Lifestyle 

Cum să începi corect ziua?

 1. Prima oră după trezire este cea mai prețioasă.

Robin Sharma susținea, că prima oră a zilei este cel mai important timp al zilei. În acest interval de timp, trebuie să se acorde o atenție deosebită autodezvoltării și autocontrolului. Trebuie să te abții de la contactul cu așa lucruri cum ar fi televizorul, radioul, calculatorul, laptopul, telefonul mobil, etc. Acestea îți umplu creierul tău cu o mulțime de informații inutile și uneori chiar dăunătoare. la început noi am spus despre autodezvoltare, astfel încât ar trebui să-ți dedici prima oră a dimineții tale pentru a crea note necesare, pentru meditație, contemplare sau pentru citirea unor cărți motivaționale. Ține minte – cu cât mai productiv și corect va trece prima oră a zilei tale, cu atât mai bine îți vei petrece întreaga zi, vei avea energie și bună dispoziția pe tot parcursul zilei.

 1. Paginile de dimineață.

Dimineața – este probabil momentul cel mai favorabil pentru scrierea paginilor de dimineață. Astfel de pagini te inspiră excelent și îți eliberează capul de povara gândurilor inutile. În timp ce vei scrie aceste pagini dimineața, vei simți adevărata ta stare, în care te afli. Paginile de dimineață sunt adesea asociate cu paginile unui jurnal personal.

 1. Meditația de dimineață.

Una dintre cele mai simple este meditația Savasana din yoga. Aceasta constă în faptul că o persoană stă lungită în liniște timp de aproximativ 15 minute, fără a se mișca și are ca scop să reducă la minimum gândurile din cap, oricare ar fi acestea – pozitive sau negative.

 1. Afirmațiile.

Dimineața este foarte util să se folosească cuvinte pozitive, deoarece acestea îți vor seta în modul cel mai direct starea de spirit pentru întreaga zi. Încearcă și te vei convinge. Iată un exemplu: „În fiecare zi eu mă bucur de viață”. „Fiecare zi este ca o sărbătoare pentru mine”. „Viața este o serie fără sfârșit de bucurie, succes și iubire”. Chiar ajută!

 1. Cărți folositoare.

Poți și chiar ar trebui să citești cărți bune și folositoare. Poți face acest lucru și în cazul în care nu-ți place să scrii des despre ceva. Lasă pentru citire cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Dacă o vei face regulat, s-ar putea în curând să termini nu numai o singură carte, uneori masivă în dimensiune și cu un sens greu de înțeles.

 1. Fă sport.

Exercițiile fizice de dimineață au avantajele sale. Cel mai important este faptul că dimineața, rezistența la dorința de a face sport este cu mult mai mică, decât seara, deoarece ziua abia s-a început, tu încă nu ești obosit și nu ai atâtea planuri, ca în a doua jumătate a zilei. Fă în primul rând ceea, ce este foarte sănătos pentru organismul tău și apoi respiră liber toată ziua.

 1. Treburile importante.

Dacă lucrezi sau ești un freelancer, amintiți-vă sfaturile celor mai de succes oameni, care sunt de acord într-un singur lucru, și anume, că toate cele mai importante treburi și lucruri trebuie să încerci să le termini în prima jumătate a zilei. Dimineața, chiar și cele mai dificile probleme se rezolvă fără mare efort. Acest fapt este legat direct cu rezerva de puteri, care este imensă și nu a fost cheltuită încă la momentul dat, adică dimineața. Nu degeaba instituțiile de învățământ, cum ar fi școlile și universitățile, de când au fost înființate ele, lucrează de la ora 9. Dimineața este timpul când activitate creatoare se află la nivel maxim.

 1. Planul de zi.

Dimineața este de cel mai ușor de a întocmi un plan pentru ziua care vine. Nu fi leneș și creează note pentru întreaga zi, precum și un program, care va include toate treburile și lucrurile, care trebuie de făcut.

 1. Fii calm.

Este de dorit să încerci să faci așa, ca fiecare dimineață să fie cât se poate de liniștită și relaxantă. Fiindcă, ce dispoziție vei avea în acest timp de dimineață, nu te va părăsi până la culcare. Dacă observi, că în fiecare dimineață nu îți ajunge timp și te grăbești mereu, aceasta înseamnă, că ar trebui să te trezești mai devreme.

 1. Fii recunoscător.

Dimineața, poți de asemenea să faci notițe, care vor arăta toate lucrurile pentru care ești recunoscător. Asta te va face cu siguranță să începi ziua cu bună dispoziție și să fii mai prietenos cu cei din jur. Încearcă să spui cu glas și să scrii cât mai des toate lucrurile, pentru care ești recunoscător lui Dumnezeu și oamenilor din jurul tău, sau pentru darurile universului, numește-le cum îți place. În celebrul film „The Secret” mergea vorba despre Piatra Recunoștinței. Poți urma aceeași cale și să fii recunoscător pentru absolut tot ceea, ce ai în viața ta.

 1. Un pahar de apă.

Imediat după ce te trezești, primul lucru pe care trebuie să-l faci – bea cel puțin un pahar cu apă, de preferință 2-3. Acest lucru este necesar pentru a compensa umiditatea pierdută în timpul somnului lung și pentru a te trezi mai repede și mai plin de energie. Există oameni, care își încarcă apa din paharul său cu pozitiv și bunătate.

Începe să urmezi aceste sfaturi și vei observa în curând cât de mult a crescut productivitatea ta și percepția a fiecărei zi. Vei începe să te miri din ce în ce mai des, că până la prânz ți-ai făcut toate treburile deja, iar a doua parte a zilei ți se va părea o odihnă, nu greutate. Vei avea mult mai mult timp liber, pe care ai dreptul să-l cheltui pe hobby-urile tale preferate, familie sau pentru alte lucruri necesare.

Probabil singura dificultate în toate acestea este dorința ta de a învăța și de a te obișnui să faci toate aceste lucruri. Însă, odată ce vei învăța cum să lupți cu dorința „de a dormi încă puțin”, vei obține mult mai multe beneficii și vei descoperi noi orizonturi mai îndepărtate pentru propria dezvoltare.

 

Related posts

Leave a Comment