Sănătate 

Cum să te motivezi să începi o dietă

Cum să te motivezi să pierzi în greutate, dacă tu într-adevăr dorești să slăbești, dar nu prea îți place ideea de a reduce cantitatea de mâncare pe care o consumi?

Cum să începi o dietă

„De mâine încep să mă țin de dietă“… Sau de luni, sau după sărbători – cât de des această promisiune este amânată pe termen nedefinit sau este împinsă mai adânc în sertarul de planuri nerealizate, iar apoi bătută în cuiele propriilor scuze.

Caută o motivație pentru a pierde în greutate. Fără ea, draga, este puțin probabil că vei reuși să scapi de excesul de greutate. Mai ales dacă tu iubești să mănânci feluri de mâncare gustoase, te-ai obișnuit să mănânci bunișor și dulcișor sau ești o persoană obișnuită să mănânce ori de câte ori se află într-o situație stresantă. Numai că motivația ta trebuie să fie cu adevărat serioasă, în caz contrar, de îndată ce vei începe să ții o dietă, vei înțelege, că nu o vei putea duce până la capăt.

Înainte de a începe o dietă, poți alege una dintre cele zece variante de motivații de a pierde în greutate, propuse de noi, sau poți crea propria ta motivație. Cine poate ști mai bine ca tine, de ce ai tu nevoie?:

  1. Să te încapă rochia / fusta / pantalonii preferați;
  2. Să o întreci în talie pe prietena / rivala ta;
  3. Să atragi atenția unui băiat nou venit la persoana ta frumoasă;
  4. Să devii mai atractivă pentru bărbatul tău iubit;
  5. Iubitul tău a început să se uite la vecina voastră slăbuță;
  6. Când te uiți în oglindă, nu-ți place ceea ce vezi, nu ești mulțumită de aspectul tău exterior;
  7. Te-ai săturat de procesul de mestecat veșnic;
  8. Ai dorința de a economisi bani pe produse alimentare (și pe îmbrăcăminte);
  9. Profesia ta publică cere să arăți la toate 100%;
  10. Realizarea, că consumul excesiv de mâncare este dăunător pentru sănătate.

Ai ales? Acum este momentul potrivit să te gânești, cum să începi corect o dietă astfel, încât să obții numai beneficii, să nu dăunezi sănătății și să ai de la niște rezultate într-adevăr vizibile, care te vor bucura și te vor motiva să nu te oprești la rezultatele obținute.

Cum să începi corect o dietă

Pentru început, este necesar să decizi de ce dietă vrei să te apuci. Dacă ești atletică și ai un corp destul de antrenat, dar plănuiești să scapi numai de câteva kilograme într-o perioadă scurtă de timp, nu va fi prea greu pentru tine să depășești orice mono-dietă.

Însă acele femei, care iubesc să mănânce bucate gustoase, în scopul de a nu experimenta un stres excesiv, va fi mai bine să aleagă diete mai bogate, care nu limitează în produsele alimentare consumate și acționează datorită unei combinații mai echilibrate ale acestora.

Dacă îți este prea greu să ții o dietă singură, caută susținere în familie sau la prietenele tale. Puteți organiza adunări colective pe o dietă și chiar cu un element de concurență. Poți vorbi cu iubitul tău, că în cazul succeselor tale, el te va duce, de exemplu, la teatru sau la o sesiune de bowling. Sau poate, bonusul tău va fi sub forma unei haine din blană, un colier sau pantofi?

Pe parcursul dietei fă-ți un carnețel și scrie în el toate rezultatele pozitive și eșecurile tale. Primele vor pune balsam pe stima ta de sine, iar eșecurile vor fi un stimul puternic pentru noi realizări. Mai mult decât atât, rezultatele înregistrate pe hârtie sunt mai clare și te vor ajuta să ai o atitudine mai serioasă față de problema ta – cum să te motivezi să începi o dietă.

Și, cel mai important – nu uita, că orice cură de slăbire funcționează mult mai eficient, dacă o vei combina cu exerciții fizice moderate, fitness, jogging, înnot sau chiar și yoga.

Când este cel mai bine să începi o dietă

Alege timpul potrivit, când este mai bine să începi o dietă. Dacă ai planificat o masă de sărbătoare, un picnic la țară cu prietenii, o vizită la părinții tăi sau o petrecere a burlacelor – cred că înțelegi singură, ce fel te vei simți tu acolo, cu lacăt la gură, iar gura plină de salivă, și cu ochii înfometați, plini de suferință, care dau de înțeles, că ar mânca tot la rând. De asemenea, un moment prost pentru a începe o dietă – este perioada de muncă / studii intense, atunci când ești bolnavă, însărcinată, atunci când organismul, din contra, are nevoie de o dietă hrănitoare.

Iar după masa de sărbătoare – este timpul potrivit să scapi de tot ceea, ce ai reușit să ”investești” în pliurile inutile și inestetice de pe abdomen. O zi fără mâncare, care, treptat, se transformă într-un regim alimentar constant, va beneficia organismului tău și te va pregăti, cum să te ții de o dietă până la capăt și să obții rezultatele multașteptate.

Deci, este important șă echilibrați alimentația și nu credeți  în mituri despre produsele alimentare

Related posts

Leave a Comment