Lifestyle 

CULOARE ESTE BAZA STILULUI. CUM SĂ COMBINI CORECT CULORILE

În ziua de astăzi, aproximativ 60% din totalul utilizatorilor de Internet sunt înregistrați, cel puțin pe un site dedicat stilului personal. Care este cauza acestei statistici? Pe de o parte, s-ar părea, că acum există o mulțime de surse de informații, care literalmente ne orbesc cu tendințele noi ale modei. Și de acolo putem învăța tot ceea de ce avem nevoie. Pe de altă parte – oamenii caută individualitate.

Dacă cândva se credea că este o tragedie, dacă două fete au venit la un eveniment în rochii identice, acum această tendință s-a înrăutățit și mai mult.
Ce să mai spunem, totul și așa e clar – fiecare persoană vrea să aibă în stilul său de zi cu zi sau stilul ”de ieșire” măcar o părticică de individualitate. Și nu e de mirare: foarte puțini oameni sunt dispuși să se clasifice ca fiind una dintre componentele masei gri.

Dar stilul general și așa-numitul ansamblul stilului nu este determinat numai de un singur factor. Principala componentă a imaginii de ansamblu reprezintă o schemă de culori, o combinație de culori, care va transmite toată starea de spirit a persoanei, stilul și preferințele acesteia.

Așadar, cum să asortezi anume ceea, ce va reflecta personalitatea ta? Hai să începem cu ceea ce este mai important.

CALEA DE MIJLOC AȘA CUM ESTE EA

Dacă nu întâlnești dificultăți în alegerea fasonului hainelor, care ți-au plăcut, dar te întrebi mereu ce culoare ar trebui să aibă această îmbrăcăminte, atunci trebuie să înveți prima regulă, regula de aur. Aceasta este – nu exagera. Aici, așa cum se spune, sabie cu două tăișuri.

Pe de o parte, noi, cu siguranță, nu vrem să ne transformăm di nou într-o masă gri. Un pic de culori? Perfect! Dar aici este foarte important să cunoști distincția între ceea, ce va atrage atenția celor din jur ca un personaj pozitiv pe stradă și ceea, ce va atrage atenția oamenilor ca „ceva” cosmic.

Aici, de asemenea, este foarte important de remarcat faptul că combinarea uneia sau a mai multor nuanțe ale unei culori este acceptabilă, în ciuda faptului că majoritatea oamenilor își asortează îmbrăcămintea „culoare-la-culoare”.
Care este atunci calea de mijloc, ce înseamnă combinația optimă a culorilor în îmbrăcăminte? Este foarte simplu de a găsi răspunsul la această întrebare. Atunci când alegi o componentă sau alta a garderobei tale, trebuie să îți imaginezi că te poți vedea dintr-o parte. Acest lucru te va ajuta să înțelegi cea mai importantă, în acest caz, întrebare: oare nu arăt amuzant?

Acum, că ai asortat în măsura „acceptabilă” culorile, care pot fi combinate, poți trece la următorul pas, la fel de important.

Ideea generală

Gândește-te ce dispoziție ai tu? Cum te simți? Te-ai gândit? Excelent. Acum, aspectul tău fizic ar trebui să transmită tot ceea, ce vrei să spui lumii din afară și celor din jurul tău.

Cum faci asta? Aici cel mai bun sfat va fi un exemplu. Imaginează-ți: toamna, afară plouă mărunt deja mai mult de o jumătate de zi. Cer acoperit cu nouri. Asfaltu gri alunecos, luminat doar de farurile mașinilor care trec. Situația este ideală pentru un romantic sau pentru un scriitor. Și imaginează-ți în acest fundal o persoană în pantaloni galben aprins, într-o pălărie roz cu poale mari… Să spune mai blând – nu prea se potrivește aici.
Firește, în acest caz, se vor potrivi foarte bine nuanțe mai gri sau maro. Apropo, în acest caz aceste culori nu se pot combina. Combinația dintre maro și gri sau maro și negru – este întotdeauna periculoasă! Combinarea acestor culori, precum, în principiu, și orice altă combinație de culori, ar trebui să fie moderată; de altfel, apare senzația, că aceste două culori împreună arată ca o singură unitate.

Să luăm exemplul nostru și să ne imaginăm că am ales culoarea maro. În acest caz, va fi mai mult decât prost să te îmbraci complet în haine maro! De exemplu, la pantaloni maro se va potrivi perfect o cămașă în carouri. Acestea, la rândul său, ar trebui să constea dintr-un set de dungi gri și violet. Dar, să zicem, că o astfel de combinație a culorilor nu ți se potrivește sau trebuie să îmbraci o jachetă. În acest caz, trebuie să acorzi atenție la structura sau la materialul îmbrăcămintei. În orice caz, culorile care pot fi combinate – nu este singura cheie pentru obținerea rezultatului dorit.

Pentru toamnă materialul ideal este sau vreun material derivat din pâslă, sau materiale impermeabile, care, pe lângă asta, sunt și foarte practice.

Nuanța este capul culorii

Ai observat vreodată, că atunci când două culori, care nu se potrivesc în variații intense, se potrivesc minunat una cu alta în nuanțe mai pale? Da, într-adevăr se poate întâmpla și așa.

În practică s-a dovedit că orice culoare, care are o nuanță mai „rece”, poate fi combinat cu alte culori într-o măsură mai mare decât versiunea sa mai intensă. O astfel de combinație de culori este mai practică.

De exemplu, să luăm o cămașă roșie intensă și pantaloni albastru intens. O combinație, să spunem sincer, nu prea frumoasă! Dar, hai să reducem intensitatea și contrastul acestor haine. Astfel, combinația de culori în haine, în acest caz, va arăta mai avantajos. De ce? Totul se datorează faptului că nuanțele palide pot fi combinate între ele mai bine, decât aceleași culori în variantele sale intense.

Vremea, dispoziția și anotimpul anului

Trei lucruri, care ar trebui să reguleze modul în care te îmbraci. Unii ar spune că starea de spirit nu ar trebui să influențeze combinația de culori. Însă nu, acest lucru nu este adevărat. Aspectul tău general trebuie să exprime întotdeauna ceea ce simți chiar acum. Iar cum anume să reflecți asta în aspectul tău – este o altă întrebare. Și, de fapt, este ușor rezolvabilă.

Vremea – a fost, este și va fi întotdeauna principalul punct de referință, nu numai în ceea ce privește culorile, ci și în stilul general de îmbrăcăminte. Dacă ți se pare că combinația culorilor nu se potrivește modului în care îți dictează vremea – schimbă imediat garderoba ta de azi. Nu ar trebui să fiendoieli cu privire la acest lucru. În orice caz, ar trebui să arăți astfel, de parcă ești gata pentru cea mai importantă zi din viața ta! Iar aici, desigur, trebuie să te uiți la vreme.

În ceea ce privește perioada anului, atunci pur și simplu trebuie să spunem, că toți designerii, chiar dacă ei nu sunt contra să experimenteze, ei totuși se ghidează de faptul pentru ce anotimp anume ei coase o anumită colecție. În caz contrar, combinația de culori cu lumea exterioară ar fi pur și simplu îngrozitoare.

Rezumând, putem spune cu încredere, că există o mare varietate de factori, care influențează determinarea combinației optime de culori. Care sunt factorii, pe care să-i alegi ca principali – este exclusiv treaba ta!

Related posts

Leave a Comment