Sănătate 

Cele mai principale greșeli ale adepților unui stil de viață sănătos

Mănânci conform sfaturilor celor mai renumiți și respectați nutriționiști și faci sport în mod regulat. Suntem siguri, te simți că ești cu adevărat sănătos. Noi suntem gata să-ți demonstrăm, că această afirmație poate fi greșită și îți prezentăm 9 cele mai principalele greșeli făcute de toți adepții unui stil de viață sănătos.

Te forțezi să iubești alimentele sănătoase

Atunci când treci la o alimentație sănătoasă este foarte important să găsești acele produse alimentare și combinații, care îți vor plăcea cu adevărat. Nu degeaba stilul de viață sănătos se numește ”stil de viață”, fiindcă acesta nu este o dietă pe termen scurt, ci o revizuire completă a obiceiurilor alimentare ale unei presoane. Dacă nu îți place hrișca, mănâncă orez, nu îți plac roșiile cumpără ardei gras – întotdeauna există o alegere și o alternativă, deci nu merită să te cramponezi de un singur lucru, și mai ales nu merită să urmezi neconditionat sfaturile nutriționiștilor. În cele din urmă, viața nu este viață, când este lipsită de plăcere, iar restricțiile și constrângerile permanente vor duce doar la un eșec inevitabil.

Bei prea multă apă

Cei doi litri tradiționali pe zi – aceasta este doar o cantitate medie de lichid necesară pentru o persoană sănătoasă. Aa putea spune chiar, că este ceva de genul „temperatura medie în spital”: un pacient are febră, în timp ce la altul îi clănțănesc dinții de frig. În acest caz, pentru a înțelege cât de mult lichid îți trebuie anume ție, te va ajuta numai o examinare la un medic și o consultație cu un un nutriționist. Apropo, consumul excesiv de apă poate conduce la diverse complicații în funcționarea organismului în general și al sistemul urinar, în special.

Cumperi produse alimentare bazându-te numai pe conținutul de calorii

Este greșit, cel puțin deoarece conținutul scăzut de grăsimi și calorii nu garantează întotdeauna, că produsele alimentare sunt sănătoase și folositoare pentru organism.

Ignori stresul

Poți să ai un regim alimentar compus numai din hrișcă și piureuri de legume, dar asta nu te va ajuta niciun pic să devii mai sănătos, în cazul în care în timpul zilei tu ești mereu nervos și îți faci griji la orice ocazie. Excesul de greutate, insomnia, problemele digestive – sunt doar o parte din acele boli, care sunt în așteptarea oamenilor prea nervoși. Îți recomandăm cel puțin o dată pe săptămână să te ocupi de yoga de relaxare, care îți va ajuta la reducerea stresului, atât fizic, cât și nervos.

Trăiești pe principiul „nu-i durere, nu-i rezultat”

Durerile musculare nu sunt întotdeauna un indicator al unui antrenament eficient. De multe ori, această durere spune despre obținerea unor leziuni, despre lipsa de încălzire înainte de antrenament și eforturile fizice excesive – nici unul dintre aceste lucruri nu te vor apropia spre scopul tău mult dorit. Fii atent și observă semnalele organismului tău, el îți va șopti de ce are nevoie și fii capabil să te oprești la timp.

Consumi multivitamine

Multivitaminele saturează organismul cu toate elementele dintr-o dată, în timp ce el nu are nevoie întotdeauna de întregul alfabetului. Cea mai bună opțiune – să te consulți la un medic și să iei exact acele vitamine, ale căror surse suplimentare sunt necesare organismului tău. Restul vitaminelor este cel mai bine să le iei în mod natural, cu ajutorul produselor alimentare. Legumele, fructele și peștele cu siguranță nu vor conduce la supradozaj.

Nu încalci regulile

Nu uita să te răsfeți, chiar dacă urmezi o dieta foarte strictă. O dietă, care exclude orice slăbiciuni sau pauze. Prea multe și prea îndelungate restricții, precum și imposibilitatea de a te răsfăța cu o mică bucată de ciocolată conduc numaidecât la stres și o cădere nervoasă. Iar noi acum știm deja, ce consecințe poate avea asta (a se vedea mai sus).

Consideri slăbiciunea sinonim cu sănătatea

S-ar părea, că moda pentru slăbiciunea nefirească a trecut deja și toți au înțeles, că foametea și greutatea redusă disproporționată – este greșit și dăunător, dar totuși mulți încă continuă să ducă un mod greșit de viață, își torturează organismele cu diete stricte, incorecte și cu restricții severe.

Nu dormi suficient

Desigur, este lăudabil, dacă ai început să te scoli cu 15 minute mai devreme pentru a face exercițiile fizice de dimineață, dar dacă începi să sacrifici cu timpul tău de somn pentru antrenamente, atunci nu avem pentru ce te lăuda, din păcate. Mușchii au nevoie de odihnă și de recuperare, iar somnul sănătos este exact ceea, ce te va ajuta să scapi de stres și oboseală.

Related posts

Leave a Comment