Sex/Relații 

De ce iubim băieții răi?

5 motive, care te forțează să te îndrăgostești de mincinoși și manipulatori.

Atragerea pentru băieții răi poate fi verificată cu ușurință cu ajutorul unui experiment  simplu: dacă vorbind despre un bărbat, începeți povestea cu cuvintele «el, desigur, este o persoană bună» sau «el, într-adevăr, este un tip grozav», atunci nu există nici o îndoială: mai departe va urma cu siguranță fără compromisuri un «dar» cu o explicație lungă de ce acest admirator «bun » sau chiar «excelent» îți este complet neinteresant. În același timp bărbații cu o reputație nu prea bună, predispuși la aventuri și înșelăciune, egoiștii,  narcișii, cuceritorii de inimi și manipulatorii ca și cum ar avea un secret, permițîndu-le să îndrăgostească în ei femeile. Care sunt motivele care ne determină să tindem spre cei, de la care ar fi trebuit să stăm mai departe?

Suntem atrase de «fructul interzis»

Simpatia pentru băieții-huligani, de obicei, apare (și, în mod ideal, trece) în perioada de maturitate — și tind spre ea, ​​foarte ușor de ghicit, fetele grijulii și mai ales cele „corecte“, fetele-excelente. Huliganii, bătăușii, prostănacii pentru ele — întruchiparea tuturor interziselor, și în consecință, ceva necunoscut și atractiv, care se află dincolo de granițele unei vieți obișnuite „corecte“. Dacă iubirea față de huligani, ca și de varicelă, nu te-ai îmbolnăvit în adolescență, ea poate să apară și la 20, și la 30, și, desigur, este mai bine dacă acestea vor fi romane strălucitoare scurte, mai degrabă decît relatii serioase lungi — să construiești o relație cu astfel de băieți răi este foarte dificil.

Băieții răi sunt percepuți ca mult mai sexuali

Se pare că pentru dorința noastră pentru nu cei mai responsabili, onești și loiali bărbați sunt responsabile legile biologie. După cum a aflat cercetătorul american Carter, bărbații egoiști, cinici, frivoli, încăpățînați, aroganți si iresponsabili sunt percepuți de noi ca fiind mai curajoși și brutali — și respectiv, în mod inconștient suntem atrase de ei ca de niște masculi-alfa, mai puternici, mai competitivi și, prin urmare, parteneri mult mai perfecți pentru procreare. Ei bine, tot ce putem face — să ne amintim de instinctele naturale și să învățăm să le subordonăm rațiunii.

Un băiat rău — este romantic

Acordați atenție faptului ce reprezintă aceste personaje negative ale filmelor populare: dacă este pirat —  atunci nu este un fricos ciudat, ci frumosul extravagant și îndemnaticul Jack Sparrow; dacă jefuitor de banci —  atunci nesăbuitul și fermecătorul cu ochi albaștri Patrick Swayze. Fără a dori acest lucru, noi cedăm farmecului jefuitorilor de pe ecran, bandiților și traficanților de droguri care creează în mintea noastră o imagine atrăgătoare a băieților răi — care joacă cu musculatura frumoșii cu dinții albi, care cel mai mult prețuiesc aventurile, libertatea și banii. Pentru a nu ceda provocărilor regizorilor de la Hollywood, nu uitați, pe lîngă blockbustere să urmăriți uneori un buletin de știri criminalizatoare (personajele sale vă vor reaminti că în spatele romantismului estompat există o lașitate banală și lăcomie), iar pentru o profilaxie suplimentară priviți încă odată filmele despre Spiderman și  James Bond — ca să nu uitați că băieții buni pot fi, de asemenea, brutali, nebuni și sexy.

Noi visăm să devenim «acea femeie, alături de care el a devenit altul»

Să fim cinstiți: atunci cînd ne hotărîm la o relație cu un înșelător (amorist, narcis, manipulatorul  —  important să subliniem), ne consolăm cu iluzii că « în adîncul sefletului, undeva foarte adînc», fiecare băiat rău — este doar un prinț frumos care pur și simplu nu a aflat ce este dragostea adevărată. Și cît de dulce este visul, în care tu, ca într-un basm, îi vei topi inima lui de gheață și vei transforma un bărbat cinic care aleargă după femei —  într-un cavaler credincios și un mincinos nerușinat —într-un prieten cinstit și sincer. Ne grăbim să vă dezamăgim: puțini dintre băieții răi doresc să fie reeducați — aceștia, de regulă, sunt mai mult decît mulțumiți, deși nu este împotrivă să înebunească încă o „salvatoare” naivă. Rezultatul: el dobîndește încă o bifare în carnetul cu victorii ușoare, tu —  o inimă zdrobită. Ție îți trebuie asta?

TU VREI DRAMĂ

Cu bărbații buni,  fiți de acord că totul este destul de previzibil, în ciuda onestității și devotamentului lor sincer. Cu cei răi, dacă ne gîndim, este încă mai previzibil, dar în prezența unei imaginații bogate anume alături de un băiat rău emoțiile tale vor avea unde să hoinărească: în primul rînd, aveți posibilitatea să-l ridicați pe un piedestal, atribuindu-i calități inexistente după principiul «am lipit din ceea ce a fost, și apoi ce a fost, în aceea și m-am îndrăgostit», pătrunsă de sentimente față de rezultatul propriei creații, și apoi să simți întregul spectru de emoții, ca urmare a unei logică (și nu cea mai veselă) întorsătură a evenimentelor — înșelăciune, infidelitatea sau alte “farmece„ ale relației cu băiatul rău. Posibil ar fi mai bine să căutați pentru sănătatea mintală surse de adrenalină mult mai sigure?

Ce atitudine ai față de băieții răi?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment