faci, dacă în viața ta se repetă unul și același scenariu?

De ce evenimentele din viața mea se repetă? De cine depinde: de noi sau de soartă? Putem oare opri asta?

De exemplu, fata a primit un nou loc de muncă, și îi place foarte mult acolo. Dar trece un timp oarecare și apar o mulțime de motive pentru a părăsi totul și de a pleca. Ce, de fapt, și face această fată. Apoi, fata găsește următorul loc de muncă. „În sfârșit, este cu siguranță al meu!” – se bucură eroina noastră, „sunt fericită să alerg la birou dimineata, sunt gata să răstorn munți acolo!”. Dar după un timp iarăși ceva nu-i așa cum ar trebui să fie… Fata pleacă și de acolo. Acest scenariu se repetă nu numai o singură dată раз.

Sau într-o relație… Faci cunoștință și te întâlnești bărbați cu totul diferiți și, ca urmare, observi aceeași evoluție a evenimentelor. Ei vorbesc și se comportă ca și cum ar fi vorbit să înainte să se comporte la fel. Și tu te reproșezi că „calci pe aceeași greblă”, alegi bărbați nepotriviți.

Situații cunoscute?

Și câte istorii sunt despre femei, care se căsătoresc cu alcoolici, dependenți de droguri sau jucători de jocuri de noroc. Câți oameni, care sunt întotdeauna în datorii, câte fete sunt înșelate. Cu siguranță,te-ai recunoscut pe tine cel puțin într-o istorie dintre astea.

Dar, de ce se întâmplă așa ceva? Hai să încercăm să înțelegem.

De ce se repetă scenariile în viață?

Cineva va spune: „Soarta!”. Poate și așa. Dar de ce anume tu ai obținut o astfel de soartă? Cum să schimbi acest lucru? Deoarece ar fi o nebunie să accepți și să porți crucea asta toată viața.

Imaginează-ți câte evenimente (circumstanțe) ar trebui să coincidă astfel, încât tu să apari anume în acest loc și în acest moment. Aceleași circumstanțe ar trebui să coincidă nu numai la tine. Tu poți spune: „Dar eu nu vreau asta! Cum pot crea evenimente și cum pot atrage în viața mea oameni, care nu-mi plac?”.

În fiecare zi tu întâlnești o alegere. Începând cu niște momente minore: la ce oră să ieși din casă, ce întâlniri să incluzi în calendar, pe ce drum să mergi și așa mai departe… Și până la unele importante: în ce casă să cumperi un apartament, ce loc de muncă să-ți alegi, cu cine să te căsătorești, etc. Anume de alegerile, pe care le faci în astfel de momente importante și depind evenimentele viitoare ale vieții.

S-ar putea să te gândești, că o soluție mică nu poate influența viața. Te asigur – poate!

Viața noastră este ca o pânză de păianjen, fiecare fir a cărui este o variantă a drumului. Acesta duce în direcția aleasă de tine. În funcție de această alegere, tu apari în anumite locuri și întâlnești anumiți oameni.

Aceleași evenimente se repetă până când nu înveți lecția

Există o teorie, care prespune, că viața sau universul ne oferă lecții. Aceleași evenimente se vor repeta, până când lecția nu va fi învățată. Mai mult decât atât, dacă rămâi orb și vei continua să te comporți identic în evenimentele care se repetă nu pentru prima oară, situația va deveni mai grea, iar lecția va deveni mai dură. Aceste evenimente vin în viața noastră pentru a ne învăța ceva.

Scenarii generice

„Toți venim din copilărie”. Anume în copilărie se formează personalitatea noastră. Suntem născuți la anumiți părinți, crescuți în anumite principii morale și într-un anumit mediu înconjurător. În mod inconștient, noi acceptăm drept adevăr modul, în care se dezvoltă relațiile în familie. Această „hârtie de calc” se transferă și influențează foarte mult percepția noastră despre alte persoane, despre muncă, despre sănătate. 

Scenariile generice sunt foarte puternice. Acțiunile noastre par a fi „programate” pentru a crea exact astfel de situații. Poate fi schimbat acest lucru? Din fericire, da.

Viața este o reflecție a ta

Conform unei alte teorii, viața este o oglindă a ființei tale, ceea ce înseamnă, că trebuie să cauți cauzele în interiorul tău. Deci, cum să spargi lanțul de evenimente care se repetăî mereu și cum să nu mai calci pe aceeași greblă? În limba psihologică, soarta este un scenariu de viață. Toate momentele de educație, atitudini, credințe, temeri, obiceiuri formează o pânză a vieții. Și, odată ce înțelegi, ce se află în spatele fiecărui eveniment, îl poți schimba.

Schimbându-te pe tine însuți, îți schimbi viața.

Crede-mă, te poți schimba pe tine însuți și evenimentele din viața ta. Trebuie doar să devii un regizor, să creezi propriul tău film, să joci rolul tău. Poți trăi soarta, pe care o alegi singur pentru tine însuți.

Viața ta este ca un film. Nu-ți place rolul? Fii mai curajos! Crează-ți propriul scenariu, ia un nou rol. Și reține o dată pentru totdeauna: oricine poate deveni oricine!

Tu înveți ceva din situațiile care se repetă în viața ta?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment