Lifestyle 

Cum să nu-ți mai fie frică de vârstă? Povestește un psiholog bărbat

„Frica de vârstă este frica unei femei de a rămâne singură cu sine însuşi, pentru că ele nu reprezintă nimic de la sine. Ele nu se pot susține singure, nu se pot distra, nu știu să fie fericite singure, ele nu au prieteni și rude, care ar fi lângă ele, pentru că ele sunt niște oameni interesați, care se află înafara apartenenței la sexul masculin sau feminin. Ele se simt doar ca niște bunuri pe piață, unde femeile oferă, iar bărbații aleg”.

Să începem cu un adevăr evident: nu toate femeile își fac griji din cauza vârstei. Cineva nu-și face griji toată viața din cauza cifrei din pașaport, iar cineva începe să devină nervos deja în vârsta de 20-25 de ani: am auzit personal, cum o fată cu suferință în voce spunea prietenei sale: „Ei bine, noi demult nu mai avem 18 ani…” Apoi s-a dovedit că aceste domnișoare aveau câte 22 de ani. Iar a treizecea aniversare pentru mulți este sfârșitul întregii vieți în general. Aceasta este o tragedie. Mai rău decât asta poate fi doar infernala aniversare de 40 de ani… De la 30 până la 40 ea a trăit ca o femeie bătrână, iar la 40 ea este gata să ceară eutanasie, pentru că nu poate exista niciun fel de viață după această ultimă graniță.

În același timp, ce este important: apropierea de aniversarea de 30, 40, 50 de ani este inevitabilă. Iar femeia încetează să mai trăiască din plin cu mult timp înainte de sosirea oricărei „date de sfârșit” aleasă de ea. Ea trăiește în așteptarea acestei execuții, toată viața sa conștientă ea nu se bucură de fiecare an trăit, nu-și primește plăcere de la acești ani, dar vede în ei doar un pas spre nimic, viața ei este un drum spre iad.

Amintește-ți, cât de des femeile se supără, când cineva o întreabă câți ani are, ba chiar consideră că este o întrebare ofensivă. Câte femei nu sărbătoresc zilele de naștere, deoarece le reamintesc, că a trecut un alt an. Un an oribil, tragic, apocalipsa este tot mai aproape.

Ce atitudine ar trebui să ai față de vârstă

Complexele, temerile, neîncrederea în sine și, cel mai important, stima de sine foarte scăzută – acestea sunt principalele motive pentru această atitudine față de vârstă. De ce? Dacă o femeie este fericită, iubită, iubește, atunci ea trece în liniște prin toate aceste granițe necunoscute, fără să se gândească, că ar trebui, de fapt, să sufere. Pentru ea vârsta este aceeași caracteristică a personalității ei, ca și culoarea ochilor sau înălțimea. Doar nimănui nu-i vine în cap să fie jenat de faptul, că are ochii căprui și înălțimea de 165?  Nu-i așa? Așa că nici ei nu-i vine în cap niciodată să-și ascundă vârsta, să se simtă complexată din cauza vârstei, deoarece în viața ei există prea multe lucruri interesante. Copiii termină școala, la serviciu sunt multe proiecte noi, familia se pregătește pentru aniversarea străbunicii – nu contează, principalul lucru este că viața ei este plină de evenimente, ea este înconjurată de cei dragi, care, demn de menționat, de la un an la altul tot nu devin mai tineri. Dar ea apreciază acest lucru. Ea își apreciază experiența sa, ea își apreciază grijile sale, ea își apreciază modificările dobândite, deoarece toate acestea reflectă calea prin care ea a trecut până în ziua de astăzi. Ea este recunoscătoare pentru lecțiile de viață, ea extrage experiență din înfrângeri și știe cum să sărbătorească victoriile. Ea nu se transformă, ca persoană, într-o banală, să mă scuzați de cuvinte, bucată de carne vie, care poate fi caracterizată numai prin gradul de prospețime.

Schimbăm atitudinea față de vârsta femeilor

Dacă o femeie se teme de vârstă, în primul rând, asta înseamnă, că ea nu crede în ea însăși. Dacă este singură, ea se teme că nu va întâlni pe nimeni și că va rămâne singură până la moarte, înconjurată de 40 de pisici. Dacă este căsătorită, se teme permanent, că soțul ei este pe cale să o părărsească, schimbând „40 pe două de 20”, ea suferă și tace, atunci când cineva glumește de celulita sau plinătatea ei, pentru că ea crede că toată chestia constă în aspectul fizic, în lichiditatea corpului și disponibilitatea acestuia pentru satisfacerea nevoilor altora. Și atunci ele încep „lupta pentru recoltare”. Spa-uri, cosmetologi, injecții, liposucție, chirurgie plastică – și doar un procent mic face acest lucru din motive medicale sau pentru a elimina deficiențele obiective. În 99% din cazuri este o încercare de a înșela timpul, de a întineri și, prin urmare, de a-și prelungi în acest fel perioada cererii sale. Uneori această dorință este sublimată în îmbrăcămintea adolescentă, coafuri, comportament infantil și nenatural.

Femeia și vârsta

Mai mult decât orice în lume, aceste femei se tem să rămână singure cu sine însuşi, pentru că ele nu reprezintă nimic de la sine. Ele nu se pot susține singure, nu se pot distra, nu știu să fie fericite singure, ele nu au prieteni și rude, care ar fi lângă ele, pentru că ele sunt niște oameni interesați, care se află înafara apartenenței la vreun sex. Ele se simt doar ca niște bunuri pe piață, unde femeile oferă, iar bărbații aleg și bărbații aleg.

O femeie cu încredere în sine nu va merge niciodată pe piață în calitate de marfă. O să meargă acolo (dacă va merge în genere, deoarece bărbații de obicei au grijă de așa femei, și ele nu au necesitatea de a merge undeva) doar în calitate de cumpărător. Ea va alege un bărbat demn, dacă va decide că ea are nevoie de el în viață pentru o mai mare bucurie. Și va găsi un așa bărbat, eu garantez.

Psihicul nostru este aranjat astfel, încât oamenii din jur să ne vadă exact așa cum ne imaginăm noi înșine. Te consideri lipsită de valoare, bătrână și inutilă? Vei primi exact o astfel de atitudine de la cei din jurul tău. Ești sigură că ești frumoasă, atrăgătoare și demnă de ceva mai bun? Așa se vor gândi la tine și alții. Știu că sună banal și e o frază veche cât lumea, dar nimeni nu va iubi un om, care nu se iubește pe sine.

Fericirea feminină și vârsta

Fericirea nu este o funcție externă, ci una internă. Un bărbat normal, nu nevrotic, va prefera întotdeauna o femeie luminoasă, încrezătoare, glumeață și independentă, decât un „șoarece gri” complexată. Nici frumusețea, nici volumul taliei, nici lungimea picioarelor, nici mărimea sânului, în principiu, nu joacă nici un rol aici. Am o clientă, care este atât de frumoasă, încât atunci când i-am văzut fotografia, se părea că toate Miss World ar trebui să plece și să se înece de invidie. Iar când ea a venit la mine fizic, ea nu am înțeles unde este frumusețea ei. Pentru că ea are un munte uriaș de probleme psihologice, complexe strașnice și o mașină de nevroze. Ea singură nu-și vede frumusețea, nu o apreciază, nu se mândrește cu ea însăși – și toată lumea din jur încetează de asemenea să vadă asta.

Din păcate, în ziua de astăzi imaginea „frumuseții adevărate” este impusă foarte agresiv, și lumea nu înțelege, că fiecare persoană este frumoasă. Fiecare în felul său. Dacă nu ar veni din toate crăpăturile frazele de genul: „Fă-ți picioarele netede, crește-ți păr până la fund și bagă-ți botox în fund, de altfel nimeni nu te va lua de soție” – atunci imaginea s-ar fi schimbat complet.

Permite-mi să-ți reamintesc, că în lume există o mulțime de exemple de cupluri iubitoare, în care o soția este mult mai în vârstă decât soțul ei, nu are un aspect fizic de model, nu are miliarde și totuși aceste perechi sunt puternice, soții sunt îndrăgostiți în soțiile lor  și nicio tânără cu nasul pe sus nu a putut să se bage între ei și „să-l fure” pe acest bărbat la soția lui.

Concluzii. Cum să nu-ți fie frică de vârsta ta?

Prin urmare, aș sfătui fiecare femeie să înceapă cu dragostea față de sine însuși. La orice vârstă, chiar acum, găsește în tine o sută de milioane de avantaje. Ești frumoasă.

Poți fi sigură că meriți fericirea. Și nimeni nu are dreptul să-ți reproșeze de vreun rid sau altceva. Nu te mai gândi la tine ca la o bucată de carne.

Ești o femeie, ești dorită și atrăgătoare.

De îndată ce vei vedea asta singură, toată lumea din jur va vedea și ea.

Îți este frică să îmbătrânești?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment