Lifestyle 

Cum să nu mai fii workaholic

Dacă ai observat, că toate gândurile tale sunt ocupate exclusiv de muncă, acasă, în ospeție, în vacanță nu poți scăpa de gândurile cu privire la fobul tău, asta înseamnă numai un lucru – ești un workaholic, adică dependent de muncă. Dacă o femeie nu va uita, că munca nu este cel mai important lucru în viață, ea își va cehltui viața în zadar. Această femeie nu va crea o familie, va scăpa o mulțime de oportunități diferite și va scăpa tot ce este mai minunat și interesant în jurul său. Să fii un dependent de muncă este dăunător sănătății, trebuie să învățăm să ne oprim în timp să și să stabilim prioritățile importante.

Cum să nu mai fii un workaholic? Este necesar să decizi, pentru ce îți trăiești viața. Trebuie să găsești momentul potrivit și să te gândești, pentru ce tu muncești și cum îți imaginezi viața ta peste zece, douăzeci de ani? Vei avea oare un soț iubit, copii, prieteni, câine de companie, călătorii, hobby-uri? Nu poți renunța la totul numai de dragul carierei.

Trebuie să fii capabilă să-ți evaluezi propriile puteri, să iei asupra ta atât lucru, cât vei putea efectua într-o zi. La sfârșitul zilei, mergând acasă, trebuie să încerci să te ”setezi” pe alte lucruri. Tu nu ești un robot, nu trebuie să încerci să faci totul ideal, este suficient doar să-ți îndeplinești calitativ sarcinile puse în fața ta. Poți învăța managementul timpului, care te va ajuta să-ți petreci mai puțin timp la locul de muncă. Nu trebuie să uiți despre sănătatea ta, ar fi bine să vizitezi regulat dentistul, ginecologul și alți medici pentru a-ți menține sănătatea întro stare excelentă. Mergi la masaj. Hobby-urile îți pot distrage atenția de la job și te pot interesa de ceva nou. Trebuie să încerci să găsești un hobby pentru tine, acesta poate fi brodatul, gătitul, cultivarea de flori sau altceva. Lasă timp și pentru activitățile culturale, pentru comunicarea cu familia, pentru întâlnirile cu prietenii, etc.

Ține minte, cel mai important lucru din viața unei femei – copiii ei. Copiii cresc foarte repede, nuici nu vei observa, când ei deja nu vor mai avea nevoie de basme, de leagăne și jucării. Foarte repede ei vor deveni complet independenți. Și dacă tu îți vei dedica tot timpul tău jobului, ei vor crește în curând și veți fi străini. Și niciun succes în carieră nu poate corecta asta. Toate femeile, fără excepție, sunt demne de dragoste, dar numai cu condiția că ea are timp pentru dragoste. Un bărbat nu va dori să-și lege viața cu o femeie, care nu are timp pentru el, iar dacă ea are deja un bărbat, el poate pleca în curând de la femeia, care îl neglijează.

Related posts

Leave a Comment