Sănătate 

Cum deosebești alcoolul original de cel fals

Nimeni nu este asigurat împotriva alcoolului contrafăcut. Este de ajuns doar o materie primă de calitate joasă, pentru a te otrăvi sau pentru a suferi de o mahmureală de la un pahar de alcool. Blogul nostru îți explică, la ce trebuie să tragi atenție în alegerea alcoolului.

Locul

Niciun fel de magazine și tarabe stranii de după colț. Cumpără alcool în rețelele comerciale, care au grijă de reputația sa și care își aleg cu mare atenție furnizorii. Aproximativ vorbind, dacă pe rafturile supermarketului stau lucruri cu termenul de valbilitate expirat, atunci alege alcoolul de acolo cu o atenție deosebită.

Întotdeauna atunci când cumperi alcool, vânzătorul trebuie să-ți dea un cec, iar în mod ideal – ar trebui să-ți ceară pașaportul, chiar dacă tu demult nu mai arăți ca unj școlar.

Prețul

Un lucru foarte bun nu poate costa ieftin. Dacă ți se propune un coniac franțuzesc condimentat, care costă puțin, atunci ceva nu-i în regulă aici. Dacă dorești să cumperi un alcool scump, uită-te mai întâi, cât de mult costă acesta, compară prețurile de pe Internet, nu alerga pentru un preț bun.

Nu este interesant să produci alcool contrafăcut foarte ieftin, de mărci necunoscute. Mai degrabă acesta va fi inițial de o proastă calitate. Deci, cumpără băuturi bune și verifică-le întodeauna autenticitatea.

Sticla

Băuturile spirtoase de marcă sunt îmbuteliate în sticle speciale de o formă neobișnuită, cu margini frumoase și cu înscrieri reliefate. Dacă dorești să cumperi un anumit alcool de un brand recunoscut, încearcă să găsești site-ul producătorului și să evaluezi, cu ce se deosebește sticla lor de orice altă sticlă.

Acordă atenție la următoarele lucruri:

 • Materialul capacului. Din material plastic, metal sau plută, este înfășurat capacul sau nu, este netedă sau cu relief, plană sau convexă. Capacul unui alcool bun nu se învârtește, nu curge. Pe capacele sticlelor de vodcă ar trebui să fie un număr, după care poți verifica sticla pe site-ul producătorului pentru a-i afla autenticitatea ei.
 • Forma gâtului sticlei. Cu gâtul lung sau scurt, cu sau fără fețe. Sticla cu dozator este un semn, că a foat făcut la fabrică și nu este contrafăcută.
 • Forma sticlei. Fii atent la curbele ei, la „umerele” ei, la relieful de jos.
 • Inscripțiile și imaginile în relief. Pe alcoolul scump poți găsi de multe ori inscripții cu denumirea băuturii, cu simbolurile casei producătorului și alte simboluri. Pe băuturile contrefăcute aceste inscripții sau nu repetă deloc cele de pe sticla originală, sau nu reproduc toate inscripțiile, sau confundă locul de aplicare.

Timbrul de acciz

Timbrul de acciz este imprimat pe o hârtie specială, cu fibre colorate, toate cifrele și codurile sunt clare, vizibile și se pot citi ușor. Timbrul trebuie să fie atașat absolut drept.

Eticheta

Eticheta unui alcool de calitate se face pe o hârtie bună, de multe ori cu imagini în relief sau elemente complexe.

Dacă ești în căutarea unei anumite mărci, compară, în ce ordine ar trebui să meargă informațiile de pe etichetă. Pe produsele originale toate etichetele repetă modelul, iar denumirea produsului este însoțită de o pictogramă a mărcii comerciale înregistrate.

Este obligatorie menționarea adresei producătorului (legal și de producție) și a compoziției, precum și ar trebui să fie referințe la documentele normative.

Conținutul sticlei

Aceasta poate ajuta, dacă cumperi alcool într-o sticlă produsă din sticlă transparentă, și dacă știi cum ar trebui să arate băutura originală.

 • Coniacul, dacă întorci sticla, lasă urme uleioase pe sticlă. Ele sunt numite picioare de coniac.
 • În același mod se comportă și whisky de înaltă calitate. Trebuie să reții, că whisky este o băutură transparentă, deci, acolo nu ar trebui să fie sedimente și fulgi.
 • Vodka – numai transparentă, fără sedimente.

Dar privind numai aspectul exterior al băuturii, poți deosebi doar cele mai ieftine și prost făcute băuturi alcoolice contrafăcute.

Aici vorbim doar de băuturile contrafăcute, iar, uneori, poți întâlni pur și simplu alcool de proastă calitate, cum ar fi vinul făcut dintr-un amestec de alcool etilic, coloranți și arome. Aici te va ajuta doar citirea atentă a etichetei cu compoziția băuturii, cu indicația standardelor, cinform cărora a fost produsă băutura alcoolică. Și senzațiile tale. Dacă ai deschis sticla și ți se pare, că ceva nu e în regulă, nu bea până la capăt și nu verifica. Este mai bine să-ți pierzi banii, decât sănătatea.

Apropo, vinul este bun pentru sănătate. 

Cel mai eficient mod de a te proteja împotriva alcoolului de proastă calitate

Foarte mulți pot falsifica totul, chiar și până la timbrele de acciz. Prin urmare, cel mai eficient mod de a te proteja împotriva alcoolului de proastă calitate este alegerea locului de cumpărare și a alcoolului, pe care îl poți verifica pe site-ul producătorului.

Cum să recunoști alcoolul metilic

Nici într-un fel. Deși există rețete pentru depistarea metanolului.

De exemplu, coborârea unei sârme de cupru încălzite în alcool. Metanolul intrând în reacție cu cuprul produce formaldehidă, iar tu vei simți un miros înțepător. Etanolul nu se comportă în acest mod. Dar etanolul va mirosi, de asemenea, deși nu atât de dezgustător. Există o altă opțiune cu aprinderea alcoolului și determinarea nuanței flăcării (metanolul produce o flacără verzuie).

Aceste metode funcționează în cazul, în care compari cele două tipuri de alcool pur. Iar metanolul poate fi adăugat în alcool în proporții diferite, poate fi diluat și amestecat cu coloranți, arome și etanol.

Simptomele de otrăvire cu alcool metilic

De la început, otrăvirea cu metanol nu se diferă de intoxicația cu alcool: amețeli, greață, dureri de cap. Apoi, apar alte semne mai îngrijorătoare:

 • Durere în tot corpul.
 • Pierderea vederii.
 • Scurtarea respirației.
 • Creșterea frecvenței ritmului cardiac.

Ce poți face, pentru a nu fi otrăvit cu metanol

 1. Bea numai alcool de pe site-uri de încredere și numai de calitate înaltă.
 2. Nu te îmbăta niciodată până la starea, în care poți să nu observi primele semne de otrăvire, adică, până la pierderea pământului de sub picioare și până la greață.
 3. Dacă apar simptome de intoxicație, cheamă imediat ambulanța și ajunge la un medic cât mai curând posibil.
 4. Înainte de sosirea medicului, acordă primul ajutor în caz de otrăvire.

În ce mod consumi, de obicei, alcoolul?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment