Sex/Relații 

Cum să nu se răcească relatia după naștere 

În așteptarea primului copil, femeia timp de nouă luni se pregătește pentru naștere – adică asta e tot ce o interesează la moment. Ea vrea să treacă cât mai curând posibil și cât mai ușor prin acest eveniment dificil, și apoi să se dedice cu totul maternității. Dar, cu nașterea copilului dificultățile sunt doar la începutul său și nu totul merge atât de roz cum îți imaginai. Relația cu soțul după nașterea copilului se deteriorează catastrofic, și în acest timp, care ar trebui să fie foarte fericit, asupra familiei atârnă amenințarea divorțului.

Nu te relaxa!

Apariția unui copil într-o familie tânără – este un adevărat examen de rezistență al cuplului. Acest examen sau poate uni soții chiar mai mult, sau poate demonstra, că relația lor nu se ține pe stima de sine, pe înțelegere și ajutorul reciproc.

Tânăra mamă de acum întotdeauna va avea un aspect obosit, nu mai are grijă de sine, ea se concentrează numai pe copil. Bărbatului însă nu-i place categoric așa atitudine. El nu s-a căsătorit cu o cloșcă neatractivă, cum arată soția lui acum. Cu toate acestea, oare nu vrea el prea multe de la ea? Femeia trebuie să fie fizic întotdeauna aproape de nou-născut, să aibă grijă de el în mod constant. Ea pur și simplu nu are timp (iar uneori nici puteri) să-și facă o coafură sexy și machiaj, și ea nici nu vede sens în asta.

Însă, chiar și cu toate aceste probleme, tânăra mamă nu trebuie să se descurajeze. Ea ar trebui să mențină un microclimat sănătos în familie. Relația cu soțul ei oricum se vor schimba într-un mod sau altul. Dar numai ea are dreptul de a decide – dacă acestea se vor strica iremediabil, sau se vor ridica la un alt nivel.

Depăşirea capcanelor

  • Odată cu nașterea unui copil, pe bărbați cade o responsabilitate uriașă, iar majoritatea dintre ei nu sunt conștienți încă de gradul seriozității acestei responsabilități. Și chiar dacă ei sunt conștienți, ei se tem de ea, uneori chiar până la panică. Ei nu vor să accepte ideea că viața lor lipsită de griji a ajuns la capăt și cad în depresie. Unii dintre ei petrec foarte puțin timp cu copilul său, plângându-se că ei obosesc foarte mult de la astfel de griji. Aceasta și devine cauza apariției conflictului între soți. Soția îi amintește răzbunător soțului, cât de greu i-a fost ei să poarte un copil sub inimă timp de nouă luni, să sufere de toxemie gravidică, să treacă prin nașterea dureroasă, iar acum la fiecare trei ore trebuie să alăpteze copilul. Dar ea nu ar trebui să se grăbească să dea vina pe soțul său, să-i arate pretenții, reproșuri, etc. Pur și simplu vorbește cu el de la inimă la inimă, ascultă-l și tu ce are el pe suflet. Poate că el, de asemenea, îți va reaminti cum în tot acest timp el făcea reparații în camera copilului, era ocupat de crearea unei vieți mai confortabile, la fel ca și tine nu dormea destul. Da-i o șansă să se odihnească măcar puțin. Și atunci el va avea puteri și dorință de a te ajuta.
  • Bărbații într-adevăr nu înțeleg ce pot face ei cu un copil. Un alt lucru este atunci când el va crește un pic. Atunci el va putea să-l ia o plimbare, să-l ia de mânuță, să vorbească cu el, să-i povestească ceva. dar până atunci… El sau urlă, când îi este foame, sau doarme ore la rând. Care este rolul lor de bărbat în toate astea? Iar femeile în acest moment, la rândul său, într-adevăr nu înțeleg cum poate fi bărbatul lor atât de insensibil? Ca urmare, soțul se închide în sine însuși, iar soția, încercând să găsească un contact cu el, doar agravează problema, găsind zonele dureroase și insistând ca el să acordemai multă atenție copilului lor.
  • Nu trebuie să ceri acum de la soțul tău emoțiile, pe care el nu poate încă să le arate. Instinctul de tată se trezește mai târziu. Dar, pe de altă parte, ar fi o mare greșeală să-l înlături complet de la îngrijirea copilului. Încercați să distribuiți sarcinile și responsabilitățile în mod egal, nu-ți fie teamă să lași copilul cu soțul tău și încurajează-l ori de câte ori el manifestă dorința de a te ajuta. În aceste vremuri grele, în relația voastră cuvântul principal ar trebui să fie „împreună.“ Nu lua toate treburile și grijile asupra ta, temându-se că soțul tău va face ceva greșit, dacă va rămâne singur cu copilul. Nimeni nu va aprecia sacrificiul tău, iar tu doar vei deveni și mai supărată, și încă o dată vei ajunge la concluzia, că soțul tău nu te ajută deloc și nici nu vrea să facă asta.
  • Odată cu nașterea unui copil bărbații încep să se simtă ”în plus”, inutili. Între el și soție crește înstrăinarea: gama de interese a tinerei mame este acum limitată la subiecte legate de copil, iar bărbatul nu este deloc interesant de asta. În această situație, femeia ar trebui să-și controleze vorbirea și să diversifice subiectele conversațiilor dintre ei. În special, trebuie numaidecât să-l întrebi cum și-a petrecut ziua, ce mai are nou, etc.
  • Relațiile sexuale, care sunt atât de important pentru un bărbat, se schimbă la fel de mult odată cu nașterea copilului. Femeia nu și-a revenit încă după naștere, simte în mod constant un disconfort fizic și nu se poate forța să facă sex cu soțul său. El ar trebui pur și simplu să accepte acest fapt și să aibă răbdare – deoarece ceea ce se întâmplă este temporar. Dar, sinceri să fim, și din această situație femeile pot găsi o cale de ieșire. Dacă ești incredibil de obosită, iar soțul nu mai poate aștepta, te-a dorit prea puternic, atunci trebuie să ”te lași”. Tu doar nu vrei ca soțul tău să-și găsească o amantă. Pe lângă toate astesa, pentru a menține o relație armonioasă, nu te relaxa prea mult și ai grijă de corpul tău sau într-o zi te vei trezi și te vei speria de aspectul tău.

Cred că toșți sunt de acord – este foarte dificil de a fi în același timp și o mamă perfectă, și o soție grijulie, și o amantă sexy. Dar, la urma urmei, pentru orice femeie nu există nimic mai important în lume decât familia sa. Așa că trebuie să depui puțin pentru a o păstra. Bărbatul vrea să vadă lângă el o femeie care se iubește, și se bucură de fiecare zi.

Related posts

Leave a Comment