Lifestyle 

Cum de a mări vizual o cameră mică

Din păcate, dorințele noastre nu coincid întotdeauna cu posibilitățile noastre. Deseori noi nu ne mulțumim cu dimensiunile mici ale camerelor, iar fără cheltuieli financiare mari, este imposibil să efectuezi și să legalizezi replanificarea unei încăperi. Dorința de a trăi într-un apartament luminos și spațios poate fi realizată cu ajutorul secretelor designerilor cu privire la mărirea vizuală a spațiului. Specialiștii în acest domeniu au foarte multe metode.

Există efecte speciale pentru a face o cameră mică îngustă să arate mai spațioasă. Există cazuri, când dimensiunea camerei este destul de normală, dar mobilierul și elementele de decor au umplut tot spațiul și au făcut încăperea îngustă.

Schema de culori a tavanului și a pereților

Culorile reci măresc întotdeauna orice încăpere. Tavanul și pereții va fi mai bine să fie vopsiți în culorile: alb, ceresc sau ivoriu. Acest lucru va mări în mod garantat spațiul încăperii. Tapetele în astfel de camere ar trebui să fie în culori pastelate, cu desene mici. Iar dacă vei alege tapete cu desene mari, acestea doar vor accentua dimensiunea nu prea mare a camerei. Frizele întunecate, nișele artificiale fac încăperea și mai încărcată și îngustă.

Alții practică următoarea metodă pentru a mări camera: vopsesc pereții opuși în culori diferite. Trebuie remarcat faptul că, vopsirea pereților unei case de lemn ar trebui să fie efectuată de către specialiști în acest domeniu. Fototapetele cu un drum, care se îndepărtează, briza mării, apusul soarelui sau răsăritul soarelui – toate acestea adaugă spațiu vizual suplimentar.

Stilul și culoarea fac minunile sale. Pentru a mări vizual cama se folosesc numai culori deschise, iar minimalismul oferă spațiu suplimentar și astfel apare efectul de mărire vizuală a camerei. Dar nu toată lumea iubește acest stil în interior. Dar, o cameră mobilată confortabil, după cum poate părea, va fi mai mult ca un dulap.

Mobilierul în camerele mici

Pentru camere mici aleg mobilier în nuanțe deschise. Nu-ți fă griji că se va îmbina cu pereții și vor fi de aceeași culoare – aici există unele secrete. Cu culorile deschise ale mobilierului folosesc de obicei vreun element de decor în diferite culori sau se pune accentul pe imitația de lemn și se aleg, de asemenea, accesorii de culori aprinse.

Mobilierul- inteligent se va potrivi foarte bine într-o cameră de mici dimensiuni. Masă cu partea de sus din sticlă, perete – constructor cu rafturi deschise – toate acestea vor adăuga vizual mai mult spațiu în cameră. Regula principală – este necesar de a instala mobilierul de-a lungul pereților, eliberând astfel mijlocul camerei.

Ferestrele

Fără draperii sau jaluzele la ferestre, camera pare întotdeauna a fi mai mare, chiar goală. Această tehnică trebuie să fie utilizată în cazul unei încăperi mici. Pentru camerele de mici dimensiuni pot fi folosite storuri romane sau rulouri, dar nici într-un caz nu folosi draperiile întunecate stratificate și cu lambrechene. De asemenea, poți agăța doar o perdea ușoară.

Podeua

Pardoseala poate fi realizată din orice material. Dar există o singură regulă – trebuie să fie de o singură culoare, astfel camera va fi vizual mai mare. Ornamentele vor concentra atenția la podea. Podelele din lemn sau laminat trebuie să fie instalate dinspre ușă sau pe diagonală, dar nu transversal.

Elemente suplimentare

Pentru decorarea suplimentară poți agăța câteva picturi mici pe pereți sau poți pune o vază mare pe podea în colțul îndepărtat al camerei. Pentru expresivitate, vor arăta frumos panourile colorate pe peretele de o culoare deschisă. Însă vei fi nevoită să scapi de fleacurile mici de pe rafturi.

Toate aceste trucuri vor face un spațiu mic semnificativ mai larg. Încăperea va deveni confortabilă și mai liberă în același timp.

Related posts

Leave a Comment