Frumusețe Lifestyle 

Cum să dotăm un dressing

Există o opinie că garderoba este disponibilă numai pentru apartamentele mari. Iar în apartamentele mici, un astfel de lux este inacceptabil. Designerii resping acest mit și distribuind spațiul corect, ei economisesc excelent locul și amenajează acolo o garderobă.

Garderoba

De multe ori, atunci când auzi acest cuvânt, te gândești că merge vorba despre un dulap obișnuit. Acest lucru nu este adevărat. Garderoba reprezintă o suprafață separată, în care îți poți schimba confortabil hainele.

Avantajele

Această cameră mică vă va economisi excelent spațiul în apartament și, desigur, bugetul. Dacă în apartament există o astfel de încăpere, atunci nu este nevoie de o varietate de dulapuri și altă mobilă voluminoasă de acest gen. Fiindcă, adesea, anume acestea sunt principalii „mâncători” de spațiu.

Orice gospodină se străduiește să fie întotdeauna ordine în casa ei. Și anume un dressing este soluția perfectă.

Necesitatea și comoditatea unei astfel de camere sunt destul de evidente. Aranjați-o în apropierea patului. Nu-i prea convenabil să alergi în pijamale prin apartament.

Suprafața optimă

Există variante, când suprafața îți permite să lași o zonă pentru garderobă de până la 60 de metri pătrați. Pentru fiecare membru al familiei există propriul său dressing, care sunt clar delimitate compartimente pentru hainele de vară și hainele de iarnă. Dar astfel de cazuri sunt foarte rare.

În cele mai multe cazuri garderoba ocupă 8 metri pătrați. Și atâta este suficient. Iar uneori, camera visurilor se poate aranja excelent și în 4 metri pătrați. De multe ori barbații de asemenea doresc să aibă camera lor proprie pentru a petrece niște momente în singurătate și pentru a se pregăti pentru vreun eveniment.

Planificarea

Dacă ești posesoarea unui apartament mare și spațios, nu va fi foarte dificil să lași puțin loc și pentru un dressing. Dar ce pot face acei proprietari, pentru care fiecare centimetru pătrat este foarte prețios? Pentru un dressing în apartamentele de mărimea standard, poate fi utilizată cămara (încăpere mică pentru păstrarea alimentelor și altor lucruri). Un analog bun va fi un dulap incastrat în perete. O opțiune excelentă poate fi o parte din dormitor. Încearcă să divizezi încă de la început o zonă pentru tine și una pentru el.

Amenajarea

Alegând un loc potrivit pentru locația „bucății de paradis”, apare o întrebare urgentă, cum de amenajat în modul corespunzător o zonă de dressing. Dacă ai resurese financiare suficiente, poți apela la ajutorul unui profesional. Cu toate acestea, mulți oameni doresc să creeze singuri confortul în casa lor proprie, punând o parte din sufletul său în asta.

Baza unei astfel de zone sunt suporturile verticale. Acestea se pot întări între suprafața pardoselii și a tavanului sau pot fi fixate pe un perete și suprafața podelei. Pot fi completate cu o varietate de rafturi și polițe, tije și diverse sertare. Dacă ești o fană a tendințelor de modă și ai o mulțime de haine și lucruri ”la modă”, folosește suporturi de oțel inoxidabil. Analogii de lemn sau gips-carton, pur și simplu se pot rupe din cauza greutății.

Pentru rafturi, la un buget modest, folosește plăci furniruite sau bucăți de PAL. Desigur, este mai bine să le faci din lemn masiv sau să folosești placa de parchet, dar aceste rafturi vor fi un pic mai scumpe. Rafturile făcute din cedru libanez, sunt foarte bune pentru a preveni apariția moliei (opțiunea de economie pentru astfel de produse). Arată foarte frumos combinația compertimentelor închise cu părțile deschise.

Dacă ai o lipsă acută de timp, poți comanda piesele de cnstruire în firme specializate. Singurul lucru, care va fi necesar pentru a face o astfel de comandă – descrierea corectă a garderobei. Gândește-te și la aceea, că în viitor trebuie să ai posibilitatea de demontare ușoară a tuturor rafturilor. Gusturile tale, precum și tendințele modei se pot schimba rapid. Adăugarea unor noi elemente va necesita și spațiu suplimentar. Iar posibilitatea bine gândită în prealabil va facilita adăugarea diferitor elemente.

Iluminarea

Deoarece deseori anume cămara se transformă într-un dressing, acolo nu sunt nici ferestre, nici, respectiv, o iluminare corectă. Ia în considerare un mod destul de simplu de iluminare – lămpi cu incandescență. Totuși o iluminare corectă îți va permite să te contempli minunat!

Fleacuri importante

Toate lucrurile trebuie să „respire”, iar în acest scop, garderoba trebuie să fie aerisită periodic. Lucrurile tricotate este mai bine să fie păstrate în coșuri. Pentru depozitarea curelelor și cravatelor, se vor potrivi perfect rafturile cu diferite compartimente. Principalul atribut al unui dressing – oglinda. De altfel, cum vei putea crea un stil frumos și elegant?

Pantofii ocupă un loc special în viața unei femei, așa că de obicei, fiecare femeie are o mulțime de încălțăminte. O poți păstra pe niște rafturi speciale înclinate. Poți utiliza chiar și cele mai obișnuite cutii. Pentru o mai bună orientare fă fotografii și apoi atașează-le la cutii. Va fi mult mai ușor de a găsi perechea necesară. Un analog excelent vor fi cutiile transparente pentru păstrarea pantofilor.

Un detaliu foarte important – o pârghie specială, care simulează liftul. Cu ajutorul acesteia, poți lăsa în jos cu ușurință bara înaltă, cu o varietate de umerașe. Un dezavantaj semnificativ al acestei construcții – cțnd o lași puțin în jos, apoi se întoarce foarte strâns la poziția sa inițială.

O garderobă improvizată

În cazul în care apartamentul tău are spațiul necesar, materialul de mai sus îți va permite realizarea visului tău despre un „colț de paradis”.

Însă, dacă suprafața locuinței este foarte limitată, poți construi o imitație a unui dressing. Împingând canapeaua de lângă perete, în locul primit, poți construi o garderobă destul de frumoasă. În acest scop, separă zona aceasta cu un perete improvizat sau cu un ecran special. Lasă loc de intrare din ambele părți.

O țesatură agățată de tavan va separa zona de dressing. Vor arăta foarte frumos niște perdele, care vor cădea liber la podea. Dacă vrei să faci o armonie completă a acestei improvizații, poți întinde aceeași țesătură pe perete. Și voila, ai gata un ”colț de paradis” propriu.

Related posts

Leave a Comment