Frumusețe 

Corectăm greșelile în ritualul de îngrijire a tenului

Pentru a rămâne mai mult timp tânără și atrăgătoare, noi, femeile, suntem gata să facem multe lucruri. Dar, oare toate eforturile noastre sunt benefice pentru piele? În această întrebare, este foarte ușor să exagerăm și, astfel, nu numai reducem la zero toate rezultatele, dar putem chiar dăuna pielii. Așadar, ce nu ar trebui să facem cu tenul nostru?

1. Peelingul și gomajul frecvent

Scrubul (curăță pielea cu ajutorul unor particule abrazive, care îndepărtează mecanic celulele moarte, resturile de machiaj, praful) și produsele de peeling (substanțele active – acizi sau enzime de fructe, care dizolvă totul, ce este inutil de pe față), într-adevăr, întorc pielii finețea, o face netedă și cu un aspect sănătos. Desigur, dacă sunt folosite corect.

De ce este dăunător?

Folosirea frecventă și a peelingului, și a scrubului, în primul rând, duce la deteriorarea celulelor pielii. În al doilea rând, induc în eroare glandele sebacee – acestea încep să lucreze mai puternic (anume acesta este motivul, pentru care femeile cu ten gras sau mixt, odată cu curățarea incorectă a pielii, agravează adesea problema). În al treilea rând, peelingul și gomajul frecvent accelerează procesul de cheratinizare: pielea nu înțelege, că noi îi dorim ce este mai bun și încearcă să se protejeze. Ea devine mai rugoasă, aspră și groasă și, din această cauză, pare lipsită de strălucire, iar cu timpul, începe descuamarea pielii. În general, obținem un rezultat opus celui dorit.

Cum este corect?

Tenul gras și mixt necesită o curățare profundă o dată pe săptămână; cel uscat – de două sau de trei ori pe lună. De asemenea, este foarte important să se aleagă produsele potrivite. Este mai bine să cumperi scruburi cu particule abrazive artificiale, decât cu particule naturale: primele curăță mai cu grijă pielea. În ceea ce privește peelingul – dă preferință celui cu enzime, el este mai natural, deoarece conține fermenți (enzime), care sunt prezente inițial în piele.

2. Pasiunea pentru cosmetice cu spumă

Multe femei consideră, cu cât mai multă spumă face gelul pentru față, cu atât este mai bine – va curăța pielea până ce ea va străluci! Da, va curăți, dar cu ce preț?

De ce este dăunător?

Spuma abundentă este un semn, că produsele cosmetice corespunzătoare conțin o substanță activă de suprafață prea caustică. Acea substanță, datorită căreia și are loc, de fapt, curățarea: agenții activi de suprafață dizolvă și îndepărtează murdăria. De exemplu, laurilsulfat de sodiu, privează pielea de lipidele esențiale. Sau izoprenul, care provoacă adesea acnee și modificări pigmentare.

Cum este corect?

Dă preferință produselor, care formează puțină spumă. Apropo, cosmetologii recomandă femeilor cu piele sensibilă și uscată să-și curățe pielea numai cu produse și loțiuni ușoare, care, de preferință, conțin lapte, în loc de gel sau spumă.

3. Îngrijire de noapte prea intensă

Pielea noastră are nevoie de îngrijire timp de douăzeci și patru de ore pe zi: dimineața și ziua noi o protejăm, iar noaptea – o ajutăm să se reînnoiască, și anume – aplicăm o cremă hrănitoare. Și aici, cel mai important sfat este – nu exagera.

De ce este dăunător?

Dacă vei aplica produsele cosmetice într-un strat prea gros, acestea nu vor fi absorbite și, amestecându-se în timpul nopții cu sudoarea și secreția glandelor sebacee, vor forma un strat, care va crea un efect de seră. Pielea nu va putea respira și din cauza aceasta, dimineața vei observa cu siguranță umflături.

Cum este corect?

Aplică crema de noapte sau serul pe pielea curată și uscată, cu un strat subțire, cu o oră sau două înainte de culcare. După o jumătate de oră după procedură, șterge ușor fața cu un șervețel, pentru a îndepărta excesul de cremă.

4. Aplicarea cremelor pentru copii

Unii producători de produse cosmetice pentru copii pretind, că cremele produse pentru copii, hidratează perfect și pielea uscată a adulților. Acest lucru nu este nimic mai mult decât un truc de marketing.

De ce este dăunător?

Chestia este că la copii pelicula de lipide și lichide este slab dezvoltată, iar pielea copilului are nevoie de o bună hidratare. Pentru acest lucru, în cremele pentru copii se adaugă o cantitate mare de componente de grăsime. Cu toate acestea, la adulți, spre deosebire de copiii mici, pielea și fără asta produce o cantitate suficientă de substanțe grase. Produsele suprasaturate cu grăsimi astupă porii, încalcă respirația pielii, încetinesc procesul de diviziune celulară, pot provoca inflamații ale pielii.

Cum este corect?

Cremele pentru copii sunt într-adevăr eficiente, dar numai pentru îngrijirea zonelor deosebit de deshidratate – călcâiele, genunchii, coatele.

5. Obiceiul de a dormi pe burtă

Pentru multe femei, această poziție este cea mai confortabilă. De ce este atât de periculoasă? Și, în general – care este legătura cu frumusețea și îngrijirea pielii?

De ce este dăunător?

În primul rând, în această poziție, cea mai mare parte a odihnei de noapte, fața se află pe pernă, sun presiune, iar asta provoacă apariția prematură a ridurilor. În al doilea rând, pielea nuare nicio posibilitate de a respira normal, ea nu se eliberează de toxine și de excesul de lichid – dimineața, vedem cearcăne sub ochi, un ten obosit.

Cum este corect?

Poziția perfectă pentru somn, din punct de vedere a frumuseții, este pe spate. De asemenea, este importantă dimensiunea pernei – dacă dormi pe una înaltă, se formează riduri pe gât. Cea mai bună opțiune – un model ortopedic.

6. Curățarea neregulată a bureților și a pensulelor

Unde și cum îți păstrezi instrumentele de înfrumusețare? Într-o cameră de baie umedă? Și cât de des le speli? O dată pe lună? Atunci nu fi surprinsă de faptul, că obții un machiaj de scurtă durată, iar pe față deseori apar inflamații.

De ce este dăunător?

În cel mai bun caz, pensulele și bureții murdari pur și simplu nu-și mai îndeplinesc bine funcțiile sale: fondul de ten se aplică neuniform, pudra se aplică cu fulgi. În cel mai rău caz – instrumentele de machiaj dăunează pielii și introduc bacterii în pori. Deoarece baia umedă – este un loc perfect pentru înmulțirea bacteriilor, iar resturile uleioase de produse cosmetice – sunt un magnet adevărat pentru praf.

Cum este corect?

Spală pensulele de machiaj și bureții la fiecare 7-10 zile, sub jet de apă cu săpun antibacterian. Se usucă în condiții naturale – mai departe de sistemele de încălzire.

7. Nu folosești loțiuni tonice

Cosmetologii insistă asupra faptului, că folosirea unei loțiuni tonice – este un punct foarte important pentru programul de îngrijire a pielii. Dar noi totuși uităm mereu despre asta.

De ce este dăunător?

Produsele cosmetice de curățire alcalinizează suprafața pielii, iar acest lucru este periculos și pentru sănătatea celulelor, și împiedică pătrunderea cremei în epidermă. Iar loțiunea tonică este inventată, în scopul de a restabili echilibrul de acid. Ea micșorează porii și ajută la absorbția produselor cosmetice. Dacă ignorezi loțiunile tonice, eficacitatea de mai departe a îngrijirii pielii se reduce cu cel puțin 30%.

Cum este corect?

Șterge întotdeauna fața cu o loțiune tonică, după ce te speli pe față – dimineața și seara. Acest lucru este important mai ales în cazul, în care pielea este problematică.

8. Aplicarea fondului de ten și a pudrei imediat după crema de zi

Acest lucru, desigur, economisește foarte mult timp dimineața, mai ales când te grăbești la serviciu. Dar niciul make-up artist profesional nu face acest lucru.

De ce este dăunător?

Explicația este simplă: crema nu are timp să se absoarbă, astfel fondul de ten și pudra se aplică neuniform, iar din această cauză tenul obține un aspect nu prea natural, iar make-up-ul „plutește” deja după două ore de la aplicare.

Cum este corect?

După aplicarea produsului de îngrijire, așteaptă cel puțin câteva minute, astfel încât pielea să „ia” crema. Dacă te grăbești, atunci după hidratare, udă ușor fața cu un șervețel umed, și numai apoi aplică fondul de ten și pudra.

9. Dependența de cure de slăbire rapide

Dacă îți pui brusc scopul de a pierde zece kilograme în trei zile, asta nu va aduce nimic, în afară de încălcări digestive, tulburări hormonale și, ca urmare, probleme cu pielea.

De ce este dăunător?

Pentru piele, astfel de variații în greutate – prezintă un stres imens. Ea își pierde elasticitatea și fermitatea, ”se lasă”. Și din cauza foametei, care, de regulă, este baza tuturor curelor de slăbire rapide, celulele nu primesc suficiente elemente nutritive esențiale, încep încălcări în procesele metabolice, hormonale, se încetinește procesul de reînnoire a pielii.

Cum este corect?

Trebuie să înțelegi, că pentru piele este dăunătoare orice cură de slăbire – chiar și cea mai blândă. Însă, dacă totuși ai o necesitate acută de a pierde în greutate, ține minte, că cea mai bună opțiune – minus 1-1,5 kilograme pe săptămână. Și chiar și în acest caz, este necesar să se asigure pielii o îngrijire intensivă.

10. Obiceiul de a atinge fața cu mâinile

Multe persoane suferă der acest obicei și, de obicei, chiar fără a ști, că au așa obicei. „Ei bine, și ce este aici atât de periculos?” – te întrebi tu.

De ce este dăunător?

În primul rând, se strică machiajul. Dar asta, desigur, nu este cel mai strașnic. Atunci când frecăm permanent pielea, ea se întinde, ceea ce amenință apariția prematură a ridurilor. Și, cel mai important – mâinile noastre nu sunt întotdeauna perfect curate, iar degetele murdare pot aduce o varietate de infecții.

Cum este corect?

Desigur, cel mai corect va fi să-ți lași fața în pace. Sau, cel puțin, să atingi pielea cât mai puțin posibil. Plus – întotdeauna poartă cu tine un antiseptic pentru mâini și șervețele umede. Apropo, trebuie să-ți cureți cât mai des telefonul mobil cuproduse antibacteriene.

Solarul dăunează pielii 

 

Related posts

Leave a Comment