Lifestyle 

Cum îngrijim corect câinii

Îi poți da oase unui câine? Cu ce este mai bine să hrănești animalele de companie? Când este timpul să îi arăți unui veterinar? – găsește răspunsurile la cele mai frecvente întrebări ale crescătorilor începători de câini.

Cu ce să hrănești un câine?

Prima regulă – nu economisi pe mâncarea pentru cățelul tău. Crede-mă, serviciile veterinare și medicamentele pentru animalele de companie vor costa mai mult decât o hrană de înaltă calitate. O regulă simplă te va ajuta să nu greșești în alegerea hranei pentru câini: ea nu ar trebui să fie ieftină și nu trebuie să se vândă în supermarket-uri. Nu fi leneș să mergi până la un magazin pentru animale de companie, acolo poți alege dintr-o varietate mai mare de hrană de calitate înaltă la niște prețuri mai joase.

Dar îți poți hrăni de asemenea câinele cu alimente naturale. Principalul lucru – respectă o dietă echilibrată și nu uita să-i dai vitamine animalului de companie. Există mai multe varietăți ale unui meniu natural sănătos, cum ar fi o combinație de hrișcă, orez, carne de pui sau de vită. Nu se recomandă să-ți hrănești câinele cu alimente sărate.

Un program strict de hrănire – una dintre cheile unгш sistem digestiv sănătos.

Ceva bunișor pentru câini – nu este ceva din făină și dulciuri. Dacă dorești să-ți răsfeți animalul de companie, cumpără-i vreo delicatețe specială de la magazinul zoologic.

Pe lângă astea, trebuie să ai grijă să-i schimibi mereu apa, astfel încât cățelul să aibă întotdeauna apă filtrată proaspătă.

Important! Contrar stereotipului, nu trebuie să-i dai câinelui să roadă oase. Oasele distrug smalțul dinților, animalul de companie își poate roade vreun dinte ssau chiar și-l poate rupe. În plus, fragmentele de oase pot rămânea în tractul digestiv, ceea ce poate duce la probleme cu digestia și poate provoca senzații neplăcute. Vrei să-i dai câinelui ceva de ros? În magazinele pentru animale de companie poți găsi o alternativă excelentă – oase mari de vită, care nu pot fi sparte de către câini sau oase spongioase de pui.

Când trebuie să mergi la un medic veterinar?

Nu a fost inventat încă vreun mod mai bun, decât sterilizarea, pentru a te salva pe tine și pe câinele tău de la probleme inutile. Nu vei fi nevoit să te gândești la aceea, că animalul va fugi, atras de mirosul „potențialilor parteneri” sau, dimpotrivă, îți va aduce brusc o grămadă de urmași.

Pentru a identifica și preveni la timp bolile potențiale, este necesar să mergeți la un medic veterinar la fiecare șase luni. Mai bine să te asiguri și să vezi problema la începutul ei, decât să lupți mai apoi cu consecințele bolii agravate.

Vaccinările sunt la fel de inevitabile ca și taxele. Vaccinurile împotriva rabiei (turbarea) și a altor boli virale se fac o dată în an.

Dacă ai observat schimbări în comportamentul sau aspectul exterior al câinelui – oboseală, refuzul de a mânca, zone de alopecie, ceva tare sub piele – mergeți imediat la medicul veterinar. Mai bine să te plimbi pentru nimic, decât să nu observi începutul bolii.

Ce facem cu plimbările?

Iarna este cel mai bun timp pentru plimbările pe afară, deoarece șansa de a aduce acasă capușe este redusă la minimum. Dar, în timpul verii, înainte de a ieși la plimbare, trebuie să tratezi câinele cu spray-uri împotriva insectelor, pentru a nu „prinde” vreun parazit.

Dar mai bine ar fi să te asiguri și să verifici blana animalului tău de companie, după ce vă întoarceți de la plimbare. Mai ales dacă v-ați plimbat în pădure. Apropo, nu este atât de greu să înveți cum să scoți capușa de sub piele. Roagă medicul veterinar să-ți arate cum să faci acest lucru și vei fi capabil să scapi animalele de companie de această insectă, dacă va fi necesar.

În timpul plimbărilor poți pieptăna câinele. Asta te va ajuta să faci mai puțină curățenie acasă și există o șansă de a găsi capușa la timp.

Chiar dacă e vară și foarte cald, nu lăsa câinele să înoate în iazuri necunoscute. Nu știi niciodată cine altcineva poate înota pe acolo, iar tu apoi vei fi nevoit să tratezi diverse infecții.

Trebuie să înveți câinele să nu ia nimic de pe stradă, și cu atât mai mult să nu mănânce asta. Este o axiomă.

Stilul de viață sedentar este o cale sigură spre boli. Stilul de viață sănătos începe afară. Plimbă-te cât mai des cu animalul de companie, chiar dacă el va obosi puțin după plimbare, dar se va întoarce acasă mulțumit. mai ales că astfel de plimbări sunt foarte benefice și pentru orășeanul modern.

Trebuie să speli câinele?

Un câine nu este o pisică, deci, va trebui să-l scalzi. Mai ales în cazul în care câinele are blană lungă.

Alege cu atenție șamponul pentru animalele de companie. Dacă nu dorești consecințe sub formă de alergii și iritații, ar trebui să cumperi un șampon de înaltă calitate, dar nu un model dubios al industriei chimice, care costă puțin.

O atenție specială la urechi. Acarienii de ureche și otita vă pot aduce o mulțime de momente neplăcute ție și cățelului tău, așa că, dacă observi, că animalul este deranjat de urechi, mergeți direct la clinică.

Este obligatoriu să dresezi câinele?

Un curs general de dresaj nu va fi de prisos pentru un câine de rasă medie sau mare. Dacă nu ai posibilitatea să-ți dai câinele unui instructor de dresaj, învață-l cel puțin să înțeleagă comenzile de bază: „la picior“, „loc“, „fui“, „pas“, „așteaptă” ș.a.m.d. Astfel îți va fi mai ușor de controlat animalul de companie în locuri publice.

Nu trebuie să țipi la câine și cu atât mai mult nu trebuie să-l lovești. Este puțin probabil să înțeleagă cauza agresiunii tale, adică, acest comportament nu va avea efectul educativ așteptat, dar, în schimb câinele va începe să se teamă de tine.

Ce este interzis să faci în orice caz?

  • Nu lăsa câinele să se plimbe de unul singur. Acesta este cel mai rapid mod de a pierde animalul. Excepție sunt plimbările pe lângă casă, dacă ai o casă pe pământ și un gard.
  • Nu lăsa câinele să se joace cu o minge mică: el o poate înghiți și se poate sufoca.
  • Nu lăsa câinele să umble pe acasă cu colierul la gât. Animalul activ se poate agăța cu el de vreun obiect și se poate sufoca.
  • Nu turna prea multă hrană. Ea se poate umfla în stomac, iar câinele poate vomita.

Câinele este o responsabilitate enormă

Dar ce ar trebui să faci numaidecât, este să-ți iubești animalele de companie  și să petreci cât mai mult timp liber cu ele. Viața lor este mult mai scurtă decât a noastră, iar noi suntem cea mai mare parte din această viață.

Ce rol joacă câinele tău în viața ta?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment