Sănătate 

Cum să pierzi din greutate timp de o săptămînă și să rămîi în viață

Doriți în  cîteva zile să pierdeți nu mai puțin  de 5kg ? Noi am aflat dacă este posibil, și ce vom fi nevoiți să sacrificăm.

Cum funcționează dietele rapide?

Dietele rapide sunt împărțite în mai multe variante:

  • Trebuie o săptămînă să mîncați conform meniului, care conține o cantitate mică de calorii.
  • Este necesar o săptămînă să ne alimentăm cu un set de produse cu aceeași cantitate nesemnificativă de calorii.
  • Timp de o săptămînă mănînci doar superfood (sau bei cocktailuri),care va distruge grăsimea și în același timp, va vindeca toate bolile.
  • Plus la cele de mai sus enumerate trebuie  să faci ceva  pentru detoxifiere. Aici imaginația autorilor este nelimitată: de la o clismă obișnuită pînă la băi cu cantități mari de sare și împachetări cu folie.

Toate aceste metode unesc două lucruri. Aceasta este o varietate a hărțuirii de sine cînd organismul este supus condițiilor extreme. Probabil  aceasta ajută rapid de a pierde  în greutate.

Oare este posibil de a pierde kilograme într-o săptămână?

Nu întotdeauna. Mult depinde de starea în care a fost greutatea voastră inițial. Omul cu obezitate (în cazul în care indicele de masă corporală mai mare de 30), sau pur și simplu cu exces de  greutate, teoretic, ar putea pierde un kilogram pe zi.

Dar aceasta deloc nu este greutatea pe care ar trebui să o piardă.

În teorie, atunci cînd menții o dietă rapidă, organismul trebuie să foloseasca grăsimea adunată pentru a obține energie, care nu mai este furnizată din mîncare.

În practică, corpul nu este atît de bine dezvoltat , ca  să înțeleagă de ce nu mai primește  un regim alimentar normal. Prin urmare, pierdem nu numai rezervele de grăsime, dar, de asemenea și lichidul din mușchi.

Iar  dacă o persoană nu a avut  inițial exces de greutate, doar dorința de a deveni mai suplu, dar să piardă în greutate practic nu are ce . În acest caz, dieta rapidă nu poate da nici un rezultat.

Există vreo daună ale dietelor rapide?

Daune sunt mai  beneficii

Deoarece menținînd o dietă rapidă,pierderea în greutate – este pierderea de lichide. Organismul pur și simplu nu poate recicla multe kilograme de grăsime în cîteva zile. De aceia, poate pierde rapid numai apa.

Lichidul va pleca în același timp și din piele, și din sânge, și din mușchi. Prin urmare  suferă creierul – anume țesuturile nervoase sunt primele atacate de deshidratare. Ca consecințe fiind dureri de cap și oboseală.

Cu toate acestea, slăbiciunea din lipsa de energie – este efectul așteptat. Dar apariția calculilor biliari – o surpriză neplăcută pentru cei care au surplus de greutate, și decid brusc  mențină  o dieta rigidă.

Efectele cele mai negative ale tuturor acestor diete – încrederea că acestă metodă de pierdere în greutate este corectă. De ce ar trebui în fiecare zi să ai grijă de alimentație, să faci exerciții în mod regulat și la general să te îngrijorezi de  sănătate, atunci cînd poți suferi cîteva zile și să obții rezultat?

Și, desigur, nu putem numi astfel de diete echilibrate. Organismul nu are suficiente minerale, una după alta vor fi atrase probleme ciudate. Pentru a înțelege ce amenință răsfățarea constantă cu  astfel de diete, este deajuns să citiți forumuri.

Iubitorii cursurilor extreme se ântreabă  reciproc cum să scape de dureri în abdomen, probleme cu scaunul , căderea părului, separarea unghiilor, amețeli, eczeme, insomnie, pierderea poftei de mîncare. Unora le este interesant , unde a dispărut menstruația.

Merită aceste trei kilograme atîtea sacrificii? Cu atât mai mult că greutatea se va întoarce, dar problemele rămân.

Greutatea  va reveni la sigur?

Revine. Acest lucru este normal. Dietele rapide nu „ împrăștie “ metabolismul. În general, nu există dovezi științifice că o combinație specială de produse într-un timp scurt, să fie capabilă să schimbe procesele de consum de energie în organism.

Așa că  dietele rapide nu fac  față cu sarcina principală – de a distruge rezervele de grăsime. Ele pur și simplu te distrug.

Se poate să menții măcar una dintre dietele rapide?

De fapt, dietele care conțin o cantitate scăzută de calorii sunt întrebuințate. De exemplu, atunci cînd pacientul este obez se pregătește pentru o intervenție chirurgicală de a reduce mărimea stomacului sau atunci cînd obezitatea este destul de gravă, astfel de diete cu cantitatea scăzută de calorii vor aduce mai multe beneficii decît daune.

Principiul acestei diete – aproximativ 800 de calorii pe zi. În același timp, alimentația  ar trebui să fie diversă, regimul alimentar fiind întocmit sub supravegherea medicului.

Metodă mai blîndă – 1 000-1 200 de calorii pe zi pentru femei, 1 200-1 600 pentru bărbați.

Prin urmare rata de pierdere în greutate nu este mai mult de 1 kg pe săptămînă.

Cum afli că dieta – fără valoare?

Există câteva fraze-indicii în descrierea dietei, care fac aluzie că cineva a decis să vă ducă de nas:

Scapă de greutate fară diete și exerciții fizice!

Mănîncă tot ce-ți place și scapă de greutate!

Scapă 15 kg timp de o lună!

Grăsimea de pe abdomen (coapse, fese) v-a pleca!

Timp de o săptămînă…

Multe fotografii „înainte și după“ ar trebui să  alerteze, în care totul este atât de bun încât este pur și simplu imposibil, și un asterisc suspicios sau o notă de subsol în caractere mici în descrierea programului.

Exista măcar un  beneficiu din dietele rapide?

Dieta rapidă este mai ușor de menținut. În primul rînd, este de scurtă durată  și știi că trebuie să ai răbdare pentru puțin timp. În al doilea rînd, ele sunt simple: nu este nevoie să vă gândiți ce este voie sa mîncați și ce nu, nu-ți bați capul cu rețete. În al treilea rînd, în cazul cînd ajută, atunci rezultatul poate fi văzut imediat, nu este nevoie să aștepți cîteva luni.

Pierdere de greutate sănatoasă nu are astfel de bonusuri, există doar munca de sine  pe termen lung. Dar este posibil să se adopte unele tehnici utile de diete rapide.

  1. Implimentați un regim alimentar pentru o săptămînă înainte. Să nu vă gîndiți dacă se poate azi să mîncați o prăjitură sau nu. Mai puține ispite – mai ușor să ții o dietă.
  2. Notează greutatea peste o zi. Chiar și cele mai mici victorii ca 100 de grame vor fi de ajutor pentru a vedea progresul, iar aceasta este cea mai bună motivație.
  3. Alege un astfel de regim alimentar, ca să nu fiți nevoiți sa suportați. Dacă nu poți trăi fără dulce, preparați dulciuri scăzute în calorii. Dacă vă place fast-food, faceți hamburger de pîine de porumb și carne de vită fiartă.

Și cel mai important

Dacă decideți că aveți  nevoie urgentă de a pierde în greutate în condiții extreme, după o dietă nu vă grăbiți să luați  toate produsele pe care le vedeți. Mai  bine selectați  un program care va ajuta să pierdeți  în greutate treptat. Atunci nu vor  fi  necesare măsurile urgente.

Ați încercat să mențineți o dietă rapidă?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment