Sex/Relații 

Cum să răspunzi la întrebări stupide despre relațiile voastre

Nu contează cât de mult timp sunteți deja împreună cu jumătatea ta, prietenii și rudele se vor interesa totuși de viața voastră personală. Iată cum poți să le răspunzi la întrebările lor enervante.

«Când vă căsătoriți?»

Această întrebare este adresată, probabil, oricăror persoane, care se întâlnesc de mult timp. Dar nu te enerva când vei auzi această întrebare din nou. Este posibil ca rudele voastre pur și simplu încearcă să stabilească un contact cu voi amândoi și nu pot găsi un subiect potrivit pentru conversație. Sau bunica se îngrijorează de bunăstarea familiei tale. 

Dacă cineva ridică în mod persistent și intenționat acest subiect, nu te enerva. Pur și simplu zâmbește și răspunde: „Nu-ți fă griji, vei afla primul/prima despre asta!”

«Când plănuiți să faceți copii?»

Această întrebare lovește locul dureros, mai ales dacă încercările de a rămâne însărcinată nu dau rezultate mai mulți ani la rând. Uneori oamenii sunt prea enervanți și lipsiți de tact.

Dă-le de înțeles, dar atent, că ei îți depășesc limitele tale personale. Sau poți pur și simplu să spui o glumă pe această temă, de exemplu: „Lucrăm asupra acestui lucru”.

«Când plănuiți să-l faceți și pe al doilea?»

De îndată ce vei naște primul copil, pregătește un răspuns la această întrebare. Răspunde cu umor: „Până ce nu vrem încă unul, pentru că primul este însăși perfecțiunea!”

«Voi doi aveți aceeași religie?»

Un răspuns destul de rezonabil în acest caz va fi: „Wow, asta este o întrebare foarte neașteptată și ciudată. Și de ce te interesează acest lucru?” Probabil acea persoană va înțelege că întrebarea ei a sunat fără tact.

De fapt, credința este o chestiune personală pentru fiecare dintre noi. Există multe exemple de familii multi-religioase fericite. Deși, fără îndoială, mult depinde de tradițiile religioase, iar opinia rudelor mai în vârstă  uneori se dovedește a fi decisivă.

«Cât timp vă cunoașteți unul pe altul?»

Două săptămâni, șase luni, cinci ani… Care este diferența? Dacă crezi că această întrebare conține niște semne de condamnare, răspunde repede: „Mi se pare că toată viața mea”.

Cineva este surprins de faptul că ați început să trăiți împreună atât de repede? Doar spune: „Chiar? De obicei, acest timp este suficient pentru a trece la un nou nivel”. Poate că un astfel de răspuns va da o lovitură dureroasă egoismului celui, care pune întrebarea. Totul este individual, ține minte acest lucru.

«Relația voastră la distanță este ceva serios?»

Oamenii condamnă adesea și nu cred în rezultatul fericit al unei relații la distanță. Mulți sunt surprinși: ”Voi locuiți în diferite orașe. Când aveți de gând să vă mutați și să trăiți împreună?”

La aceste întrebări se poate răspunde în același mod ca și la prima întrebare: „Vei afla prima/primul despre acest lucru”. Această frază scurtă universală va clarifica faptul, că o persoană a intrat în spațiul tău personal. 

«El / ea are de gând să-și găsească un loc de muncă serios?»

Fiecare are opinia sa cu privire la ceea, ce înseamnă un loc de muncă normal. Pentru tine, de exemplu, un barist sau un agent de vânzări este un loc de muncă destul de bun, iar pentru alții este o variantă fără perspective. Iar oportunitatea de a câștiga pe Internet este, în general, de neînțeles pentru generația mai în vârstă.

Celor, care își bagă nasul în treburile altora, le poți spune: „O să-i spun, că ești atât de îngrijorat/-ă din cauza asta”. Doar cu rudele apropiate ar trebui să fii mai politicos, iar pe restul nu ar trebui să-i intereseze viața voastră personală.

«De ce încă mai închiriați un apartament? Când vă veți cumpăra una proprie?»

Oamenii ar putea să nu fie conștienți de faptul că voi economisiți și strângeți bani pentru propria casă sau apartament. Sau nu înțeleg că vouă într-adevăr vă place foarte mult apartamentul închiriat și totul vă convine.

Dacă vrei, spune cum este. Sau poți adăuga o mică ironie: „Cu siguranță te vom chema și pe tine, când vom planifica bugetul de familie”.

Н2 «Oare nu prea mult petrece el / ea pentru hobby-ul său?»

La aceasta poți răspunde simplu și sincer: ”Este bine că are propriile sale interese. Îmi place să văd, că omul meu iubit este atât de entuziasmat de ceva, ce îi place”.

În cele din urmă, fiecare persoană ar trebui să aibă timpul său personal, pe care are dreptul să-l petreacă așa cum dorește. Iar hobby-ul aduce diversitate vieții noastre și nu ne lasă să ne gândim mereu numai la locul de muncă.

«De ce nu veniți împreună la întâlnirile de familie?»

Această întrebare implică condamnarea partenerului tău. Sau rudele cred că partenerului tău nu place de ei.

Dacă într-adevăr nu există nicio problemă de acest gen între ei, pur și simplu spune: „El a vrut cu adevărat, dar, din păcate, serviciul nu-i permite”.

Related posts

Leave a Comment