Lifestyle 

Cum tatuajul schimbă omul

Tatuajele – sunt  doar o înfrumusețare sau ceva mai mult? Poate desenul de pe piele într-un fel să influențeze caracterul tău, preferințele, și viața în general?

Acum, tatuajele nu mai sunt considerate de unii o tendință noncoformistă , un tatuaj  poate  fi văzut la persoane  cu orice vîrstă, sex, profesie și perspective. Tatuajul înfrumusețează, accentuează caracterul unei persoane, convingerile și atașamentele sale. Dar este oare aceasta tot ceea ce poate un tatuaj, deoarece acest desen rămîne cu o persoană pentru totdeauna?  În acest articol voi încerca să clarific dacă tatuajul poate schimba oamenii, dacă  influențează caracterul și dacă schimbă viața.

Tatuajul  este dificil de a fi numit doar o simplă formă de înfrumusețare, și nu toată lumea se poate decide la aceasta, deoarece în minte întodeauna derulează  o singură frază :. «Aceasta este pe viață». Și nu este vorba de un argument dubios și în opinia mea, lipsit de sens «Cum vei arăta atunci cînd vei fi bunică? », dar din cauza că  acesta va fi cu tine  pe tot parcursul vieții, o vei vedea în fiecare zi și, în cele din urmă, ea va  începe să fie percepută ca o parte integrată din tine, cum ar fi alunițele  sau ochii albaștri (verzi, cafenii, oricare).

Deci, înainte de a face un tatuaj, trebuie te gîndești  serios ce anume va apărea  pe piele, și cum v-a  influența viața și caracterul. Nu vorbesc despre cazurile misterioase, dar de o explicație științifică – despre factorii psihologici și impactul asupra subconștientului. Dar haideți să începem cu fiecare în parte.

Chinul  alegerii sau cum ne hotărîm să îl facem

Ce desen o să  alegeți, atunci cînd veți decide să faceți un tatuaj? Cel mai simplu răspuns este: desigur, cel care îți v-a place. Există o opinie că omului îi place  la alții ceea ce el are insuți . Fiecare persoană se iubește (în ciuda complexelor  de inferioritate și imperfecțiunile aparente), și, prin urmare, calitățile sale  văzute  în alte persoane , îl atrag.

Adică tatuajul ales – este o reflectare a caracterului tău, acelor calități ale tale  pe care le apreciezi sau cele pe care le-ai dori să le vezi. E ca o mică reflecție a ta , o expresie simbolică a esenței tale.

Pe de altă parte, cum considerau unii scriitori bine-cunoscuți  și filosofi precum Hermann Hesse și Erich Fromm, îm om inițial sunt ascunse  toate calitățile  și trăsăturile de personalitate, și în orice moment le poate  arăta.

Dacă veți face un tatuaj care va  exprima  anumite   trăsături de personalitate, subliniindu-le , facînd accent pe ele tu ca și cum ai confirma anume un astfel de caracter, reducînd posibilitatea de a arăta pe altul.  Fiindcă  ce părere avem despre  noi înșine, și aceia  suntem.

Puțin despre subconștient

Pe lîngă accentul pus pe calitățile anumite ale persoanei, tatuajul –  este ceea ce vezi în fiecare zi. Oricare imagine care intră în cercul atenției tale (sau nu sunt marcate, chiar și în minte), sunt depozitate în subconștient și de acolo influențează  reacțiile  comportamentale.

Acum, imaginați-vă: pe piele ta  apare încet un desen , înzestrat cu semnificație specială, apare cu sentimente dureroase, care durează  mai multe zile. Mult  probabil că, înainte de face un tatuaj, ați vizualizat de multe ori  aceast desen, întrebîndu-te dacă merită să îl faci și unde să îl faci.

Numai acest lucru este suficient pentru a rămîne în subconștient o urmă serioasă a imaginii  și ce se asociază cu ea. Iar dacă luați în considerare faptul că după toate acestea, veți continua în fiecare zi să vedeți tatuajul, chiar dacă nu vei acorda atenție la el….ați înțeles da?

BBC are un film superb  despre influența subconștientului asupra vieții noastre. Acolo se arată cît de puțin, de fapt putem controla, și cît de multe informații se află în afara atenției noastre, dar, cu toate acestea, aceste informații sunt folosite și influențează asupra noastră și asupra caracterului nostru.

Poate este o chestiune de credință

Vorbind despre impactul asupra psihicului, desigur, nu putem exclude factorul de credință. În cazul în care considerați că tatuajul v-a schimba ceva în viața ta, cel mai probabil, așa și v-a fi. Omenii, în general, tind să creadă în puterile mistice care îi pot ajuta, proteja, și chiar într-un oarecare fel poate schimba radical viața.

În Thailanda, într-adevăr este o astfel de tradiție. În martie, la mănăstirea Bang Phra are loc festivalul  tatuajelor magice, imaginilor sacre, pe care le pot obține doar bărbații. Thailandezii cred că tatuajele Sak Yant cu rugăciune și binecuvîntare, oferă protecție împotriva tuturor necazurilor.

Posibil, aceasta într-adevăr îi ajută .dacă ei cred în asta.

Așa că, dacă crezi în puterea mistică, tatuajul – o alegere excelentă. Spre deosebire de talisman, nu-l vei pierde, iar dacă asta te ajută,atunci  de ce nu?

Cîteva sfaturi

În legătură cu toate cele menționate mai sus, vreau să dau cîteva sfaturi despre tatuaje:

Ne uităm, cine suntem

Cînd ați ales o imagine care ar trebui să apară pe piele, priviți cu atenție : toate detaliile care sunt în imagine, mai ales în cazul în care este complex, senzația generală . Așa cum tu l-ai ales, acesta v-a  reflecta unele caracteristici ale caracterului  tău, trăsături de personalitate. Gîndiți-vă dacă doriți ca  aceste trăsături ale caracterului  să rămînă cu voi toată viața? Și încă ceva: procesul în sine poate fi distractiv, deoarece este ca o „ modelare a naturii  tale.“

Mai bine fără nume

Fiecare persoană pe parcursul vieții merge pe drumul său , și să-l împarți cu cineva este aproape imposibil. Oamenii de multe ori se despart, iar atașamentul se înlocuiește cu indiferență sau ură. Tatuajele cu numele fostului/ei iubit/e, desigur, le puteți înlocui cu unele noi, dar dacă pozele  pot provoca o grămadă de emoții negative, ce să mai spunem despre o imagine pe piele. Și să nu procedați ca și britana Briton TORZ Reynolds, care și-a taiat  o bucată de piele unde era numele fostului prieten, mai bine optați pentru  alceva.

Fii atent cu simbolurile

Daca nu sunteți  un nihilist nepătruns fară logică, echilibrul mintal  al căruia nu acceptă mistica, iar ea îngrozită de el aleargă , mai bine să fii atent în  utilizarea simbolurilor antice, zeilor și spiritelor , care pe timpul lor sau  (la momentul respectiv) nu lipsește  credincioșii de atenție.

Pozitiv

Probabil că puțini ar fi de acord să facă un tatuaj, care va simboliza de la început  ceva negativ, dar se vor găsi și aceștia. După cum știți, furia și frica duce la partea întunecată a puterii, și amintirea  constantă despre ceva  negativ este puțin probabil să te facă fericit, chiar dacă tatuajul v-a arăta foarte tare.

Ca concluzie

Tatuajul – reflecția personalității  și caracterului tău. Alege desenul cu atenție iar   maestru în arta tatuajelor – și mai atent!

 

Ce părere aveți  despre tatuaje?

Loading ... Loading ...

 

Related posts

Leave a Comment