Sănătate 

Cum să te pregătești pentru o dietă fără să dăunezi sănătății

Orice dietă, fără excepție, ar trebui să fie să începută de la cap, așa că va trebui să-ți conectezi și conștiința ta. Nimeni nu poate să-și evalueze în mod obiectiv corpul său.

Pentru a depăși bariera psihologică – mulți propun să îmbraci pe cap ceva confecționat dintr-o materie densă cu găuri pentru ochi. Este necesar să te dezbraci și să-ți examinezi cu atenție silueta din cap până-n picioare. Ce vezi? Vezi corpul unui om străin, iar acum încearcă să-l apreciezi. Trebuie să ții minte, că dacă greutatea excesivă prezintă 10% din greutatea normală a corpului, asta înseamnă, că ai plinătate excesivă, iar dacă 15% – asta este deja obezitate și necesită luarea unor măsuri.

Principalul lucru, care se cere de la tine – este să te obișnuiești cu ideea că, în scopul de a slăbi și de a obține silueta dorită, va trebui să mergi pe trei căi principale: creșterea consumului de energie de către organism, reducerea consumul de energie și combinarea acestor două puncte. Dar în toate timpurile rămâne aceeași regulă principală – mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult.

Gândește-te: de câte ori pe zi trebuie să mănânci, astfel încât să nu dăunezi organismului tău. La urma urmei, alimentația sănătoasă rămâne sănătoasă numai dacă nu te îngrași și nu pierzi în greutate mai mult de 5%.

Nu îți recomand să începi o dietă cu o renunțare parțială sau totală la fumat și înainte de ciclul menstrual, în timpul unei depresii și dacă ai probleme la locul de muncă și acasă. Desigur, poți începe o dietă în timpul fazei lunii în descreștere, dar tot asta este strict individual.

Cumpăra produse alimentare pe stomacul plin. Nu ar trebui să mănânci atunci când în cameră este prea întuneric, fiindcă trebuie să lași ochii să se sature. Se potrivește aici și un adevăr vechi – mănâncă porții mici, pentru că, cel mai adesea oamenii se îngrașă nu din cauza caloriilor din mâncare, ci de la cantitatea acesteia. Mănâncă mai des și mai puțin. Încearcă să mănânci pâine nu proaspătă, deoarece pâinea veche reduce apetitul și îmbunătățește digestia. Al doilea fel de mâncare poate fi mâncat exact după 20 de minute după primul, pentru că anume după acest timp se va începe absorbția nutrienților în sânge și tu vei fi deja sătul. Încearcă să incluzi în regimul tău alimentar cât mai multe feluri de mâncare cu pește.

Cea mai importantă regulă – niciodată nu te înfometa!!! Urmează aceste reguli simple pentru începutul dietei și nu te îndoi niciodată în puterile tale. Baftă!

Related posts

Leave a Comment