Frumusețe Sănătate 

Celebrul stil japonez de spălare a feței: 7 pași pentru o piele perfectă

Dacă folosești regulat diverse produse cosmetice, curățarea pielii se transformă într-un ritual foarte important, de care depinde ce aspect va avea fața ta peste 10 de ani. Astăzi vă vom spune despre un renumit sistem japonez de spălare a feței alcătuit din mai multe etape, care te va ajuta într-adevăr să-ți cureți perfect pielea.

Acest sistem va face procesul de îngrijire să fie mai complet și corect, dar și te va ajuta să lupți cu tenul gras, în cazul în care ai o astfel de problemă. Cu toate acestea, pentru pielea uscată la fel se recomandă această metodă de îngrijire a pielii – ea este absolut universală.

Sistemul japonez de spălare a feței

Pasul 1: Ulei hidrofil

Există ulei hidrofil atât coreean și japonez, cât și de la brand-urile noastre obișnuite europene și americane. De exemplu, un ulei hidrofil excelent vei găsi la mărcile Bobbi Brown și M.A.C. La prima etapă de spălare aplici uleiul pe burete și ștergi machiajul. Atenție: pentru ochi și pentru a îndepărta rimelul, folosește un singur burete, iar pentru piele și fondul de ten – ia numaidecât unul nou.

Pasul 2: Balsam pentru spălatul feței

După aplicarea uleiului hidrofil pe față vor rămâne cu siguranță reziduuri de produse cosmetice. Următorul pas, conceput pentru a curăța pielea de urmele machiajului – balsam pentru spălarea feței. Trebuie remarcat faptul că însăși conceptul de balsam sau cremă pentru îndepărtare a machiajului este exclusiv asiatic, dar a prins rădăcini cu mult timp în urmă în Europa și este îndrăgit de multe femei moderne. Balsamurile au, de obicei, bază de ulei, de aceea înlătură reziduurile cosmetice cu mult mai bine și calitativ decât orice alt gel agresiv. Aplică balsamul pe pielea umedă cu mișcări circulare, spală cu apă la temperatura camerei (25 grade).

Sfat: balsamul pentru spălarea feței poate fi îndepărtat de pe piele cu un șervețel moale și cald – asta va pregăti pielea pentru etapa următoare.

Pasul 3: Apă micelară

După ce ai curățit pielea, asigură-te, că nu au rămas nicăieri pe piele reziduuri cosmetice. Cel mai insidios „loc” este zona de sub ochi, rimelul are propritatea de a se ascunde acolo și nu este vizibil de-odată. Așa că folosește apa micelară pentru a curăți fața de machiaj la toate 100%. Metoda de folosire este foarte simplă – aplică produsul pe un disc de bumbac și șterge fața cu el. Vei fi surprinsă, dar chiar și după primele două etape de curățire a feței, discul poate fi murdar!

Pasul 4: Peeling și scrub

Pasul următor necesită cunoașterea unei reguli. Peelingul în condiții casnice poate fi folosit numai o dată pe săptămână, iar scrubul ușor cu granule mici îl poți folosi zilnic în calitatea de un al treilea pas în sistemul tău de spălare în stil asiatic. Acest lucru te va ajuta să-ți cureți profund porii, să lupți cu punctele negre, să scapi de celulele moarte de pe piele și să stimulezi regenerarea pielii. Așa că scrubul nu trebuie să-ți lipsească din baie!

Pasul 5: Tonic sau mist

Apoi, după toate aceste manipulări este necesar să-ți restabilești pH-ul natural al pielii – pentru acest lucru și ai nevoie de un tonic. Cu toate că asiaticii preferă să folosească mist-uri hidratante – acestea sunt un fel de „cocktail-uri energetice”, cu care se stropește fața, precum ar fi o apă termală, aceste cocktail-uri conferă feței un aspect odihnit și tonifiază pielea.

Pasul 6: Ser sau emulsie

După 5 etape de curățire pielea ta devine deosebit de deschisă și receptivă la alte metode și produse pentru îngrijire – care, de fapt, și este scopul principal al spălatului feței în stil japonez. Toate componentele serului vor lucra mai activ, pătrunzând în straturile profunde ale epidermei. Prin urmare, după ce vei termina etapele de curățire de mai sus, bucură-ți pielea feței cu o emulsie ușoară sau un ser!

Pasul 7: Cremă hidratantă

Și, în sfârșit, ultimul pas al ritualului tău ar trebui sa fie hidratarea – aplică crema pe piele de-a lungul liniilor de masaj, direct de-asupra serului (se poate lua o pauză de o jumătate de oră între aceste două etape).

Probabil, sistema de spălare a feței în stil japonez, pe care am descris-o mai sus ți se poate părea prea complicată pentru tine, dar crede-mă – merită! De fapt, procesul nu va dura prea mult timp: vei reuși doar în 10-15 minute. Personal, consider, că nu-i așa de mult, având în vedere, ce rezultate poți obține! Foarte curând vei observa, că datorită unei astfel de îngrijire minuțioasă pielea a devenit mai curată, sănătoasă și mai elastică.

Related posts

Leave a Comment