Frumusețe 

Cum să fii frumoasă și la 40 de ani, 15 reguli de modă

La 40 de ani viața abia începe, iar asta înseamnă, că este prea devreme să-ți pui șalul pe cap și să începi să strângi bani pentru bătrânețe. A sosit timpul de a crea! Și nu este vorba despre artă, ci despre tine însuți. Revizuiește-ți garderoba, scapă de tot ”gunoiul” de acolo și încearcă să devii o femeie de lux puțin după … Iar în acest material vei găsi 15 sfaturi într-adevăr eficiente, care te vor ajuta să ajungi la scopul tău repede și fără greșeli. Poți avea sun stil impecabil la orice vârstă!

1. Nu cădea în extreme

Cea mai principală și importantă regulă, pe care multe femei o încalcă cu o regularitate tristă – cad dintr-o extremă într-alta. Acest lucru înseamnă, că una îmbracă un top scurt cu imaginea lui Mickey Mouse, iar alta – o fustă gri până la podea de-a bunicii. Trebuie să știi măsura: niște pantaloni scurți și strălucitori nu te vor face mai tânără, iar bluza bunicii numai va agrava situația. Decizia corectă – este de a alege siluete elegante, stiluri clasice și lipsa elementelor ciudate de decor.

2. Poartă îmbrăcăminte confortabilă

Totuși este timpul deja să uiți despre fustele foarte înguste, tocurile înalte de 15 cm și blugii, care alunecă de pe tine. Poartă ceea, în ce te simți confortabil (nu merge vorba despre un costum sportiv!). Îmbrăcămintea nu ar trebui să strângă nimic sau să împiedice mișcările. Ține minte o dată pentru totdeauna: ținuta ar trebui să stea pe siluetă.

3. Stabilește în mod clar, ce poți arăta și ce – ar trebui de ascuns

Este firesc că figura ta nu mai are acea fermitate ca în urmă cu 20 de ani. Nu ar trebui să-ți fie frică de acest lucru, și nu fi tristă din cauza acestui fapt. Pur și simplu învață să pui accentul pe avantajele tale și să-ți ascunzi neajunsurile. Ai picioare frumoase sau o zonă atrăgătoare a decolteului? Poartă fuste până la genunchi și bluze cu decolteu în v.

4. Poartă nuanțe pastel

În primul rând, trebuie să înțelegi, ce culori ți se potrivesc. Probabil, ai avut suficient timp să înțelegi acest lucru. De exemplu, un albastru moale te va face instantaneu mai tânără și mai atractivă, iar galbenul este strict interzis. La urma urmei, fă o listă și ia-o ca bază, pentru a-ți reînnoi garderoba. Între timp, dacă ai un pic după 40 de ani, stiliștii recomandă să acorzi o atenție deosebită la nuanțele pastelate luminoase: bej, fildeș, maro, alb, gri.

5. Spune un „nu” solid hainelor fără formă

Revenind la întrebarea unei siluete frumoase și elegante – uită o dată pentru totdeauna despre halate, pulovere întinse ciudate, pantaloni extrem de largi (sau întinși). Numai exact dimensiune în dimensiune și haine strânse în talie (dar nu foarte strânse!).

6. Alege cu atenție printurile

Noi nu pretindem, că după 40 de ani este interzis să porți printuri de o culoare intensă, dar este mai bine să le alegi cu o atenție deosebită. Ar fi mai bine să alegi ceva estompat, carenu ”bate la ochi” și nu de culori ţipătoare. Acestea pot fi forme geometrice, și flori, și abstracții, dar cu condiția, că printul nu arată prea copilăresc. Mai mult decât atât, nici un fel de pisici amuzante și buze roșii.

7. Nu uita de tocuri

Pantofii cu tocuri stau în dulap prăfuiți și „merg la plimbare” doar la ocazii speciale? Aceasta este o abordare greșită a temei noastre. Pur și simplu cumpăra cel puțin o pereche de pantofi stiletto, care vor fi cu adevărat confortabili, pe toc mediu și stabil.

8. Alege fuste și rochii de lungime medie

Lungimea ideală este mijlocul genunchiului. Asta este feminin, frumos, elegant și cu stil. Rochiile mini vor arăta vulgar și prea ”picant”, probabil, numai Demi Moore își poate permite astfel de ținute. Pentru a evita greșelile în această alegere dificilă, mai bine alege întotdeauna ceva clasic, reținut și fără exagerare.

9. Găsește un palton frumos

Un lucru obligatoriu pentru garderoba ta – un platon ușor cambrat cu cordon în talie. Ți-ai cumpărat deja unul? Alege la el niște botine și poți spune, că ești deja gata pentru primăvara și toamnă. Uită de negru sau gri și nu te teme să te murdărești – un palton de o culoare aprinsă (dar nu țipătoare) îți va face look-ul tău superb.

10. Adaugă detalii elegante

Da, noi îți recomandăm să te ții de stilul clasic în îmbrăcămite, dar atunci când alegi accesoriile, poți da drumul la imaginație (cu moderație, desigur). De exemplu, poți purta uneori o pălărie frumoasă sau bijuterii voluminoase, poți adăuga la ținuta ta o broșă neobișnuită sau niște pantofi de o culoare intensă, mai pe scurt – combină și încearcă diferite accesorii. În general, fii originală, asta va beneficia stilului tău.

11. Nu exagera cu bijuteriile

O altă extremă, în care cad uneori femeile în vârstă. Unele dintre ele poartă o mulțime de bijuterii scumpe în același timp și se transformă într-un brad de Crăciun. Noi înțelegem că bijuteriile sunt un indiciu de avere și de lux, dar, totuși, pentru stilul de zi cu zi este mai bine să alegi accesorii mai modeste. Moderația – este cheia și în acest caz. Cel puțin, este dorit fără diamante de 20 de carate.

12. Poartă genți de dimensiuni mici și îngrijite

Încearcă să evitați rucsacurile mari, care se aseamănă mai mult cu pungile de cumpărături pentru produse alimentare. Poartă poșete sau genți elegante de dimensiuni mici – acestea nu vor strica niciodată imaginea ta elegantă.

13. Cumpără numai îmbrăcăminte de calitate înaltă

Noi credem, că ai ajuns deja la realizarea, că este mai bine să cumperi câteva haine de înaltă calitate și scumpe, pentru garderoba ta de bază, decât să cumperi toate bluzele fără culoare și cu firele spânzurate de pe la magazinele de vânzări. O femeie după 40 de ani nu își poate permite să poarte haine de proastă calitate, care nu supraviețuiește mai mult de un sezon. O geantă scumpă, un palton elegant, niște pantofi foarte frumoși – alege variantele perfecte și bucură-te câțiva ani.

14. Eleganța se găsește întotdeauna în simplitate

Hai să lăsăm experimentele cu tendințele de modă fetelor mai tinere, ok? Clasica veșnică – iată, de ce are nevoie o femeie după 40 pentru a fi frumoasă și elegantă. Pantaloni clasici, bluze feminine, o jachetă elegantă – toate astea nu vor ieși niciodată din modă. După cum se spune, simplu și cu bun gust.

15. Fii curată și bine îngrijită

Nu există femei urâte. Există doar cele, care nu doresc să aibă grijă de pieleasa, de păr, unghii și haine. Desigur, poți justifica această neglijență cu lipsa de timp, dar cu noi această scuză nu va funcționa. Noi declarăm oficial: dragi femei, iubiți-vă și respectați-vă pe voi înșivă, și atunci vă vor iubi toți în jurul vostru!

Pentru o piele tanara recomandăm o crema antirid uimitoare

Related posts

Leave a Comment