Lifestyle 

Cum să înveți  un copil să aibă o alimentație corectă

Jamie Oliver timp de mai mulți ani se luptă cu sistemul de alimentare școlară, care ucide la propriu copii. Să sperăm la un bucătar celebru nu este nevoie, așa că trebuie să învățăm copii  la o alimentația sănătoasă cu propriile puteri.

De ce este important pentru copii să se alimenteze corect

De ce  Jamie Oliver, s-a năpustit asupra produselot alimentare în cantinele școlare? Pentru că  copiii din Marea Britanie și SUA se alimentează la școală cu nuggets , burgeri și chips-uri. Toate acestea se consumă cu  ketchup, milkshake dulce și băuturi carbogazoase și aceastea se  exprimă în epidemia de obezitate.

Și nu merge vorba despre conținutul de grăsimi al alimentelor și cantitatea enorma de zahăr, deoarece de  multe ori mâncarea de la școală este imposibil de înghițit. Încercările de a încadra un prînz util  cu o suma minimă rezultă  acest lucru:

Cum să înveți  un copil să aibă o alimentație corectă

Excesul de greutate nu este dat ca un cadou  la vârsta de 18 ani, este adunat treptat și imperceptibil. Jamie Oliver are dreptate atunci cînd  spune că obiceiul de a se alimenta cu mîncare nesănătoasă se formează din copilărie, și să te lupți cu consecințele este întotdeauna mai dificil decât să le previni.

Așa cum la un  bucătar-șef, care se ocupă cu reformarea sistemului de alimentație în școli, nu avem nici o speranță, trebuie să luăm  problema în propriile mîini și să începem să formăm obiceiuri bune pentru  copiii noștri.

Nu obligați să se alimenteze  în cantina  școlii

Dacă nu v-a mers  cu bucătarii, iar copilul vostru nu mănîncă la școală, atunci aruncați bani pentru prînz  în vînt. Copilul tău oricum v-a cumpăra o plăcintă, sau crackerși. Nu trebuie  să transformăm  o masă caldă în una absolută, chiar daca este sănatoasă. Supa nu salvează de gastrită, care este cauzata de bacterii și agravează stresul. Mai ales supa, care nu este  mîncată.

Alimentarea  neregulată cu adevarat declanșează inflamații. Dar dacă alegerea este dintre un prînz dezgustător sau  o gustare utilă, dar uscată,atunci mai bine alegeți pe a doua . Și întrebarea cu lichidul se rezolvă cu o sticlă de compot  sau cu un  suc.

Problema este că, pentru a pregăti  un prânz pentru ăntreaga zi , mai ales eleviilor de liceu, este dificil. Nu este  frigider, să reîncălzești  prânzul nu ai unde , dar încă mai trebuie să-l duci în rucsacul plin  cu manuale . Din păcate, aici vă poate ajuta doar să luați prînzul la o cafenea.

Alimentează-te corect acasă

Nu contează cum stau lucrurile la școală, dimineața și seara avem totul la îndemână, iar  obiceiurile alimentare de bază sunt stabilite în familie. Singura modalitate de a arăta copilului dumneavoastră – îl lăsați fără obțiuni. Adică  acasă trebuie să fie doar mîncare sănatoasă. Asta înseamnă, fără o tonă de zahăr, minim prelucrate, fierte fără litri de ulei și fără prăjire. Și nici un fel de conserve.

Alimentele  proaspete neprelucrate, din care pregătim acasă, în marea majoritate sunt sănătoase. Nu te obosi în căutarea altor  feluri de mâncare super-sănătoase . Pentru început , aruncați toată maioneza din frigider.

Învață să gătești

Dacă considerați că ce e sănătos nu poate fi gustos , atunci aveți probleme cu gătitul . La fel și  Jamie Oliver face față cu sarcina, iar multe dintre sfaturile lui le vom publica și noi .

Fast foodul și franzelele sunt  apetisante de la  zahăr, sare și arome. Pentru a concura cu o astfel de artilerie este posibil  doar  cu bucatele de la care te face să salivezi. Adică de la una gustoasă și frumos servită .

Nu forța să manînce produsele pe care nu le iubește

Copilul dumneavoastră este puțin probabil că va dori să mănânce broccoli scos din aburitor , și eu îl înțeleg. Nu vă concentrați asupra proprietăților magice ale unui produs,înlocuiește -l în alimentație cu alceva. Este imposibil de a insufla obiceiuri alimentare sănătoase, cu o lipsă de dorință.

Nu depozitati acasă dulciurile

Rezerva  de biscuiti și ciocolată nu pe fiecare adult îl lasă  indiferent, atunci ce să mai vorbim despre copii. Cumpară dulciuri cîte puțin,  ca să mănînce doar o portie de desert. Mai puține ispite – sunt mai putine șanse sa fii atras.

Treptat reduceți cantitatea de sare

Organizația Mondială a Sănătății recomandă pe  zi, nu mai mult de 5 grame de sare. Este mai puțin de o linguriță de ceai. Însă în medie, mîncăm  1,5-2,5 ori mai mult.

Alimentația sănătoasă …

Lipsa de sare ajută de a renunța la fast-food. Deoarece produsele alimentare finite și produsele semifinite încep să pară prea sărate, atunci când receptorii se obișnuiesc cu adevăratul  gust al produsului.

Folosiți condimente naturale

Doar dacă, bineințeles, nu aveți  alergii. Condimentele  naturale – potențatori de aromă similară, doar mult mai naturale și mai sănătoase. Alternativă  sănătoasă a aditivilor  alimentari.

Ziua «alimentației nesănătoase»

Oricum , copilul v-a mînca ceva nu este prea sanatos , mai ales adolescenții: cum să te abții atunci cînd toți colegii merg la burgeri? Ia problema sub control și mergeți o zi la  fast-food, pentru a nu transforma mîncarea nesănătoasă într-o plăcere interzisă.

Discutași despre beneficii într-un limbaj accesibil

Copilul nu înțelege ce sunt beneficiile. Asta noi știm deja  ce este tensiune arterială ridicată, excesul de greutate si gastrita. Pentru copiii problemele de sănătate sunt prea departe, le este dificil să renunțe la ceva nesănătos, dar atât de gustoase, pentru un viitor  neclar.

Rugați  un antrenor la școala  de sport să vorbească cu copiii

Este foarte  bine, dacă copilul dumneavoastră este implicat în sport. Deoarece nici un antrenor din lume  nu v-a fi adept al  alimentației  nesănătoase. Rugați antrenorul  să organizeze o scurtă lecție (dacă nu a făcut-o) cu privire la alimentație corectă și cum afectează rezultatele în sport. Autoritatea lui ar trebui să funcționeze.

Concluzii

Discutați cu copiii într-un limbaj accesibil. Spune-i cum îl poate ajuta  un anumit produs. De la cartofi  avem mai multă energie. Carnea este necesară pentru a consolida mușchii și să dai bine normativele la educație fizică. Alunele ajuta să rezolvi exemple și sarcini complexe. Este deja un  beneficiu clar, și nu o sănătate abstractă.

Pentru adolescenții nu v-a fi de prisos să le amintim , că  alimentare afectează în mod direct aspectului fizic.

 

Ce metodă de alimentația pentru copii credeți că este cea mai potrivită?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment