Frumusețe Sănătate 

Cum să obții un abdomen perfect? Instrucţiuni detaliate

Oamenii de știință au constatat faptul că abdomenul este o parte a corpului, care slăbește în ultimul rând. Și, dacă s-a întâmplat așa, că ai câștigat în greutate, talia va fi prima, care te va face să observi cele câteva kilograme în plus.

Și, dacă iarna „burtica” poate fi ascunsă sub haine, în scimb vara, cu toții vrem să înotăm și să facem plajă fără a ne face griji de figură.

Și, cu toate că un abdomen plat nu este o treabă rapidă, o abordarea corectă a problemei îți va permite doar în două săptămâni să observi rezultatele impresionante.

Alimentația

 1. Concentrează-te pe feluri de mâncare, care umple complet stomacul, deoarece acestea îți vor aduce un număr minim de calorii – supe de legume, salate și caserole.
 2. Încearcă să-ți păcălești creierul prin consumul de unele fructe uscate sau miere în loc de ciocolată, înlocuind cașcavalul gras cu brânză de vaci presată, iar chiftelele – cu tocană (fără a a dăuga ulei).
 3. Este foarte important să nu amesteci proteinele, grăsimile și glucidele.
 4. Renunță cel puțin pentru un timp la orezul alb, la griș, paste, pâine, produse de patiserie și cofetărie.
 5. Cu cât mai puțină sare consumi, cu atât mai puțin lichid se reține în organism.
 6. Adaugă condimente pentru a îmbunătăți aroma sau gustul alimentelor. În special piperul roșu, nucșoara și scorțișoara sunt foarte benefice pentru organism.
 7. Doi litri de apă pe zi îți vor accelera considerabil metabolismul.

Trucuri secrete

 1. Lucrează-ți abdomenul dimineața pe stomacul gol.
 2. Nu merită să faci mai multe repetări a unor exerciții ineficiente. Este mai bine să faci 10 înclinări cu gantere, decât douăzeci fără ele.
 3. Cea mai eficientă variantă – repetările constante a diferitor exerciții fără oprire. Alternează cele dificile și cele ușoare. Dar, trebuie să faci totul la putere maximă, în caz contrar, nu te așteapta la rezultate rapide.
 4. Este foarte important să respiri corect. Atunci când încordezi mușchii, expiră. Relaxare – inspiră.
 5. Frecvența efectuării exercițiilor – cel puțin de trei ori pe săptămână. Dar, totuși, este mai bine câte o oră în fiecare zi.

Cele mai eficiente exerciții

 1. Plank (plansa) – este un exercițiu static pentru întărirea mușchilor abdominali, precum și a picioarelor și spatelui.

Corpul trebuie să fie menținut în poziția corectă și maxim fixă. Culcă-te pe podea cu fața în jos, îndoaie coatele sub un unghi de 90 de grade, te sprijini în degetele de la picioare și în antebrațe. Corpul trebuie să aibă forma unei linii drepte. Nu apleca capul și nu coborî bărbia la piept, nu lăsa bazinul să coboare spre podea și ține picioarele împreunate. Încordează toți mușchii, înclusiv cei ai abdomenului și nu-i relaxa până la sfârșitul exercițiului. Începe cu sesiuni scurte, mărind de fiecare dată timpul antrenamentului. Acest exercițiu poate fi  efectuat atât pe mâinile drepte, cât și pe coate, lateral, cu o mână sau cu un picior ridicat.

 1. Exercițiul cu mingea.

Exercițiul te va ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen și să obții o talie subțire.

Stai așezată jos. Coapsele și partea superioară a corpului seamănă cu litera V. Ia o minge cu ambele mâini. Întoarce-ți corpul în stânga și în dreapta, fără ca picioarele să atingă podeaua, mutând mingea sincronic. Fă trei seturi a câte 15 repetări.

 1. Exercițiul favorit al Madonnei.

Văzând abdomenul perfect al acestei femei, sigur putem avea încredere în experiența ei și în sfaturile ei.

Culcă-te pe podea pe spate. Picioarele îndoite în unghi drept, mâinile la ceafă. Picioarele se mișcă în direcția spre cap. Ridică-le la 135 de grade, apoi îndreaptă-le. Inspiră și numără până la cinci. Adu picioarele la poziția de la început. Efectuează două seturi a câte 15 ori.

 1. Pentru a scăpa de grăsimea de pe”abdomenul inferior”.

Culcă-te pe podea pe spate. Picioarele îndoite în unghi drepte. Între tălpi se ține o halteră (începe cu un kilogram). Trebuie să cobori picioarele, lăsând haltera pe podea, apoi să o ridici cu picioarele din nou, aducând picioarele la poziția – 90 de grade.

Bodyflex

Autorul cărții „O siluetă magnifică în 15 minute pe zi” ne propune un simplu set de exerciții combinate cu oprirea respirației. Efectul acestui complex se bazează pe procesele biochimice din organismul nostru. Oxigenul, care pătrunde în organism într-o cantitate mare (când oprim respirația), arde grăsimea.

Este suficient doar cincisprezece minute pe zi – și într-o săptămână, volumul corpului tău se va reduce în mod semnificativ! Lucrul cel mai important este de a face totul corect și consecvent. Pentru a face acest lucru, descarcă cartea „O siluetă magnifică în 15 minute pe zii” scrisă de Greer Childers sau vizionează videoclipul ei (pe care îl poți găsi cu ușurință pe Internet) și începe imediat să-ți „faci” corpul tău!

Metoda japoneză

Timp de zece ani, medicul japonez Fukutsudzi face abdomenele femeilor plate și tonifiate, folosind doar un prosop! Dr. Fukutsudzi este un expert în problemele oaselor și a observat că poziționarea incorectă a oaselor bazinului este principala cauză a depunerii de grăsime la nivelul taliei. De fapt, metoda propusă de Fukutsudzi este mai degrabă un exercițiu de întindere. Dar, fiindcă el are un astfel de efect, de ce să nu încercăm?

 1. Rulează un prosop, apoi leagă-l bine cu o bucată de sfoară.
 2. Întinde-te pe podea și pune prosopul sub tine, în zona lombară, în regiunea de sub buric. Este important ca prosopul să fie un pic mai lat decât spatele tău. Ținând prosopul, întinde-te pe podea.
 3. Picioarele și mâinile trebuie să fie la o distanță egală cu a umerilor.
 4. Apoi rotește ușor tălpile, astfel încât degetele mari să se atingă, iar după asta întinde mâinile deasupra capului și ține palmele în jos, într-o poziție în care cele două degete mici să se atingă.
 5. Deși pare simplu, aceasta nu este o poziție deloc confortabilă. Trebuie să stai așa cel puțin 10 minute, însă ar fi mai bine stai câte 5 minute, de trei ori pe zi.

După ce termini, nu te ridica brusc. Din cauza că oasele și încheieturile devin inflexibile, trebuie să eviți mișcările bruște pentru câteva minute. Studiile au demonstrat eficacitatea acestei metode. Cât de repede poți ajunge la schimbări semnificative? Totul depinde de caracteristicile organismului.

Odată ce începi lupta pentru un abdomen perfect, ține minte, că cel mai important lucru – regularitatea și efectuarea corectă a acestui simplu exercițiu. Dacă vei avea puțină răbdarea și un pic de efort, în curând vei vedea niște rezultate senzaționale!

Stabilește-ți clar scopul, definind termenii și metodele de realizare ale acestuia. Și, cel mai important, crede în tine și în puterile tale. Atunci cu siguranta vei reuși!

Nu putem păstra tăcerea cu privire la beneficiile ciclismului pentru organism

 

 

 

Related posts

Leave a Comment