Sex/Relații 

Cum să-ți arăți dragostea cu ajutorul atingerilor  

Îmbrățișările și atingerile părinților calmează copilul. Fratele mai mare își duce de mână fratele mai mic pe străzile periculoase. O atingere pe umăr înseamnă susținere. În arsenalul nostru există o mulțime de diferite atingeri, prin care ne exprimam sentimentele. Aceste metode non-verbale de exprimare a iubirii pot fi cea mai puternică și onestă dintre toate celelalte metode de comunicare.

Iată de ce atingerile arată dragoste

A fost devedit științific, că longevitatea este asigurată persoanelor care nu acumulează emoțiile în sine, ci le exprimă. Hai să vorbim despre modul prin care exprimarea sentimentelor de dragoste si afectiune prin atingeri sau simple mangaieri pot imbunatati viata si relatiile.

Este o metodă de legătură între oameni

În uter copilul este înconjurat de mama sa, iar copilul nou nascut în primul rând este luat în brațe, pentru a-l liniști. Astfel, din primele zile învățăm să comunicăm cu lumea prin atingeri.

Este un mod universal de a gestiona distanța

Pentru persoanele care se află într-o relație strânsă, este important să fie în măsură să păstreze o distanță – să petreacă confortabil timpul împreună și separat. Nimic nu îți va spune la fel de sincer, ca atingerea persoanei iubite, dacă ea vrea să-și petreacă timpul cu tine acum sau nu, în ce stare de spirit este și așa mai departe. Prin urmare, lipsa de atingeri într-o relație la distanță – este una dintre principalele dificultăți.

Atingerile transmit informație

Mâna în mână are un sens nu mai puțin important decât cuvintele de susținere. Contactul tactil este capabil să transmită informații, nu mai puțin decât vorbirea.

Se produce oxitocina

Acest hormon hipotalamic, care îi face pe oameni mai binevoitori unul față de altul.

Atingerile cresc senzația de confort și încredere

Atingerile celor dragi reduce stresul, și permite să te simți protejat, chiar și să lupți împotriva infecțiilor și reduce durerea.

Atingerile pot fi foarte diferite în funcție de ceea, ce exprimă acestea.

  • Pozitive. Sunt înțelese corect de fiecare ca o exprimare a afecțiunii: îmbrățișarea, mângâierile, sărutările, masarea, alte mișcări de mângâiere.
  • Negative. Impulsive sau intenționate, aceste atingeri de obicei spun despre dorința de a crea o distanță în versiunea cea mai inocentă sau de a răni – în cea mai toxică. Acestea sunt : o lovitură, o palmă, brânci, împingere, împungere cu degetul, mușcătură, etc.
  • Ambiguă. Aceste atingeri pot fi percepute în mod diferit. Modul în care sunt percepute depinde de intenția cu care este făcută și cât de sensibil este acea persoană, de care se ating, și cel mai important – de capacitatea oamenilor să se înțeleagă reciproc fără cuvinte. De exemplu, vânzătorul, atingând intenționat mâinile cumpărătorului – pentru unii devine o persoană mai plăcută și îl înclină să cumpere, iar pe alții îi poate speria pentru totdeauna. Pentru o fată o mușcătură poate fi un indiciu al iubirii față de ea, iar pentru alta va fi dureros și insultător.

 

Ce trebuie luat în cosiderare, pentru a-ți arăta dragostea prin atingeri

Află caracteristicile individuale. Suntem născuți cu temperamente diferite, baza cărora este pragul de sensibilitate. Percepția persoanelor diferite diferă în funcție de cât de puternic și cum ar trebui să fie în genere un impact, pentru a provoca reacția lor, pozitivă sau negativă. De exemplu, pentru unii gâdilatul este un joc, iar pentru alte persoane el este perceput negativ și devine o tortură. Înțelegerea modului, în care partenerul tau reactioneaza la diferite tipuri de atingei, arată atenția și respectul tău, precum și dorința de al vedea ca un individ cu nevoi unice.

Atingerile ca o metodă de exprimare a iubirii

Atingerile sunt o comunicare între oameni. Aceasta demonstrează înțelegerea dorințelor și nevoilor celuilalt, permite oamenilor să-și dezvolte propria lor limbă. Soțul strângând mâna soției sale, o ajută să se simtă protejată. Strângerea mâinii într-un moment tensionat al filmului face posibilă împărtășirea emoțiilor cu alt om. Un om îngrijorat de ceva va lua mâna partenerului său și, simțind căldura, pe care acesta o emană, se calmează. Noi învățăm să înțelegem multe lucruri fără cuvinte.

 

Îți exprimi dragostea prin atingeri?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment