Sănătate 

Cum saturi organismul cu vitamine

Cum saturi organismul cu vitamine? Ai început să-ți pui această întrebare, când te-ai simțit obosită, iritată și fără capacitate de concentrare. Părul nu lucește, unghiile sunt fragile și pielea uscată, toate astea spun despre carența de vitamine din organism. Dacă îți lipsește chiar numai o vitamină în organism, asta poate duce repede la dereglări în funcționarea diferitor organe și sisteme interne, ceea ce poate duce la scăderea imunității și apariția unor boli nedorite.

Pentru a restabili echilibrul de vitamine în organism este necesar să introduci în viața ta un mod corect de viață, să te odihnești mai mult și să ai un regim alimentar sănătos. Încearcă să începi fiecare dimineață cu exerciții fizice și obișnuiește-te să iei un duș alternativ cald-rece. Înainte de micul dejun încearcă să mănânci un măr, acesta are un efect pozitiv asupra funcționării întregului organism. Include în regimul tău alimentar produsele lactate fermentate. Mănâncă fructe citrice suculente și coapte cât încape, ele îți vor întări sistemul imunitar și sistemul nervos. Bananele te vor ajuta în lupta împotriva stresului. Peștele, nucile și diverse cereale îți vor dărui mai multă energie. Gemuri și sucuri de fructe – sunt sursele tuturor microelementelor, care sunt foarte importante pentru organism. Gemul din ace sau conuri de brad este campionul printre produsele, care conțin vitamina C. De exemplu, varza murată este atât bogată în vitamine astfel încât este chiar mai sănătoasă pentru a o consuma în acest fel decât în stare proaspătă. Ceapa verde proaspătă este foarte bogată în vitamine, așa că adaugă la salata ta și îți va umple organismul cu toate vitaminele. Nu lăsa fără atenție și astfel de surse de minerale, cum ar fi fructele de pădure congelate sau uscate. Liderul printre cele mai sănătoase pentru organismul nostru este măceșul, din care cel mai bine să-ți faci o băutură sau un ceai. Ceaiul de măceșe este unul din cele mai cunoscute remedii populare. El este folosit de secole pentru creșterea imunității organismului. Iar pentru a prepara o infuzie, se ia doi pumni de fructe de pădure și se toarnă peste ele un litru de apă clocotită, apoi lasă pe noapte.

Pentru a-ți reface puterile, este necesar să lași mai mult timp pentru somn, fiindcă anume aceasta contribuie la absorbția corespunzătoare a substanțelor necesare organismului. Se recomandă, de asemenea, să adaugi în baie un ulei revigorant cu extracte de trandafir, lămâie, geranium și lemn de santal. Pentru buna nutriție a organismului este nevoie de minerale și vitamine. Astăzi, ele pot fi achiziționate de la orice farmacie, complexele speciale sunt concepute astfel, încât atunci când pătrund în organism, ele sunt absorbite rapid. Toate aceste acțiuni nu sunt deloc complicate, dar totodată sunt foarte eficiente și vor contribui la restabilirea rapidă a organismului.

Related posts

Leave a Comment