Lifestyle Sănătate 

Cum poți schimba obiceiurile dăunătoare în altele utile?

Omul de-a lungul vieții sale capătă o mulțime de obiceiuri – bune și rele. Cele bune, cum ar fi obiceiul de a merge la culcare și de a te trezi la unul și același timp, ajută oamenilor să fie mai productivi. Obiceiul de a-ți planifica bugetul, ajuta la evitarea achizițiilor inutile, etc., în timp ce obiceiurile proaste, legate cu mâncatul în exces, care duc la excesul de greutate, provoacă tulburări de somn și dereglări metabolice, care este cauza multor boli.

La un astfel de rezultat conduce obiceiul de a mânca pe timp de noapte. Acest lucru poate fi cauzat de faptul, că mănânci prea puțin în timpul zilei, ai griji, anxietate sau frică. Pentru a scăpa de acest obicei din viața ta, trebuie să-ți creezi un regim alimentar personal astfel, încât să obții o cantitate suficientă de calorii pe parcursul zilei.

Ține cont de recomandările unui specialist dietetician pentru crearea unui regim alimentar echilibrat.

Pe parcursul zilei lasă-ți timp de relaxare, pentru a evita supraîncărcarea organismului. Iar în cazul în care nu vei scăpa totuși de gustările pe timp de noapte, este necesar să înlocuiești produsele alimentare pe astfel de produse, care nu dăunează organismului, de exemplu, o bucată mică de piept de pui sau un măr. Un ceai din plante cu miere te va ajuta să te calmezi.

Un alt obicei prost, pe care omul modern îl dobândește aflându-se în căutarea bunurilor materiale. Datorită ritmului nebun al vieții nu avem timp să ne gândim la consecințele obiceiului prost de a nu mânca micul dejun dimineața. Nu e de mirare, că o vorbă din popor spune: „Micul dejun mănâncă-l singur…”, pentru că este foarte important anume dimineața să te încarci cu energie, pe care o poți obține de la un mic dejun complet de dimineață. Pentru a face acest lucru, îl poți pregăti mai înainte, seara, sau poți mănânca la micul dejun produse finite, cum ar fi, de exemplu, ceva dintre fructe, iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi, pâine din făină integrală integrală, etc.

Stresul, de asemenea, a devenit un obicei al omului, care trăiește în epoca vitezelor. În fiecare minut peste el curge un flux enorm de diverse informații, care, de multe ori acționează negativ asupra psihicului uman. Și pentru a stinge iritația din sine, oamenii încep să mănânce tot, ce văd cu ochii. Pentru a evita consecințele acestui obicei, trebuie să găsești alte modalități pentru a scăpa de stres. Și în acest scop un ajutor foarte bun sunt exercițiile la sala de fitness sau la piscină. Și, desigur, masajul.

Și cum într-un astfel de ritm să te obișnuiești să nu mănânci în grabă? Fiindcă, dacă mănânci repede, șansele de a mânca prea mult sunt mult mai mari, decât atunci când mănânci încet, deoarece creierul în acest caz are timp pentru a da semnal, că organismul s-a saturat.

Pentru a te dezvăța de obiceiul de înghițire rapidă a produselor alimentare, trebuie să te antrenezi să mesteci bine și să iei bucăți mici.

Ai grijă ce și cum mănânci!

Related posts

Leave a Comment