Sănătate 

Cum îți dezvolți intuiția

Intuiția – este ceea, ce noi ne-am obișnuit să numim vocea interioară. Acesta este un mecanism intern de gândire instinctivă, în care nu este loc pentru logică. Intuiția este o sursă alternativă de cunoștințe, pe care toți oamenii o posedă în grade diferite, dar fiecare dintre noi o poate dezvolta. Mulți gânditori mari – de la Immanuel Kant și până la Carl Jung – subliniază importanța intuiției și o mare influență, pe care a avut-o ea asupra vieții lor personale și profesionale. Ei au definit-o ca o cunoștință „a priori“ și o considerau un instrument indispensabil pentru o viață de succes.

Carl Jung susținea, că intuiția este cea mai importantă funcție a minții umane, la fel ca sentimentele, gândirea și senzațiile. Prin reglarea echilibrului dintre toate aceste funcții în interiorul nostru, noi suntem capabili să maximizăm potențialul nostru. Intuiția – este, de asemenea, un mijloc de expresie artistică în lumea artei, muzicii și literaturii. Cu toate acestea, ea nu este limitată de creativitate. Mulți au obținut succese remarcabile în domeniul științei și afacerilor private datorită capacității de a face o alegere clară și de a vedea îăn prealabil decizii corecte, urmând „presimțirile“. Intuiția este o legătură cu subconștientul. Cum îți poți dezvolta intuiția?

Curățarea minții

Este mult mai ușor să auzi șoapta sufletului, atunci când mintea îți este calmă și deschisă. Chiar și în acest moment, în mintea ta există o mulțime de gânduri și idei, în condiții de multitasking mintea omului se umple cu „zgomot“, din cauza căruia este pur și simplu imposibil să-ți auzi vocea interioară. Învață să te relaxezi, imaginează-ți, că toate gândurile inutile zboară cât mai departe de la tine pe un nour mare, iar ție îți rămân doar bătăile inimii. Concentrează-ți atenția pe respirație, cu fiecare inspirație, te relaxezi tot mai mult. Numai atunci, când mintea va deveni limpede, intuiția va începe să se dezvolte.

Meditația

Există mai multe forme de meditație și acesta este un mod minunat de a-ți calma mintea. Chiar și numai câteva minute de stare de meditație pe zi pot crește capacitatea de a-ți auzi vocea ta interioară. Atunci, când meditația va deveni un obicei, îți va fi mai ușor de a distinge intuiția de pălăvrăgeala externă și de zgomot. Dacă ești un începător în meditație, începe prima ședință concentrându-te pe flacăra lumânării. Stai într-o poziție confortabilă, uită-te la foc și gândește-te doar la flacără. De îndată ce îți este distrasă atenția, începe de la început, până când vei reuși să lași într-o parte toate gândurile pentru o lungă perioadă de timp.

Imaginile

Pentru a-ți dezvolta gândirea creativă și capacitățile de vizualizare, dezvoltă-ți în primul rând imaginația. Imaginează-te că ești într-un loc liniștit în natură, înconjurat de frumusețe și liniște. Depune toate eforturile și senzațiile, pentru ca imaginea din capul tău să fie cât mai vie posibil, vizualizează toate detaliile. Bucură-te cel puțin câteva minute de această stare, apoi, imaginează-ți că alături de tine se află o comoară. Simte, că răspunsul la întrebările tale sunt în ea. Inspiră lent, adânc și deschide în minte comoara. Nu încerca să supui minții dezvoltarea acțiunii, lasă intuiția să te ghideze. Răspunsul este ascuns în simbolul, pe care îl vei găsi în comoară. În cazul în care totuși nu vei reuși să rezolvi ”ghicitoarea”, continuă să te antrenezi și, cu siguranță, în curând totul va deveni clar. În următoarele câteva zile, trebuie să ai un suflet deschis și liber, cade pradă sentimentelor și senzațiilor, bucură-te de comunicarea cu oamenii din jur.

Visele

Noi dormim, mintea se află în pace și liniște, iar sufletul poate aduce o informație intuitivă printr-un vis. Pentru a realiza acest lucru, vei avea nevoie de ceva timp. Gândețte-te bine asupra problemei înainte de a merge la culcare, setează-te la o analiză atentă a informației, pe care dorești să o primești. Ar fi bine să ții un carnețel lângă pat, pentru a scrie în el visul atunci când te vei trezi (chiar dacă vor fi mai multe treziri pe noapte). Răspunsurile la întrebări în vise, de asemenea, au un caracter simbolic și vei învăța singur cum să le interpretezi, atunci când vei începe să-ți studiezi visele regulat și cu atenție. Acordă o atenție deosebită la emoțiile experimentate în vise, acestea în multe privințe varsă lumină asupra problemei.

Afirmațiile

Afirmația este o formulare pozitivă, o setare verbală, la care oamenii se concentrează odată cu repetarea regulată. Aceasta ajută la stimularea schimbărilor pozitive în viață și la îmbunătățirea stării psiho-emoționale. Afirmațiile reprezintă un mod excelent de a folosi puterea subconștientului, pentru a ne ajuta să realizăm dorințele conștiente. Afirmațiile ar trebui să fie de scurtă durată, stabilite într-un mod pozitiv. Atunci când creezi formularea, nu folosi părticica „nu”. Iată un exemplu corect: „Sunt sănătos”, și unul greșit: „nu știu ce înseamnă boală”. Afirmația trebuie să fie în timpul prezent, de parcă tu ai deja ceea, ce dorești să primești. „Intuiția mea este clară și precisă”, „Vocea mea intuitivă spune adevărul”.

Și, în cele din urmă, antrenează-te cu regularitate. Acesta este singurul mod în care vei atinge un rezultat pozitiv. Antrenează-te ori de câte ori ai posibililitate și oriunde ai fi. Începe de la ceva mai ușor. De exemplu, încearcă să ghicești, cine te sună, care lift va sosi mai devreme. Da, poate la început nu vei ghici, dar, în timp, vei fi capabil să ghicești exact și să începi să ai încredere în intuiția ta la toate 100%.

Related posts

Leave a Comment