Sex/Relații 

Divorțul – nu este o pedeapsă

De multe ori, din diverse motive, femeile „întind timpul” și îndepărtează cât mai mult posibil divorțul. Ele speră că problemele vor „dispărea“ singure, și astfel pierd timpul scump, acea perioadă de timp, în care nu este încă prea târziu de a corecta ceva.
Se crede în general, că femeile percepe divorțul ca o lovitură uriașă, o traumă teribilă psihologică, un fiasco vital. După cum arată studiile, una dintre opt femei recent divorțate tentative de suicid, fiecare a patra merge pentru ajutor la un psihoterapeut, iar mai mult de jumătate dintre ele cad într-o depresie profundă, care necesită tratament. Această statistică este atractivă doar pentru companiile farmaceutice, care vând antidepresive. Deoarece femeile, imediat după despărțirea finală cu soțul, iau pachete întregi de antidepresive.

Ar fi bine, ca „divorțatele“ să nu se scufunde în disperare și să nu evalueze situația numai dintr-un punct de vedere. Orice situație se schimbă cu timpul. Deci, cum să treacă o femeie peste divorț?

Ce se întâmplă după divorț?

 1. După despărțire trece un an sau doi, și ex-soții încep să intre într-o stare de depresie întârziată „de după divorț”, în timp ce femeile doar încep să precieze și să se bucure de libertatea obținută. Cercetările oamenilor de știință britanici au demonstrat că după divorț la femei are loc îmbunătățirea sănătății și stării psihologice. În același timp, bărbații simt un sentiment de tristețe, singurătate și goliciune.
 2. Dacă fostul tău, care și-a găsit consolarea într-o altă femeie, imediat după ce te-a părăsit crede că acea femeie mai bună decât tine, în multe cazuri, peste trei ani, totul se schimbă. Potrivit statisticilor, două treimi din bărbați, după ce trăiesc 2-3 ani cu o altă femeie, începă să considere că fosta lor soție este o femeie mai decentă decât acea actuală.
 3. Se crede că nu trebuie să te întorci la ceva vechi, dar statisticile contrazic această afirmație. Astfel, în orașele mari, unul dintre patru barbați se recăsătoresc cu fosta soție și unul dintre trei bărbați nu sunt contra să facă așa ceva.

Ce să faci în perioada de după divorț?

 • Este necesară o atitudine psihologică pozitivă. Desigur, imediat după divorț, tu nu vei fi în măsură să aprecieză în mod corespunzător libertatea și independența obținută recent. Înainte de a putea comunica liniștit cu ex-ul tău, fără lacrimi și atacuri de isterică, va dura ceva timp. Și starea ta în acest moment este clară și naturală.
 • Începe să acționezi activ. Schimbă totul ce te înconjoară (sau, cel puțin, maximum posibilul). Aruncă tot gunoiul și fleacurile inutile din apartament, care îți amintesc de soțul tău, începe să faci reparații pe gustul tău, fără a sculta pe cineva.
 • Încarcă-te cât mai mult posibil cu diverse ocupații, astfel încât pur și simplu să nu ai suficient timp pentru suferințe și gânduri negative. Fiecare minut al zilei ar trebui să fie programat. Planifică-ți sarcinile astfel, încât tu personal să fii responsabilă de executarea lor.
 • Dă-ți posibilitatea de a face măcar o dată ceva, ce până acum era un tabu pentru tine – ceva stupid, dar plăcut, ceca ce fostul soț nu ți-ar fi permis niciodată să faci.
 • Ia-te în mâini și ocupă-te de aspectul tău exterior. Astfel tu vei obține o satisfacție morală profundă, atunci când te vei întâlni cu fostul. Și apoi, aducându-te pe tine însuți la o condiție fizică excelentă, îți vei putea trata astfel și sufletul tău rănit, pentru că toate astea sunt legate reciproc între ele.
 • Pregătește-te moral pentru furtuna de întrebări curiase, cum ar fi: „Totuși, de ce v-ați despărțit voi?“ Răspunde întodeauna scurt și clar: „Știi, nu vreau să vorbesc despre asta“.
 • Nu blestema fostul soț. Dimpotrivă, mulțumește-i pentru tot binele care a fost între voi doi, pentru experiența de viață și pentru libertatea de acum, pentru noile oportunități, perspective și ușe deschise acum.
 • Prioritățile trebuie să fie așezate astfel: în primul rând – interesele tale, iar interesele fostului – să presupunem, undeva pe locul zece. Acum ai tot dreptul de a trăi așa cum dorești tu, și nu așa cum vrea el și cum este mai convenabil pentru el. Până acum totul era exact invers, ții minte?
 • Da, copiii tăi au rămas fără tată. Cu toate acestea, încetează să mai dai vina pe tine însuți, că nu ai reușit să le oferi o educație într-o familie completă. În aceste condiții, cu siguranță, nu tu ești de vină.

După ce a trecut printr-un divorț, trebuie decideți ce calități sunt importante într-un bărbat pentru dvs, și cu un nou partener să evitați greșelile vechi.

Related posts

Leave a Comment