Sex/Relații 

Cele mai sexy femei – CINE SUNT Ele? opinia bărbaților

Femeile au tendința de a decide pentru bărbați, ce consideră ei că este sexy și ce – nu. Dar, în ciuda stereotipurilor, bărbații nu socot, că orice blondă cu sâni magnifici este extrem de atrăgătoare. Ce calități are o femeie cu adevărat atrăgătoare?

Desigur, concluzia cea mai logică – bărbaților le plac femeile cu aspecte diferite. Cu toate acestea, unele dintre calitățile femeii nu lasă indiferent niciun reprezentant al sexului puternic.

Așadar, care femei sunt considerate a fi cele mai sexy, în opinia bărbaților?

Femeile pline de încredere în sine

Allan și Barbara Pease vorbesc în cartea sa „De ce bărbații doresc sex, iar femeile iubire” despre un tudiu, la care au participat femei de la 13 până la 28 de ani.

Psihologii le-au pus doar o singură întrebare: „Ești mulțumită de aspectul tău exterior?” După cum vă puteți da seama, 86% dintre respondenți au răspuns: „Nu!”. Ele au spus că sunt gata de a merge sub cuțitul esteticianului, doar pentru a deveni mai frumoase.

Dar, s-a dovedit că bărbatului nu-i pasă (cel puțin, potrivit opiniei autorilor) de imperfecțiunile femeii, în cazul în care … el este îndrăgostit de ea. Autorii scriu:

„Când un bărbat este îndrăgostit de o femeie, vergeturile de pe abdomenul ei i se par a fi sexy, șoldurile mari par seducătoare, iar parul rar – coafura perfectă”.

Dar, oare ce îi face pe bărbați să se îndrăgostească de femei cu un aspect exterior imperfect? Mulți bărbați sunt gata să răspundă fără îndoială: “Încrederea în sine”. Aparent, anume acestui lucru și se datorează faptul că, uneori, chiar și nu cele mai frumoase (în opinia femeilor) fete sunt populare în rândul bărbaților.

Sănătoase și îngrijite

„Dacă vorbim despre aspectul exterior, de cele mai multe ori noi acordăm atenție la postura femeii, mersul ei, elasticitatea pielii, mâinile fine și părul moale”, – spune participantul al uneia dintre anchetele pe tema sexualității feminine.

S-a dovedit, că bărbații apreciază adesea spectul fizic al femeilor reieșind nu din motive estetice, – în mod inconștient, ei își fac în capul său o imagine a capacității de reproducere a femeii: șolduri late – va putea naște, sâni mari – va putea hrăni copilul, pielea sănătoasă și ochii strălucitori – este în general sănătoasă.

Din același motiv, ei fac o alegere în favoarea femeilor tinere (de vârstă reproductivă), iar femeile mai în vârstă, fiind conștiente de acest lucru, de multe ori încearcă să-și ascundă adevărata sa vârstă în orice mod.

„În general, bărbații iubesc acele părți ale corpului feminin, care nu sunt asemănătoare cu propriile lor părți. Acolo, unde la ei este plat – la femei este rotunjit și bombat. Acolo, unde la ei este dur – la femei ar trebui să fie moale”, – scriu Allan și Barbara Pease.

Faptul că reprezentările masculine și feminine despre figura feminină ideală se diferă, a constatat psihologul american Paul Rosen.

În timpul experimentului său, el arăta participanților poze cu femei, care aveau diferite tipuri de siluete – de la posesoarele unor parametri de model șă până la femei ”pline”. Cu cât mai slăbuță era femeia, cu atât mai mare era numărul de femei, care declarau: „Aceasta este ceea, de ce am eu nevoie! Eu tot aș dori să arăt astfel”.

Cu toate acestea, bărbații au ales femeile cu parametri ca fiind cele mai atrăgătoare, și anume, predominant, cu figura de tip „clepsidra”.

Ele miros a femeie!

„Mâine sosesc la Paris. Nu te spăla!” – scria celebrul amant corsican soției sale Josephine, afirmând, că cea mai mare parte a relațiilor umane, în special celor sexuale, are loc la un nivel inconștient, și mirosul joacă aici un rol foarte important impulsiv.

Încă din cele mai vechi timpuri este cunoscut faptul, că mirosul unei femei acționează foarte mult asupra bărbașilor la un nivel subconștient. Și, într-adevăr, a fost dat de la natură, că fiecare persoană emite propria sa aromă unică și inconfundabilă, care poate fi atât atractivă, cât și respingătoare. Prin urmare, oamenii de știință numesc acest proces „comunicare chimică”.

Aromele, care influențează atractivitatea sexuală a femeilor

Aromele, care influențează atractivitatea sexuală a femeilor sunt numite feromoni. Ei încep să fie produse de către organism din momentul atingerii vârstei de pubertate, și anume în acest moment apare de multe ori sentimentul îmbătător de prima dragoste. Sub influența diferiților factori, atât fizici, cât și emoționali, producerea propriului său parfum unic se poate schimba.

Chiar dacă doamna arată impecabil, și întotdeauna „un pic mai mult de 30”, vârsta ei adevărată poate fi determinată după… miros. Mirosul este un stimulent destul de semnificativ pentru atractivitatea sexuală. Oamenii de știință japonezi sunt convinși în acest lucru.

Cercetătorii nemiloși susțin, că mirosul individual al organismului uman cu vârsta este în curs de niște schimbări fundamentale. Este vorba de substanțele chimice speciale, care se formează în timpul descompunerii acizilor grași.

Substanțele produse de organism – nonenali – se disting printr-un miros specific ascuțit. Și, dacă până la 30 de ani nivelul acestor substanțe din organism este scăzut, apoi după 40 de ani, numărul de nonenali „trădători” crește aproximativ de două ori. Japonezii au chiar și un cuvânt special, care înseamnă „miros de bătrânețe» – kareishu.

Chiar dacă simțul mirosului nu poate percepe acest „miros de vârstă”, subconștientul îl citește precis, fără greșeli. Este imposibil să speli nonenalii. Dar, nu te grăbi să te întristezi. Toate eforturile de a păstra tinerețea, desigur, nu sunt în zadar.

În timp ce japonezii erau ocupați de aromele naturale, oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au studiat cele artificiale. A fost efectuat un studiu printre bărbați, în timpul căruia s-a constatat faptul că reprezentanții sexului puternic asociază în mod intuitiv anumite mirosuri cu vârsta femeii. În acest experiment au luat parte bărbații cu vârsta cuprinsă între 20-60 ani. Participanților li s-a propus să determine, care mirosuri sunt mai potrivite pentru femeile de vârste diferite. Printre aceste arome erau mirosurile de vanilie, lavandă, trandafiri, de fructe (mere) și legume (broccoli).

S-a dovedit, că mirosul de trandafiri și lavandă se asociază la bărbați cu femeile în vârstă… Iar notele ușoare de fructe sau de citrice indică la o vârstă mai tânără. Într-adevăr un efect magic de „întinerire” are mirosul de grapefruit. Este dovedit faptul, că o femeie, care folosește un parfum cu note de grapefruit, arată mai tânără cu 6 ani în ochii bărbaților! Mai mult decât atât, acest lucru este valabil chiar și în cazul în care femeia nu are un aspect fizic deosebit de tânăr…

Așa că, indiferent de ce spun oameni de știință înțelepți japonezi, totuși există un mod de a nu arăta celor din jur anul nașterii.

Un mic secret: poți folosi nu numai un parfum cu aromă de citrice, ci și uleiuri esențiale. Adaugă câteva picături de grapefruit sau de portocale în crema sau loțiunea de corp și pielea ta va păstra această aromă delicată pentru toată ziua.

Ha să mirosim a tinerețe!

Orice bărbat va fi atras de o femeie îngrijită și încrezută, care, printre altele, mai poate duce și o conversație și crează confort în casă 

 

Related posts

Leave a Comment