Sex/Relații 

De ce nu trebuie nici să vorbești, nici măcar să te gândești rău despre soțul tău?

Nerespectul față de soțul tău are un preț ridicat

O dată pe internet am dat peste aceste cuvinte: „Cum femeia se gândește despre bărbat, așa fel el și devine. Un lucru uluitor. Întotdeauna se întâmplă așa. Și nimic nu se poate face cu asta. Este ca un fel de mister, înțelegeți?

Puterea femeilor este atât de puternică, acționează atât de subtil, încât nimic nu se poate face cu asta. Daca o femeie consideră, că tu ești un ratat, tu devii un ratat. O putere teribilă și distructivă. Pe de altă parte, femeia crede: „Foarte bine. Am nevoie de un așa bărbat. Acesta este omul meu” – imediat, el se schimbă brusc, începe să înflorească”. Oleg Torsunov.
Și am început să mă gândesc pe această temă. M-am gândit mult timp, unele momente le-am trăit în viața mea. Iar astăzi am decis să împărtășesc cu voi aceste gânduri:
-el este un ratat,

-nu pot avea încredere în el,

-el nu este capabil de nimic,

-el nu va reuși nimic,

-eu sunt demnă de ceva mai bun,

-el trebuie să se schimbe numaidecât,

-el are multe neajunsuri.
Această listă poate fi fără sfârșit, dacă nu te oprești la timp. Noi împărtășim în ficare zi această listă cu prietenele noastre, cu mama, și chiar dacă nu împărtășim, învârtim în mod continuu aceste gânduri în capul nostru.

De ce facem asta?

— Noi credem, că îl vom putea schimba, și atunci, imediat, se va schimba și viața noastră, și noi vom fi mai bune, iubitoare, blânde. Doar lasă-l, pentru început, să nu se mai joace în computerul său, să înceapă să câștige atât de mult, cât doresc eu, să mă invite undeva, să-mi dăruiască ceva. Lasă-l să se schimbe, mai întâi.

Noi așteptăm schimbări de la bărbat, numai din cauza că ne-am blocat în copilărie și nu dorim să ne uităm la noi înșine și la viața noastră. Este un vis foarte naiv – să crezi, că dacă bărbatul își va corecta defectele sale, eu voi fi fericită. Concentrarea asta asupra defectelor unui alt om ne permite să stăm și să nu ne rezolvăm propriile probleme.

Discutând despre altcineva, noi nu ne uităm la noi înșine. Este cu mult mai greu și mai dureros să ne uităm la neajunsurile noastre și la problemele noastre, și, să fim sincere, va trebui să le corectăm. Desigur, este mult mai ușor să ne ocupăm de corectarea neajunsurilor soțului și să ne plângem dulce altora, că ceva nu ne place, și să obținem aprobarea celor din jur. Eu sunt bună, el – rău.

— Condamnând soțul, noi ne ridicăm deasupra lui, ne simțim mai bune și mai inteligente. Noi nu știm cum altfel să merităm atenție. Noi nu avem suficientă autorecunoaștere. Ridicându-ne, noi obținem în așa mod aprobare.

— Noi știm, că nu trebuie să criticăm și să spunem cuvinte rele soțului, ne învață acest lucru toate paginile de internet și revistele, că el va pleca, își va găsi o amantă. Atunci când ne este greu, avem multe pe suflet, noi ne gândim la asta în ultimul rând. Noi la moment avem nevoie să aruncăm negativul. Nu putem păstra în suflet și căutăm pe cineva, asupra căruia vom putea răsturna toate astea.

— Noi ne plângem și vorbim rău despre soț, pentru că vrem, să ne jelească cineva, să ne susțină, noi nu simțim o forță a unui adult în sine, nu avem pe ce ne baza în interiorul nostru. Noi nu știm ce să facem cu sentimentul de neputință. Noi nu știm cum să ne schimbăm viața în mod independent. Noi căutăm să ne „bazăm” pe altcineva, în speranța că altcineva ne va putea schimba viața noastră. Niște vise și gânduri foarte naive și copilărești, nu-i așa?

— Dacă ne plângem prietenelor sau mamei despre soțului nostru, noi încercăm să ne protejăm și să câștigăm susținerea lor. Aceasta este un fel de autoînșelăciune copilărească.

— Dacă îi spunem lui sau nu, că el este atât de rău, noi, subconștient, vrem să ne răzbunăm pentru faptul că el nu ne face fericite. Astfel, noi în interiorul nostru blocăm fluxul intern de energie față de soț și nu-l susținem. „Tu ești rău – și bine ar fi să nu reușești în nimic!”. Și atunci când el într-adevăr face ceva greșit, nu reușește, noi suntem încă iritate și ne supărăm pe el. Și aici intrăm într-un cerc vicios.

La ce duc toate astea?

— Atunci când o femeie spune sau gândește rău despre bărbatul său, ea nu îl respectă, ea se îndepărtează de el în minte, nu-l susține energetic. Și la el totul merge rău, lucrurile stau prost, banii nu se câștigă, el cumpără băuturi relaxante și noi, desigur, ne convingem încă mai mult că am avut dreptate, că el nu este demn de respect. Noi intrăm într-un cerc vicios. Bărbatul în această situație nu are puteri pentru a schima ceva.

— Dacă nu ne oprim, noi putem găsi întotdeauna ce să criticăm. Este o practică rea – ne gândim rău, vorbim de rău prietenelor, mamei și ne convingem încă mai mult că am avut dreptate, distrugând astfel nu doar relația, ci și pe noi înșine.

— Aceasta distruge treptat sistemul nervos, inima femeii devine mai rece, noi ne otrăvim sufletul nostru, ne ”murdărim” organismul și mintea cu negativitate și rău. Și, cu toate acestea, noi păstrăm asta și transmitem mai departe.

— Gândurile negative fură o mare cantitate de energie. Afecțiunea femeii, energia feminină, aprobarea feminină – toate astea sunt pentru bărbați combustibilul pentru toate realizările și succesele. Cand o femeie se gândește rău despre soțul său, el nu are nici o șansă de a reuși și de a fi bun pentru ea.

— Femeile, care nu își respectă soțul său, arăta asta și copiilor săi. Acum, amintiți-vă, și răspundeți la o întrebare:

Mama ta îl respecta pe tatăl tău? Cum ai înțeles acest lucru? Pur și simplu simțeai. Copiilor nu trebuie să le explici și să șe spui nimic, ei întotdeauna știu asta, iar dacă tu nu îți respecți soțul:
-copiii învață rău la școală, ei protestează în așa mod;

-ei nu vă ascultă, sunt nepoliticoși, răi;

-fac opusul, se leagă cu companii rele, încep să învețe obiceiuri proaste;

-ei nu pot începe o relație în viitor.

Nerespectul față de soțul tău are un preț ridicat

— Discutând despre soțul tău cu alții, tu obții o mulțime de sfaturi: că „el nu este perechea ta”, că „ar fi mai să divorțați”. Deoarece, în aceste discuții, tu nu te asculți pe tine și nu inima ta. Asculți opiniile altor persoane.

— Atunci când discuți despre soțul tău cu mama, tu astfel păstrezi o legătură invizibilă puternică cu ea, rămâii un copil. Tu mergi împotriva soțului, făcând echipă cu mama ta, tu îl trădezi într-un anumit sens. Mama întotdeauna va fi de partea copilului său și va mustra ”agresorul”, chiar dacă nu știe, ce s-a întâmplat de fapt și cine este vivovatul. Dar, ce vei primi tu de la asta? Numai un lucru – mama ta va înceta să-l respecte pe soțul tău. Atunci, la moment, nu te gândești, că apoi tot tu va trebui să-i restabilești autoritatea și statutul lui în fața ei. Fii onestă – dacă el este rău, pleacă de la el și trăiește cu mama ta.

— Tu împărtășești ce ai pe suflet cu prietena ta, în speranța de a obține sprijin și aprobare, iar aceste detalii vor circula în continuare prin cuvinte ”din gură în gură”, iar apoi și depsre tine se va spune câte ceva, și așa mai departe. Numele tău tot nu va rămâne bun. Acum decide, merită oare să te ocupi de așa ceva? Sau tu ești atât de naivă, încât presupui, că prietena ta va tăcea ca un partizan?

— Când vorbești rău despre soțul tău, tu crezi că ești mai bună. Tu îți cultivezi mândria ta. Atunci când o femeie vorbește rău despre soțul său, ea rupe legătura invizibilă dintre ei și începe să trăiască o viață separată. La acest moment nu există nicio familie. Soțul începe să-și trăiască viața sa separat. Tu simți asta și începi să-ți faci unele ”asigurări” și să-ți pregătești căi de retragere. Și apoi o întrebare proastă? De ce relația așa și nu a mai devenit trainică? Și am devenit doar niște concubini?

— Acuzându-ne soții, noi îi provocăm inconștient la un comportamentul „rău”. Noi, de fapt, nici nu avem nevoie, ca el să se schimbe. Atunci pe cine vom învinovăți?

— Bărbatul ”citește” orice gânduri negative despre sine și atunci el își dă seama, că el nu mai este pentru tine bărbatul visurilor tale, că el nu mai înseamnă nimic pentru tine, că tu nu îl mai iubești, și atunci, el se culcă pe canapea și începe să se răzbune pe tine. Și, din nou, intrăm într-un cerc vicios. Pe canapea, el aude mai multe despre sine, ceea ce nu știa până acum, iar noi sperăm să-l ridicăm de acolo și să-l insipărm pentru fapte și isprăvi.

Ce e de făcut?

— Este important să te oprești nu numai să vorbești rău despre soțul tău, dar nici să nu te gândești rău la el. Chiar dacă nu rostim gândurile noastre cu voce tare, ele influențează totuși realitatea, precum și cuvintele. Toate activitățile femeii din interiorul său, în mintea ei – este puterea ei. Chiar dacă vei înceta să te plângi de soțul tău, dar vei continua să te gândești la el ca la un ratat, nu va fi nicio schimbare, totul va rămâne la fel ca înainte. Iată ce pierdeam eu întotdeauna din vedere.

— Renunță la visul despre un partener perfect. Acest vis este atât de adânc așezat în noi, că nu este atât de ușor să renunțăm la ea brusc. Însă, dacă dorim să mergem mai departe, va trebui să o facem, indiferent cât de dificil și trist ne este. Este necesar să începi de la propria persoanăi. Nu știu de ce, dar așa funcționează viața. Te poți zbate mult timp pentru a schimba ceva în alt om, dar merită să lași măcar puțin într-o parte această idee, cum brusc se îmbunătățește starea de spirit, iar lumea din jurul tău începe să se schimbe, ca prin magie.
Dorința de ideal – este întotdeauna o dorință de subconștient de a obține un părinte perfect. Această dorință ne face să stăm pe loc și să așteptăm în continuare ceva, ce nu vom obține niciodată. Cum crezi tu, va apărea vreodată pe lumea asta un bărbat perfect? Renunță la așteptările cu privire la cum ar trebui să fie un partener, ce trebuie să facă el, cât de mult să câștige. Aceste așteptări nu aduc nimic altceva decât durere și dezamăgire.

— Atunci când nu vei mai vorbi rău despre bărbatul tău, tu te vei despărți cu ideea de a-l schimba. Deci, tu îl accepți așa cum este el. Trebuie să înțelegi, că ”variabilitatea”, adică comportamentul ăla schimbător, nu este sarcina bărbatului. Bărbatul – nu este argilă. De fapt, femeia trebuie să se schimbe. Ea ar trebui să dezvolte în sine așa calități, cum ar fi flexibilitatea și moliciunea.

— Nu discuta niciodată cu prietenele tale despre soțul tău, ele văd situația doar cu ochii tăi și judecă doar din „interesele tale”. Ele nu sunt capabile să vadă adevărata imagine și să-ți dea sfaturi corecte. Poți fi sigură, că orice sfat din partea lor este greșit. Atunci, de ce trebuie să ceri un sfat?

— Nu uita, femeia, care discută despre soțul ei cu prietenele sale – este un copil. Ea, în loc să trimită această energie feminină spre soțul ei și să vorbească cu el, ea o „toarnă” în zadar asupra prietenelor sale.

— Dacă te gândești rău despre bărbatul tău, acesta ar trebui să fie un semnal, că există ceva în tine și în viața ta, la ce nu vrei să te uiți.

„Tot ceea ce vedem în altul, există și în noi. Ceea ce avem în interior, putem vedea din exterior. Tot ceea, ce la vederea unui alt om, are un ecou în sentimentele noastre, este prezent în energia noastră. Primul pas spre schimbări – îndreaptă-ți privirea la tine”.

— Începe să-ți monitorizezi gândurile. De îndată, ce începi să te gândești rău despre soțului tău, asta înseamnă că tu te simți rău, ai lăsat câteva gânduri negative să intre în tine și de aceea dorești să transferi responsabilitatea pentru nefericirea ta asupra lui.

Este necesar să observi aceste momente și să depui un oarecare efort și voință, pentru a nu mai trasfera responsabilitatea și vina pe altcineva. Câți ani ai deja? A sosit timpul să crești.
— Nu mai fi o victimă.
— Învață să ai respect față de bărbatul tău, el va începe să difuzeze asta în lumea din jurul vostru și alte persoane le fel vor începe să-l respecte. Începe să-i simți valoarea și importanța lui, asta îi va da încredere și putere. Chestiunea succesului său va fi o doar chestiune de timp. Atunci când o femeie vede calitățile pozitive ale unui bărbat – asta creează acest bărbat, lui îi cresc aripi, norocul vine la el, are succes în toate. El niciodată nu va sta lungit pe canapea fără treabă.

Un bărbat nu poate produce fericire, el doar o poate primi de la o femeie, din dragostea ei, din respectul și recunoașterea meritelor și virtuților sale.

Critica iubitului – una dintre greșelile-cheie ale fiecărei femei, exclude-o, și fii fericită în căsătorie

Related posts

Leave a Comment