Frumusețe Sănătate 

Cum să-ți piepteni corect părul?

Să-ți poți pieptăna părul corect este artă.

S-ar părea, că nu e nimic greu și că absolut fiecare ar trebui să știe cum trebuie de pieptănat părul. Medicii trihologi susțin, că pieptenele și cunoașterea direcției de creștere a părului nu este suficient pentru a-ți pieptăna corect părul. Care sunt sfaturile experților?

Diverse șuvițe ar trebui să fie pieptănate în diverse moduri, pentru a evita deteriorarea structurii părului și chiar pierderea lui.

Tipurile de păr și principiul de pieptănare a acestora:

– părul uscat se piaptănă după aplicarea unei creme hrănitoare sau a unui balsam mineral. Aceasta este necesar pentru a evita încurcarea părului și pentru a obține o acoperire uniformă.

– părul gras necesită un pieptene special, dinții căruia au un strat de bumbac. Pentru a achiziționa un astfel de pieptene, va trebui să te uiți în orice butic sau salon de frumusețe.

– părul gros și lung ar trebui să fie periat spre rădăcini, pornind de la vârfuri și ajungând treptat la ceafă. Pieptănând astfel părul de la rădăcini, riști să slăbești structura lor, ceea ce poate duce în continuare chiar la pierderea firelor de păr.

Ce tipuri de piepteni sunt și pe care trebuie să alegi într-o situație sau alta.

Pieptene de lemn. Se folosește rar din cauza că se murdărește foarte repede. Pătrunderea frecventă a apei pe suprafața pieptenului contribuie la apariția microbilor.

Pieptene masaj. Se potrivește pentru masajul capului. Încearcă să alegi acel pieptene, ale cărui dinți sunt uniți în grupuri. În mod ideal, acest pieptene ar trebui să aibă păr natural.

Pieptene de metal. O bună opțiune atunci când vine vorba de părul subțire. Înainte de a începe pieptănatul, acest pieptene trebuie încălzit, ceea ce face procesul să fie plăcut și comod. Pieptenii de metal încălziți pot stimula circulația sângelui capului.

Pieptene rotund. Acest tip nu se potrivește pentru folosirea de zi cu zi, fiindcă este destinat în general pentru hair styling.

Pieptene din material plastic. Cel mai actual tip de piepteni din ziua de astăzi. Confortabil, ușor, nu trage părul și masează scalpul. Singurul dezavantaj este capacitatea lor de a acumula sarcină electrică statică.

Alege pieptenele, care ți se potrivește ideal pentru tipul tău de păr.

Related posts

Leave a Comment